Protetik - Ersätt förlorade tänder - Oral Care

Protetik

Protetik innebär att förlorade eller svårt skadade tänder ersätts med kronor och broar och hjälper dig att få tillbaka ditt leende och livskvalité.

Kontakta gärna oss så svarar vi på dina frågor!

Protetik

Protetikbehandling

Kronor och broar

En tandkrona är en upprustning för en tand som skadats och där en lagning inte räcker till. Kronan ersätter hela tandens tuggyta och väggar och är därmed en förstärkning som återskapar tandens utseende och funktion. Tandläkaren slipar ner den gamla tanden och gör en avgjutning som en tandtekniker använder för att tillverka den nya kronan som också blir den nya tanden. Kronan tillverkas i materialet porslin eller en kombination av metall och porslin, beroende på dina behov och önskemål.


Saknar du istället en eller flera tänder lämpar sig istället en bro. Tandläkaren slipar då ner granntänderna och använder dem som brostöd. Med hjälp av en avgjutning skapas sedan en bro som ersätter både den saknade och de nedslipade tänderna.

Protetik

Skalfasader

Dina tänder ska inte behöva vara anledningen till att du känner dig osäker eller nervös i olika sociala situationer. Skalfasader är en estetisk behandling som korrigerar tänder som är trasiga, missfärgade, sneda, ojämna, eller har stora mellanrum. För att göra plats åt en eller flera skalfasader slipas en liten del av tanden/tänderna ned. Tandläkaren tar sedan ett avtryck som en tandtekniker använder för att tillverka skalfasaderna i porslin. Dessa kommer sedan att fästas på utsidan av dina tänder och ge dig ett lika naturligt utseende som dina riktiga tänder. 

Hos Oral Care möter du alltid legitimerad professionell tandvårdspersonal. Vi ser till att du får en trygg upplevelse hos oss.

Några snabba fakta om oss på Oral Care

Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård. Vi har över 30 års erfarenhet och erbjuder allmäntandvård på våra kliniker för alla åldrar samt mobil hemtandvård för äldre sjuka patienter.

Inom 24 timmar
Akuttid
Anställda
300
Års erfarenhet
30
Behandlingar årligen
50k

Sveriges nöjdaste patienter
VÅRT MÅL ÄR ATT HA

Sveriges nöjdaste patienter

Vårt mål att tillsammans med dig skapa förutsättningar för en livslång god munhälsa. Då slipper du gå till tandläkaren allt för ofta. När du behöver oss finns vi där och hjälper dig.