Tandreglering

Är du missnöjd med ditt leende och vill stärka ditt självförtroende och din livskvalité? Med hjälp av tandreglering kan sneda eller ojämna tänder rätas ut för att förbättra det estetiska men också det funktionella, såsom tuggfunktionen och bettet för att minska slitage av tänderna.

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

Tandreglering

Tandställning

En fast tandställning är den som används vanligtvis. Den sitter fast och kan därmed inte tas av innan behandlingens avslut. Tandställningen består av små fästen så kallade brackets och en metallbåge. De små metallplattorna, brackets klistras fast på tänderna och sedan fäst metalltråden på dessa brackets som då ska flytta tänderna till önskad position.


Idag utför vi inte själva tandregleringar och framställning av tandställningar, men vi har ett gott samarbete med specialister inom området.

Invisalign

Tandreglering

Invisalign-systemet använder sig utav en serie löstagbara genomskinliga plastskenor för att reglera tänderna. De individuellt anpassade tandskenorna byts ut med jämna mellanrum och tänderna rör sig gradvis i riktning mot det önskade slutläget.


Plastskenorna är väldigt diskreta och smidiga då de kan tas ut under kortare stunder, som till exempel vid måltider eller möten.


Just nu erbjuder vi endast Invisalign på vår tandvårdsklinik i Särö, Göteborg.