Våra behandlingar - Tandvårdsbehandlingar - Oral Care

Våra behandlingar

Oavsett vilken tandvårdsbehandling du önskar få behöver du som regel få dina tänder undersökta först. Det är viktigt för att tandläkaren, eller tandhygienisten ska kunna fatta rätt beslut och utföra din behandling på bästa sätt. En undersökning är alltid ett fast pris medan kostnaden för en behandling påverkas av hur dina behov ser ut och vad behandlingen innefattar.

Nedan hittar du de behandlingar vi erbjuder samt en kort beskrivning för varje behandling. Klicka på respektive behandling för att läsa mer. 

Allmäntandvård

Allmäntandvård

Med allmäntandvård menas de undersökningar och behandlingar som är vanligt förekommande och som oftast är okomplicerade. Det kan vara allt från undersökningar, förebyggande vård, rotbehandlingar, lagningar, tandutdragningar

Läs mer
Akuttandvård

Akuttandvård

När man minst anar det så händer det som inte får hända. Tanden går sönder, tandvärken man försökt ignorera är helt plötsligt outhärdlig. Sömnlösa nätter och orkeslösa dagar är nu ett faktum. Hos oss får du en akuttid inom 24 h.

Läs mer
Tandhygienistbehandling

Tandhygienistbehandling

Att besöka en tandhygienist är essentiellt för att hålla en god munhygien och allmänhälsa. Tandhygienisten arbetar främst i ett förebyggande syfte för att undvika sjukdomar som tandköttsinflammation, som kan leda till tandlossning, parodontit.

Läs mer
Invisalign - leendet du alltid drömt om

Invisalign – leendet du alltid drömt om

Invisalign reglerar dina tänder med hjälp av nästan osynliga löstagbara genomskinliga plastskenor. Tandregleringen görs med hjälp av en serie skenor som regelbundet ersätter varandra för att uppnå ditt önskade leende.

Läs mer
Estetisk tandvård & Tandblekning

Estetisk tandvård & Tandblekning

Att vara missnöjd med sina tänder kan bidra till dåligt självförtroende, självkänsla och livskvalité. Vi på Oral Care vill hjälpa dig att känna dig nöjd med dina tänder och visa ditt vackraste leende. Med hjälp av estetisk tandvård kan sneda, ojämna, missfärgade eller trasiga tänder korrigeras.

Läs mer
Tandimplantat

Tandimplantat

Saknar du en eller flera tänder påverkas inte bara ditt utseende utan även din tuggförmåga. Vi på Oral Care vill självklart återskapa leenden samt funktion och med hjälp av tandimplantat är detta möjligt.

Läs mer
Rotbehandling

Rotbehandling

När en tand drabbats av karies eller trauma som lett till att tandens pulpa, beståendes av blodkärl och nerver, kommit till skada behövs en rotbehandling. Syftet med rotbehandlingen är att eliminera infektionen orsakad av karies och eliminera den exponerade eller nekrotiska pulpan orsakad av tex en fraktur eller trauma

Läs mer
Tandlossning

Tandlossning

För att ställa diagnosen tandlossning tas röntgenbilder, tandköttsfickor runt tänderna mäts och dokumenteras, likaså graden av eventuell rörlighet i tänderna.

Läs mer
Protetik

Protetik

Protetik innebär att förlorade eller svårt skadade tänder ersätts med kronor och broar och hjälper dig att få tillbaka ditt leende och livskvalité.

Läs mer
Tandproteser

Tandproteser

Saknar du tänder som behöver ersättas men där tandimplantat, kronor eller broar inte är aktuellt för dig kan en tandprotes vara den rätta lösningen. 

Läs mer
Tandreglering

Tandreglering

Är du missnöjd med ditt leende och vill stärka ditt självförtroende och din livskvalité? Med hjälp av tandreglering kan sneda eller ojämna tänder rätas ut för att förbättra det estetiska men också det funktionella, såsom tuggfunktionen och bettet för att minska slitage av tänderna.

Läs mer
Bettskena

Bettskena

Vaknar du med huvudvärk eller ömma käkar och tänder? Då kan det vara så att du lider av tandgnissling, vilket innebär att du gnisslar eller pressar tänderna i sömnen eller i stressiga situationer. Utan behandling kan det orsaka slitage på tänderna, och ge dig besvär som exempelvis huvudvärk.

Läs mer
Snarkskenor & Apné

Snarkskenor & Apné

Snarkning är ett vanligt problem som kan påverka både den som snarkar och dem i omgivningen. Snarkning kan vara ett tecken på att man lider av andningsuppehåll, under sömn, så kallad sömnapné, vilket leder till allvarliga hälsorisker som utveckling eller försämring av högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar, depression, koncentrationssvårigheter samt olyckor.

Läs mer
Visdomständer

Visdomständer

Visdomstanden sitter allra längst bak i käken och är den tredje molartanden. Visdomständer växer fram runt 17 – 25 års åldern och vanligtvis får man totalt fyra, en i varje käkhalva. Alla får inte visdomständer och det är inte ovanligt att man saknar anlag för en eller flera, alternativt att de sitter kvar i käkbenet livet ut.

Läs mer
Barn- och ungdomstandvård

Barn- och ungdomstandvård

Barntandvården är oerhört viktig och är grunden till en god munhälsa senare i livet. Vi på Oral Care vill hjälpa till att ge Sverige en god tand- och allmänhälsa och skapa en positiv inställning till tandvården i alla åldrar.

Läs mer