Pris tandhygienist  - Oral Care

Tandvård

Pris tandhygienist 

Att regelbundet besöka en tandhygienist är centralt för att upprätthålla god tandvård. En tandhygienist arbetar för att förbättra patientens munhälsa och är expert på att förebygga tandproblem som bland annat karies och tandköttsinflammation. I denna artikel går vi igenom vad en tandhygienist gör, prissättning för ett besök och hur regelbundna besök kan bidra till din övergripande munhälsa.

Vad kostar ett besök hos en tandhygienist? 

Hos oss på Oral Care strävar vi efter att göra tandvård tillgänglig för alla. Vi strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser samtidigt som vi bibehåller en hög kvalitet på våra tjänster. Priset för ett besök hos en tandhygienist är viktigt för att kunna planera din tandvårdsekonomi. Du betalar ett fast pris för en undersökning eller behandling hos oss på Oral Care och du får alltid ett prisförslag innan eventuell behandling. Med det sagt kan dock priset variera beroende på om man lägger in fler åtgärder under undersökningen.  

Kostnaden för ett besök hos en tandhygienist kan variera beroende på flera faktorer: 

  • Behandlingens omfattning: Mer omfattande behandlingar som kräver längre tid eller specialutrustning kan kosta mer. 
  • Individuella behov: Varje patients unika behov kan påverka kostnaden. Till exempel kan patienter med mer avancerad tandköttsinflammation behöva djupare och mer frekventa rengöringar, vilket kan leda till högre kostnader för dessa mer specialiserade behandlingar. 
  • Geografiskt område: Kostnaden kan variera något mellan olika orter i Sverige. Detta beror på att vi använder oss av lokal prissättning. För mer information om priser rekommenderar vi att du kontaktar din närmaste Oral Care-klinik.  

Lägre pris med tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd 

När du besöker en tandhygienist hos Oral Care kan du som är över 23 år dra nytta av tandvårdsbidraget, vilket innebär ett lägre pris för dig som patient. Om tandhygienisten upptäcker problem med din munhälsa, som exempelvis kräver en mer omfattande och mer kostsam tandvårdsbehandling, finns dessutom högkostnadsskyddet till för att hjälpa dig. Detta skydd säkerställer att dina tandvårdskostnader förblir hanterbara, även vid oväntade behandlingsbehov. Här kan du läsa mer om högkostnadsskydd och tandvårdsbidrag 

Referenspriser 

Referenspriser, utfärdade av TLV (Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket), finns för att du som patient ska få en klarare bild av de förväntade kostnaderna för olika tandvårdsbehandlingar, samt hur mycket du som patient kan få ersättning för. Här kan du läsa mer om referenspriser 

Vikten av regelbundna besök  

Att investera i regelbundna besök hos en tandhygienist är en investering i din munhälsa. Besöken kan hjälpa till att förebygga mer kostsamma och komplicerade behandlingar i framtiden. Väntar du för länge mellan tandvårdsbesöken kan du hinna utveckla tandproblem som är mer kostsamma att rätta till. 

Boka tid hos våra tandhygienister 

Sammanfattningsvis erbjuder vi lokal prissättning med fokus på kvalitativ tandvård. Våra tandhygienister spelar en avgörande roll i detta genom att erbjuda professionella undersökningar som bidrar till din långsiktiga munhälsa. Besök vår hemsida för att hitta din närmaste klinik och boka tid.