Tandblekning - Hemmablekning & på klinik - Oral Care

Tandblekning

Att vara missnöjd med sina tänder kan bidra till dåligt självförtroende, självkänsla och livskvalité. Vi på Oral Care vill hjälpa dig att känna dig nöjd med dina tänder och visa ditt vackraste leende. Med hjälp av estetisk tandvård kan sneda, ojämna, missfärgade eller trasiga tänder korrigeras.

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

Tandblekning

Estetisk tandvård

Tandblekning

Hos oss använder vi två olika tandblekningsmetoder. En hemmablekningsmetod och en på klinik. Innan en tandblekning, oavsett metod, måste en undersökning ha gjorts hos en tandläkare eller tandhygienist de senaste sex månaderna.

Tandblekning

Hemmablekning

Tandblekning

För hemmablekning tas ett avtryck av dina tänder för att framställa plastskenor, en för varje käke. I skenorna appliceras blekgel innan de sätts på plats. ⁠nFör bäst resultat rekommenderas att man sover med skenorna på, optimalt resultat uppträder vanligtvis efter 3 – 8 nätter. Har du svårt att sova med skenorna går det även att bleka dagtid.

Tandblekning på klinik

⁠För tandblekning på klinik appliceras blekgelen på tänderna och sedan används en UV-lampa. Behandlingen tar ca 1h. Det är vanligt att uppleva en ökad känslighet omedelbart efter behandlingen. För de flesta avtar den ökade känsligheten relativt snabbt efter behandlingen. Tandblekning på klinik ger ett snabbt och effektivt resultat vilket även innebär att resultatet av blekningen minskar lite snabbare i jämförelse med hemmablekningsmetoden.

Våra tandblekningar utförs alltid av legitimerad tandvårdspersonal med rätt kunskap och medicinsk kompetens. 

Vanliga frågor & svar

Tandblekning

Vad kostar en tandblekning?

Den vanligaste tandblekningen är en s.k hemmablekning. Det kostar ca 3 500kr. Den här typen av tandblekning är det som ger bäst och mest långvarigt resultat. Andra typer av blekningar är exempelvis blekning på klinik med en blekningslampa. För prisuppgifter kontakta din lokala Oral Care klinik.

Hur går en tandblekning till?

Det första man gör är att undersöka tänderna, som ska blekas, för att säkerställa att det går att göra en blekning. Eventuella fyllningar, missfärgningar etc. kan var saker som påverkar resultatet. Sen tas individuellt anpassade plastskenor fram. I skenorna appliceras blekgelen. Blekningen görs sen hemma under ungefär 1 vecka för att få optimalt resultat. Blekning med lampa på klinik tar ca 1h. 

Var finns era mottagningar?

Oral Care finns idag i Stockholm, Göteborg, Malmö, Kristianstad, Särö, Mjölby och Oslo (Norge). Vi är en växande svensk tandvårdskedja med fokus på kvalitet och tillgänglighet. Vi tar emot patienter i alla åldrar med alla typer av tandvårdsbehov. Oavsett om du vill ha estetisk tandvård eller behöver laga ett hål är du välkommen till oss!