Tandblekning - Hemmablekning & på klinik - Oral Care

Tandblekning

Att vara missnöjd med sina tänder kan bidra till dåligt självförtroende, självkänsla och livskvalité. Vi på Oral Care vill hjälpa dig att känna dig nöjd med dina tänder och visa ditt vackraste leende. Med hjälp av estetisk tandvård kan sneda, ojämna, missfärgade eller trasiga tänder korrigeras.

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

Tandblekning

Estetisk tandvård

Tandblekning

Hos oss använder vi två olika tandblekningsmetoder. En hemmablekningsmetod och en på klinik. Innan en tandblekning, oavsett metod, måste en undersökning ha gjorts hos en tandläkare eller tandhygienist de senaste sex månaderna.

Tandblekning

Hemmablekning

Tandblekning

För hemmablekning tas ett avtryck av dina tänder för att framställa plastskenor, en för varje käke. I skenorna appliceras blekgel innan de sätts på plats. ⁠För bäst resultat rekommenderas att man sover med skenorna på, optimalt resultat uppträder vanligtvis efter 3 – 8 nätter. Har du svårt att sova med skenorna går det även att bleka dagtid.

Tandblekning på klinik

⁠För tandblekning på klinik appliceras blekgelen på tänderna och sedan används en UV-lampa. Behandlingen tar ca 1h. Det är vanligt att uppleva en ökad känslighet omedelbart efter behandlingen. För de flesta avtar den ökade känsligheten relativt snabbt efter behandlingen. Tandblekning på klinik ger ett snabbt och effektivt resultat vilket även innebär att resultatet av blekningen minskar lite snabbare i jämförelse med hemmablekningsmetoden.

Våra tandblekningar utförs alltid av legitimerad tandvårdspersonal med rätt kunskap och medicinsk kompetens. 

Vanliga frågor & svar

Tandblekning

Vad kostar en tandblekning?

Den vanligaste tandblekningen är en s.k hemmablekning. Det kostar ca 3 500kr. Den här typen av tandblekning är det som ger bäst och mest långvarigt resultat. Andra typer av blekningar är exempelvis blekning på klinik med en blekningslampa. För prisuppgifter kontakta din lokala Oral Care klinik.

Hur går en tandblekning till?

Det första man gör är att undersöka tänderna, som ska blekas, för att säkerställa att det går att göra en blekning. Eventuella fyllningar, missfärgningar etc. kan var saker som påverkar resultatet. Sen tas individuellt anpassade plastskenor fram. I skenorna appliceras blekgelen. Blekningen görs sen hemma under ungefär 1 vecka för att få optimalt resultat. Blekning med lampa på klinik tar ca 1h. 

Var finns era mottagningar?

Oral Care finns idag i Stockholm, Göteborg, Malmö, Kristianstad, Särö, Mjölby och Oslo (Norge). Vi är en växande svensk tandvårdskedja med fokus på kvalitet och tillgänglighet. Vi tar emot patienter i alla åldrar med alla typer av tandvårdsbehov. Oavsett om du vill ha estetisk tandvård eller behöver laga ett hål är du välkommen till oss!

Att bleka sina tänder

Tandblekning

Att ha ett leende du gillar och som du känner dig bekväm med är viktigt för att du ska trivas med dig själv. En anledning till att många känner sig osäkra med sina tänder är på grund av missfärgning. Av den anledningen kan det därför vara ett alternativ att bleka dina tänder, för att du ska få bättre självkänsla och därmed också en högre livskvalité.

Olika varianter av blekningsmetoder

Det finns flera olika varianter av tandblekningsmetoder att välja bland. En av de vanligaste metoderna är hemmablekning. Vid blekning av dina tänder hemma tas ett avtryck av tänderna för att du ska få fram passande skenor. Du får en skena för överkäken och en för underkäken. I skenorna applicerar du sedan medföljande blekningsgel.

Hur lång tid blekningen ska verka varierar, men för det bästa resultatet ska du sova med tandblekningen. Många kan dock ha svårt att sova med skenorna och därför kan du ha i dem under dagen om det passar dig bättre. Det kan ta ett par dagar innan du börjar se resultat på dina tänder. I regel tar det 3–8 dagar/nätter.

En annan variant av tandblekning är den som sker på klinik. När du utför behandlingen på klinik applicerar en tandläkare blekgel direkt på tänderna. Därefter använder de en UV-lampa. Kombinationen av gelen och UV-lampan gör att tänderna bleks och vanligtvis tar en behandling ungefär 1 timme. När du bleker tänderna på en klinik får du ett snabbare och mer effektivt resultat i jämförelse med hemmablekning. Men det innebär också att behandlingen kan avta något fortare. Ibland kan du behöva upprepa behandlingen ett par gånger för att du och din tandläkare ska bli nöjda med resultatet.

Så går en tandblekningsbehandling till

Om du inte har blekt tänderna tidigare kan det vara skönt att veta hur en tandblekningsbehandling vanligtvis går till. Det första steget är att undersöka tänderna för att avgöra om en tandblekningsbehandling är aktuell för dig eller inte. Om du röker eller snusar ska du undvika tandblekning eftersom blekmedlet kan ha en negativ effekt på de befintliga skadorna som finns i din munhåla. Fyllningar och missfärgningar kan också påverka tandblekningen.

Efter undersökningen får du veta mer om vilka alternativ som finns. Du kan välja mellan att bleka tänderna hemma eller på kliniken. Om du har valt hemmablekning tar kliniken fram skenor för tänderna. Dessa skenor är individuellt anpassade för dina tänder för att du ska få ett så bra resultat som möjligt.

Så mycket kostar en tandblekning

Det är olika hur mycket en tandblekning kostar beroende på hur ofta du behöver upprepa behandlingen. En hemmablekning kostar ungefär 3500 kronor. Sedan kan priset för en tandblekning på en klinik variera, beroende på vilken av våra kliniker du väljer. Därför kan du höra av dig till din lokala klinik för att få specifika prisuppgifter på tandblekning. Vi har kliniker i Stockholm, Göteborg, Särö, Malmö, Mjölby, Oslo, Kristianstad, Härnösand, Sundsvall och Köping. Vår personal är legitimerade tandläkare och tandhygienister med lång erfarenhet och därför kan du vara säker på att du får de bästa råden och att tandblekningen utförs av professionell personal.