Bettskena - Hur fungerar den? - Oral Care

Bettskena

Vaknar du med huvudvärk eller ömma käkar och tänder? Då kan det vara så att du lider av tandgnissling, vilket innebär att du gnisslar eller pressar tänderna i sömnen eller i stressiga situationer. Utan behandling kan det orsaka slitage på tänderna, och ge dig besvär som exempelvis huvudvärk. Tänderna kan även skadas så pass mycket att de till slut ”dör” av belastningen och behöver således rotbehandlas.

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

Bettskena

Bettskena

Hur fungerar en bettskena?

En bettskena är individuellt utformad och görs i mjuk- eller hårdplast efter att en avgjutning av tänderna gjorts. Bettskenan används oftast när man sover på natten med syfte att avlasta tänderna från överbelastning. Tänderna förhindras från att pressas eller gnisslas mot varandra och skyddas därmed mot slitskador.

Initialt kan det kännas obekvämt att använda bettskenan med spänningar i tänderna, muntorrhet och ökad salivproduktion. Besvären brukar gå över inom ett par veckor.

Vi erbjuder även tandskydd för idrottsutövare.

Några snabba fakta om oss på Oral Care

Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård. Vi har över 30 års erfarenhet och erbjuder allmäntandvård på våra kliniker för alla åldrar samt mobil hemtandvård för äldre sjuka patienter.

Inom 24 timmar
Akuttid
Anställda
300
Års erfarenhet
30
Behandlingar årligen
50k

Sveriges nöjdaste patienter
VÅRT MÅL ÄR ATT HA

Sveriges nöjdaste patienter

Vårt mål att tillsammans med dig skapa förutsättningar för en livslång god munhälsa. Då slipper du gå till tandläkaren allt för ofta. När du behöver oss finns vi där och hjälper dig.