Estetisk tandvård

Att vara missnöjd med sina tänder kan bidra till dåligt självförtroende, självkänsla och livskvalité. Vi på Oral Care vill hjälpa dig att känna dig nöjd med dina tänder och visa ditt vackraste leende. Med hjälp av estetisk tandvård kan sneda, ojämna, missfärgade eller trasiga tänder korrigeras.

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård

Tandblekning

Hos oss använder vi två olika tandblekningsmetoder. En hemmablekningsmetod och en på klinik. Innan en tandblekning, oavsett metod, måste en undersökning ha gjorts hos en tandläkare eller tandhygienist de senaste sex månaderna.

Tandblekning

Hemmablekning

Estetisk tandvård

För hemmablekning tas ett avtryck av dina tänder för att framställa plastskenor, en för varje käke. I skenorna appliceras blekgel innan de sätts på plats. ⁠ För bäst resultat rekommenderas att man sover med skenorna på, optimalt resultat uppträder vanligtvis efter 3 – 8 nätter. Har du svårt att sova med skenorna går det även att bleka dagtid.

Tandblekning på klinik

För tandblekning på klinik appliceras blekgelen på tänderna och sedan används en UV-lampa. Behandlingen tar ca 1h. Det är vanligt att uppleva en ökad känslighet omedelbart efter behandlingen. För de flesta avtar den ökade känsligheten relativt snabbt efter behandlingen. Tandblekning på klinik ger ett snabbt och effektivt resultat vilket även innebär att resultatet av blekningen minskar lite snabbare i jämförelse med hemmablekningsmetoden.

Våra tandblekningar utförs alltid av legitimerad tandvårdspersonal med rätt kunskap och medicinsk kompetens. 

Tandreglering

Är du missnöjd med ditt leende och vill stärka ditt självförtroende och din livskvalité? Med hjälp av tandreglering kan sneda eller ojämna tänder rätas ut för att förbättra det estetiska men också det funktionella, så som tuggfunktionen och bettet för att minska slitage av tänderna. 

Läs mer om tandreglering här.

Skalfasader

Dina tänder ska inte behöva vara anledningen till att du känner dig osäker eller nervös i olika sociala situationer. Skalfasader är en estetisk behandling som korrigerar tänder som är trasiga, missfärgade, sneda, ojämna, eller har stora mellanrum. 

Läs mer om skalfasader här.