Nyheter - Oral Care

Nyheter och aktuellt

Läs mer om vad som händer hos oss just nu

sömnapnè symtom

Har du symtom på sömnapné?

Sömnapné är en allvarlig sömnstörning som kan påverka din hälsa på många sätt. Det är viktigt att känna igen de vanliga symtomen på sömnapné för att kunna få rätt diagnos och behandling. Nedan går vi igenom olika symtom och hur man kan behandla denna sömnstörning med hjälp av bland annat snarkskena.

rengöra bettskena

Rengöra bettskena

Att rengöra sin bettskena regelbundet är av yttersta vikt för att bibehålla en god munhälsa. Bettskenan kommer i kontakt med saliv, matpartiklar och bakterier, och om den inte rengörs ordentligt kan den bli en grogrund för skadliga mikroorganismer. Det kan leda till dålig andedräkt och i värsta fall tandproblem. Nedan delar vi med oss av våra bästa tips för att hålla bettskenan ren och fräsch.

tandblekning Göteborg

Tandblekning i Göteborg 

Letar du efter en tandvårdsklinik som utför tandblekning i Göteborg? Då har du hittat rätt! Våra kliniker i Göteborg är experter på tandblekning och kombinerar den senaste tekniken med skonsamma metoder för att ge dig ett strålande vitt leende.

Akut tandvård Stockholm

Akut tandvård i Stockholm 

Är du i behov av akut tandvård i Stockholm? I så fall finns vi på Oral Care här för att hjälpa dig. Vår erfarna tandvårdspersonal finns tillgänglig för att erbjuda omedelbar och effektiv tandvård vid akuta tandvårdsproblem. Vi förstår att tandvärk och andra tandrelaterade bekymmer kan uppstå oväntat och kräver snabb behandling. Därför är vår akuta tandvårdstjänst i Stockholm designad för att ge dig snabb tillgång till kvalificerad hjälp när du behöver det som mest.

Ilningar i tänderna tandblekning

Ilningar i tänderna vid tandblekning

Tandblekning är en populär metod för att uppnå ett vitare och mer strålande leende. Trots dess effektivitet kan vissa biverkningar, som exempelvis ilningar i tänderna förekomma i samband med blekningen. I denna artikel ger vi dig en djupare förståelse för dessa känsligheter och tips på hur du på bästa sätt kan hantera och förebygga ilningar i tänderna vid tandblekning.

Försäkringskassan tandvård referensprislista

Försäkringskassans referensprislista för tandvård 

När det kommer till tandvård är kostnad en stor faktor för många. För att underlätta för dig som patient erbjuder Försäkringskassan ett system med referenspriser. Denna lista är framtagen för att ge dig en översikt över de ersättningsbelopp som Försäkringskassan bidrar med för olika tandvårdsbehandlingar. Detta innebär att du kan få en del av kostnaden för din tandvård subventionerad.

pris tandhygienist

Pris tandhygienist 

Att regelbundet besöka en tandhygienist är centralt för att upprätthålla god tandvård. En tandhygienist arbetar för att förbättra patientens munhälsa och är expert på att förebygga tandproblem som bland annat karies och tandköttsinflammation. I denna artikel går vi igenom vad en tandhygienist gör, prissättning för ett besök och hur regelbundna besök kan bidra till din övergripande munhälsa.

Oral Care tar nästa steg i Norge – växer med ytterligare 8 kliniker under 2024

Oral Cares verksamhet i Norge, OC Tannklinikker, växer under 2024 i samband med att åtta kliniker i Bergen, Kristiansand, Arendal och Moss har valt att bli en del av verksamheten.

hygien och smittskydd i tandvården

Hygien och smittskydd i tandvården

På Oral Care är upprätthållandet av god hygienisk standard och smittskydd av största prioritet. I denna text belyser vi vikten av dessa aspekter inom tandvården och hur vi på Oral Care upprätthåller dessa principer för att säkerställa din hälsa och trygghet. Vårt mål är att förse dig med relevant och aktuell information så att du känner dig trygg och informerad vid varje besök.

munskölj barn

Munskölj för barn 

Munskölj för barn är inte bara en viktig del i tandvårdsrutinen, utan också ett roligt sätt att lära dem om munhälsa. Med smaker som lockar de unga och skonsamma ingredienser som skyddar, blir munskölj en nyckel till ett livslångt leende med starka och friska tänder.

f kort tandvård Stockholm

F-kort tandvård Stockholm

F-tandvård erbjuder en värdefull lösning för de med specifika medicinska behov. Denna specialiserade vårdform garanterar tillgång till kvalitativ tandvård för personer med vissa hälsotillstånd, vilket säkerställer tillgång till god munhälsa. Nedan går vi igenom vad F-kort tandvård är och hur man ansöker om ett sådant tandvårdsstöd i region Stockholm.

Det är vanligare med tandlossning hos personer som har diabetes

Det är vanligare med tandlossning hos personer som har diabetes

Forskning visar att personer med diabetes löper högre risk för tandlossning, ett ämne som är av stor vikt för både patienter och vårdgivare. Vi går igenom vad detta beror på och vad man ska tänka på som diabetiker för att undvika denna tandsjukdom.

demens tandvård

Demenstandvård 

Demens är vanligt bland äldre och påverkar bland annat minnet, förmågan att planera, tidsuppfattning och förmågan att utföra vardagliga sysslor. Demens kan även medföra oro och beteendeförändringar hos den drabbade. Sammantaget kan det vara svårt för en person med demens att hantera sin vardag, bland annat personlig hygien som exempelvis daglig tandvård. Att förstå utmaningarna och de specifika behov som demens medför inom tandvården, är avgörande för god munhälsa hos den drabbade. En anpassad tandvårdsrutin är nyckeln till att bibehålla god munhälsa och livskvalitet. 

vad betalade ni för tandimplantat

Vad betalade ni för tandimplantat? 

Att välja ett tandimplantat är en viktig hälsoinvestering och en fråga som ofta ställs är: vad kostar det egentligen? Vi går igenom hur ett tandimplantat kan hjälpa dig och dina tänder, samt hur vi på Oral Care prissätter våra tandimplantat.

kosmetisk tandvård

Kosmetisk tandvård Stockholm

I denna artikel kommer vi att guida dig genom vårt breda utbud av kosmetiska tandvårdsbehandlingar i Stockholm och besvara dina frågor om kostnader och tillgänglighet. Upptäck hur vi kan förvandla ditt leende och öka ditt självförtroende med kosmetisk tandvård.

tänderna känns lösa efter tandtråd

Tänderna känns lösa efter tandtråd

Att upptäcka att tänderna känns lösa efter att ha använt tandtråd kan vara oroande. Även om tandtrådsanvändning är en central och viktig del när det kommer till god munhygien, är det viktigt att förstå varför tänderna kan kännas lösa efter användning av tandtråd. Nedan går vi igenom varför användningen av tandtråd är så viktig, om det finns några nackdelar och sist men inte minst om tandtråd kan bidra till lösa tänder. 

second opinion tandvård

Second opinion tandvård

Det är viktigt att känna till alla dina alternativ när det gäller munhälsa. En second opinion inom tandvården kan vara avgörande för att du ska få bästa vård och behandling. Nedan går vi igenom vad som menas med en second opinion och under vilka omständigheter man har rätt till en sådan inom tandvården.

basundersökning tandhygienist

Basundersökning tandhygienist

En basundersökning hos en tandhygienist eller tandläkare är grundläggande för god munhälsa. Nedan går vi igenom vad du kan förvänta dig av en basundersökning, varför den är så viktig för din munhälsa och hur ofta man bör besöka en tandhygienist.

Oral Care in i Holland genom förvärv av Tandartspraktijk Kennermerland

Vi är glada att meddela att Oral Care nu tar steget in i Nederländerna genom förvärvet av Tandartspraktijk Kennemerland.

Oral Care expanderar kraftfullt i samband med att 6 nya kliniker väljer att ansluta till kedjan

Ytterligare sex framstående kliniker blir en del av Oral Cares växande kedja. Tandgruppen i Kungsbacka, Masthuggskliniken i Göteborg, Tandläkarna Andrén och Tandläkare Unnegårds i Västerås, Tandläkarhuset i Bromma samt Tandvårdshuset i Umeå har valt att bli en del av Oral Cares växande klinikkedja.

Vad gör en tandhygienist

Vad gör en tandhygienist?

När du besöker en av våra tandvårdskliniker, är det inte bara tandläkaren som spelar en viktig roll i din munhälsa. Tandhygienisten är en central figur i ditt tandvårdsteam. Men vad gör egentligen en tandhygienist? En tandhygienist är en person som arbetar med förebyggande tandvård. De arbetar nära tandläkare och andra tandvårdsspecialister för att säkerställa din optimala munhälsa.

Tandimplantat Malmö

Tandimplantat i Malmö

Ett tandimplantat är en titanskruv som opereras in i käkbenet för att ersätta en förlorad tandrot. När skruven har integrerats med benet fästs en tandkrona på vilket ger ett naturligt och hållbart resultat.

Profylax tandvård

Profylax inom tandvård

Vad du gör idag kan påverka din framtid. Detta gäller särskilt när det kommer till munhälsan. Profylax inom tandvård handlar om att förebygga snarare än att bota. Hos Oral Care förstår vi vikten av att ta hand om dina tänder och ditt tandkött innan problem uppstår.

Avbetalning tandvård

Dyrt med tandvård? Så fungerar avbetalning av tandvård hos Oral Care

Tandvård är en viktig del av vår hälsa, men det kan också vara en kostsam investering. Hos Oral Care förstår vi vikten av tillgänglig och prisvärd tandvård. Det är inte ovanligt att känna oro över kostnaden för tandvård. Hos Oral Care förstår vi att alla inte alltid har möjlighet att betala för tandvård direkt. Men din munhälsa är viktig, och vi vill att alla ska ha tillgång till den vård de behöver. Låt oss förklara hur avbetalning, stöd och försäkringslösningar kan göra din tandvårdsresa smidigare och mer ekonomiskt överkomlig.

Tandreglering Göteborg

Tandreglering i Göteborg

Bor du i Göteborg och är i behov av tandreglering? Med över 30 års erfarenhet inom tandvård och en av Sveriges största privata tandvårdsklinik, är vi på Oral Care din lokala tandläkare vid behov av tandreglering.

skalfasader försäkringskassan

Skalfasader Försäkringskassan

Det finns vissa ersättningar Försäkringskassan tillhandahåller för tandvård. När det kommer till skalfasader hos Försäkringskassan är det dock inget som förekommer. Du har inte rätt till ersättning för skalfasader. Anledningen till det är att skalfasader i många fall går inom kategorin estetisk tandvård. Alltså att försköna tändernas utseende utan att det behövs ur ett medicinskt perspektiv. Skalfasader kan vara ett alternativ om du har trasiga, missfärgade, ojämna eller sneda tänder, samt om du har stora mellanrum mellan tänderna. De ger dig en rak, jämn och vit tandrad.

antibiotikaprofylax tandvård

Antibiotikaprofylax tandvård

Att ge antibiotika i profylaktiskt, det vill säga förebyggande, syfte är ett återkommande ämne inom tandvården. Generellt sett kan en profylaktisk antibiotikakur vara gynnsam och delvis nödvändig vid tandvård för vissa patientgrupper. Tidigare var antiprofylaktisk tandvård mer vanligt förekommande. I takt med att nya medicinska rön framkommer blir riktlinjerna från Läkemedelsverket kontinuerligt uppdaterade. Den allmänna rekommendationen pekar numera mot ett minskat användande överlag.

bäst i test tandblekning

Bäst i test tandblekning

Du kan bleka tänderna både på klinik och hemma. För att hjälpa dig hitta bäst i test tandblekning går vi igenom olika saker att tänka på. Vita tänder är något de allra flesta vill ha. Även om vita tänder inte nödvändigtvis har något med munhygienen att göra, skapar det en fräsch känsla. Tänder är en stor del av ett första intryck, och därför är det vanligt att patienter kontaktar oss på Oral Care för att få reda på vilken tandblekning som är bäst i test.

vit fläck på tanden

Vit fläck på tanden

Om du har fått en vit fläck på tanden är det naturligt att det väcker frågor. Orsaken till vita fläckar på tänderna varierar, och det finns olika faktorer som kan leda till detta symptom. Det första du bör göra är att boka en tid för en undersökning. Då kan tandläkaren undersöka din fläck eller dina fläckar för att fastställa vad som orsakar dem.

brygga tand

Brygga tand

Ett hälsosamt leende är inte bara utseendemässigt viktigt, utan spelar även en stor roll i vårt välbefinnande. De spelar även en praktisk roll i våra dagliga aktiviteter, från att tugga maten till att forma vårt tal. Därför är det viktigt att du gör vad du kan för att ta hand om och skydda dina tänder. Ibland kan dock olika faktorer leda till att en eller flera tänder går förlorade. För att inte låta en tand sänka din livskvalitet kan tandläkare rekommendera en rad olika åtgärder. En av dem är tandbryggning, som vi går igenom idag.

ont i tand efter lagning

Ont i tand efter lagning

Har du någon gång upplevt att du fått mer ont i tänderna efter en lagning än du hade innan? Att få mer besvär efter tandläkarbesöket än före är onekligen en tråkig upplevelse, om än inte så ovanlig. Lagning av en tand är ett betydligt mer komplicerat ingrepp än vad gemene man i allmänhet känner till. En av orsakerna är att en tand innehåller väldigt många nerver som skickar smärtsignaler direkt till hjärnan.

trasig tand

Trasig tand

Trasiga tänder är någonting du inte bör ignorera. Om du har en trasig tand finns det flera sätt att åtgärda det på. Du kan få den lagad hos en tandläkare, ersätta den med ett implantat eller dra ut den. I den här texten tar vi upp de olika möjligheterna för dig som har en trasig tand. Vi går igenom vilka fördelar och nackdelar de olika sätten har för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Tandkött drar sig tillbaka

Tandkött drar sig tillbaka

Om ditt tandkött drar sig tillbaka finns det en risk att du har tandlossning. Tandlossning är ett allvarligt tillstånd som du bör söka hjälp för så tidigt som möjligt.

tandblekning före efter

Tandblekning före efter

Många är intresserade av att bleka tänderna, vilket inte är konstigt med tanke på hur viktiga tänderna är för utseendet. Gula, missfärgade tänder kan leda till dåligt självförtroende och sämre livskvalitet. Vi på Oral Care erbjuder tandblekning på klinik och även hjälp med hemmablekning.

Misslyckade tandimplantat

Misslyckade tandimplantat

Att sätta in tandimplantat är ett komplicerat ingrepp och det kräver en genomgripande undersökning före ingreppet. Du behöver nämligen ha en tillräcklig mängd käkben för att det ska fungera. I den här artikeln kommer vi att ta upp riskerna med tandimplantat, hur misslyckade tandimplantat kan uppstå samt vad du kan göra och vara uppmärksam på för att dina implantat ska hålla. Eftersom tandimplantat är ett stort kirurgiskt ingrepp finns det risker. Det kan uppstå komplikationer i samband med att du sätter in implantatet. Dock händer det sällan om du följer de rekommendationer du får av tandläkaren. Din munhygien är mycket viktig för att implantaten ska hålla.

kan tandkött växa tillbaka

Kan tandkött växa tillbaka

Det är relativt vanligt att tandköttet drar sig tillbaka med tiden. Ibland beror det på för hård tandborstning, djupa tandfickor med bakterier eller tandsten. Tillbakadragningen sker oftast långsamt och det kan ta ett tag att märka det. Det finns sätt att förebygga att tandköttet drar sig tillbaka, men när det väl hänt är det inte reversibelt. Så det enkla svaret på frågan ”kan tandkött växa tillbaka” är nej, det kan det inte. I den här artikeln kommer vi att berätta mer om orsaker till tillbakadraget tandkött och hur du kan förebygga att det sker. Det finns en del saker du kan göra för att ditt tandkött ska hålla sig friskt.

halva tanden lossnade

Halva tanden lossnade

Ibland är tyvärr olyckan framme och en bit av tanden kan lossna. Det kan bero på olika saker, exempelvis att du har råkat bita på något hårt så att din riktiga tand går sönder. Men det är inte heller ovanligt att en lagad tand går sönder och att lagningen lossnar. Oavsett vad som har orsakat att halva tanden har lossnat ska du alltid kontakta tandläkaren. Det är inte alltid du kommer vara i behov av akuttandvård för att halva tanden lossnade, det beror delvis på om du har ont eller inte. Men ta alltid kontakt med tandläkare så snabbt som möjligt för att konsultera.

bettskena bäst i test

Bettskena bäst i test

En bettskena är någonting du vanligtvis använder under natten för att käkarna ska kunna slappna av. Spända käkar kan leda till huvudvärk. En del av oss har bettskena för att inte gnissla tänder. Tandgnissling sliter på tänderna och med en skena får du tänderna att hålla sig i bra skick längre. Det finns olika typer av bettskenor där en del är bättre än andra. På nätet kan du hitta artiklar om bettskena bäst i test. Dock bör du vara försiktig när du läser sådana eftersom de enbart tar upp de bettskenor du kan köpa på till exempel apotek. De allra bästa bettskenorna är de du får via din tandläkare. Hos oss på Oral Care kan du få hjälp att komma till bukt med dina problem. Boka tid för en undersökning så tar vi det därifrån.

antibakteriell munskölj

Antibakteriell munskölj

För att upprätthålla en god munhälsa är din munvårdsrutin avgörande. Regelbunden borstning, tandtråd och munskölj med fluor borde vara en del av din dagliga rutin för att du ska ha de bästa förutsättningarna att hålla både tänder och tandkött friskt. Ibland kan det dock behövas andra åtgärder, så som antibakteriell munskölj. Här kan du läsa mer om hur en antibakteriell munskölj fungerar och när du kan behöva använda den.

andedräkt luktar avföring

Andedräkt luktar avföring

Dålig andedräkt är något som drabbar många människor. Ibland kan det bero på något ofarligt, som att du har ätit något speciellt, men ibland kan det ha mer allvarliga orsaker. Många som får problem med illaluktande andedräkt kan känna sig obekväma i sociala sammanhang. En god förståelse för vad illaluktande andedräkt beror på och hur det kan förebyggas och behandlas, är till stor hjälp för de som upplever problem. Många gånger kan du själv råda bot på en dålig andedräkt genom att förändra exempelvis dina tandvårdsrutiner.

Oral Cares chef för odontologi och kvalitet, en av vinnarna av Svenska Hygienpriset 2023

Oral Cares chef för odontologi och kvalitet, Petteri Sjögren, en av vinnarna när Svensk Förening för Vårdhygien delade ut Svenska Hygienpriset 2023.

Tandimplantat Göteborg

Tandimplantat i Göteborg

Bor du i Göteborg med omnejd och behöver få en eller flera tänder ersatta med implantat? Då kan vi på Oral Care stå till din tjänst. Vi erbjuder tandimplantat i Göteborg i samarbete med erfarna käkkirurger som är specialiserade på just implantatkirurgi. Det gör att du kan känna dig trygg med vårt arbete. Tandimplantat är en avancerad typ av tandvård där titanskruvar opereras in i käkbenet och sedan växer fast. Känslan påminner mycket om riktiga tänder och titan stimulerar dessutom käkbenet på ett liknande sätt som en vanlig tand gör. Förutsättningarna för ett bra resultat är därmed mycket goda.

tandblekning under 18

Tandblekning under 18

Idag är tandblekning någonting som är mycket populärt. Både yngre och äldre personer är intresserade av att bleka tänderna. Men vilka regler gäller egentligen när det kommer till blekning av tänder på barn? Faktum är att det enligt Sveriges Tandläkarförbund inte är tillåtet att bleka tänderna på personer under 18 år. Av den anledning erbjuder vi på Oral Care inte heller tandblekning under 18.

bettskena från apoteket

Bettskena från apoteket

Att gnissla tänder eller pressa dem mot varandra i sömnen är ett problem som drabbar många. En bettskena hjälper då till att avlasta käkarna så att du kan vakna mer utvilad. Att gnissla tänder kan också resultera i att de långsamt blir nedslitna. Det brukar märkas på fram- och hörntänder först, genom att du kan känna att dina tänder får vassa kanter eller blir ojämna. Faktum är att tandgnissling kan belasta tänderna till den grad att de skadas så mycket att de sedan behöver rotbehandlas. Till en början kan det kännas ovant med en bettskena, men efter en tids användning har det blivit en normal rutin och då är det sällan några problem att använda den dagligen.

Akut tandvård Göteborg

Akut tandvård i Göteborg

Tandvärk kan dyka upp när som helst och utan förvarning. När det händer är det viktigt att söka hjälp så fort som möjligt för att ta reda på vad som är fel. Risken finns annars att det blir värre, samtidigt som det kan ta längre tid och bli svårare att åtgärda.

Oral Care expanderar hemtandvård till Gävleborg

Efter ett lyckat pilotprojekt där deltagare, anhöriga och vårdpersonal ger tummen upp kommer Oral Care att börja erbjuda mobil hemtandvård i hela Region Gävleborg.

Väteperoxid tandblekning

Väteperoxid tandblekning

Blekning av tänderna är en av våra behandlingar för estetisk tandvård. Missfärgade tänder kan ibland leda till att du känner dig obekväm och vill undvika att le. Många upplever att en tandblekning gör att de känner sig mer självsäkra i sociala sammanhang. Ett av de ämnen som kan användas för att bleka tänderna med är väteperoxid. En väteperoxid tandblekning kan på ett effektivt sätt ta bort både ytliga fläckar på dina tänder och djupare missfärgningar.

Fonder för tandvård

Fonder för tandvård

Det kan finnas många anledningar till att du behöver hjälp att betala tandvård. Om du har en ansträngd ekonomi och har svårt att betala för tandvård, finns det hjälp att få. Utöver det statliga tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet finns det även fonder för tandvård.

Lån för tandvård

Lån för tandvård

Att ta hand om din munhälsa är viktigt. Det är många som någon gång är med om att de inte har råd för de behandlingar som de skulle behöva. I Sverige har vi därför olika tandvårdsstöd som finns till för att hjälpa dig att betala för den tandvård du behöver. Det finns ett allmänt tandvårdsbidrag, ett särskilt tandvårdsbidrag samt ett högkostnadsskydd. De går att nyttja för tandvård som inte är kosmetisk. I de fall där bidrag och högkostnadsskydd inte räcker till, finns det även möjlighet att få lån för att täcka tandvårdskostnader.

Hur länge håller tandblekning

Hur länge håller en tandblekning?

Att bleka tänderna är idag en vanlig kosmetisk behandling. Med hjälp av tandblekning kan du få betydligt vitare tänder och ofta kan resultatet bli flera nyanser vitare. Något som är viktigt att vara medveten om när du gör en tandblekning är att resultatet inte är permanent. Här nedan förklarar vi mer om vilket resultat du kan förvänta dig av en tandblekning och hur länge en sådan håller.

tandreglering malmö

Tandreglering i Malmö

För dig som har sneda eller ojämna tänder kan en tandreglering vara lösningen. En tandreglering åtgärdar sneda och ojämna tänder så att du får en rak och fin tandrad. Tandreglering hjälper inte bara till med utseendet, utan förbättrar även ditt bett och din tuggfunktion. För dig som söker tandreglering i Malmö är det viktigt att du går till en klinik som har lång erfarenhet och erbjuder hög kvalitet. Du hittar mer information i denna artikel och får även hjälp och rådgivning inför en eventuell tandreglering.

Oral Care rekryterar Henrik Forsstrøm till chef för klinikkedjan i Norge.

OC Tannklinikker, som är en del av den svenska tandvårdskedjan Oral Care, expanderar vidare och bygger nu en organisation för kedjan i Norge.

tandreglering göteborg pris

Pris för tandreglering i Göteborg

Behandlingen tandreglering faller inom ett speciellt område inom tandvård som kallas för ortodonti. Inom ortodontisk tandvård fokuserar vi på att just korrigera dina tänder. En tandreglering kan vara både rent estetisk och en funktionell behandling. Syftet med en tandreglering kan alltså vara att förbättra utseendet på dina tänder, liksom att reglera ditt bett.

tandimplantat eftervård

Tandimplantat och eftervård

Du kan behöva sätta in ett tandimplantat av flera olika anledningar. Kanske har du skadat en tand som till följd av det har förlorats eller så har den varit så pass angripen av karies att den inte går att rädda. Eftersom det är ett relativt stort ingrepp med tandimplantat blir eftervård viktigt om du vill ha ett hållbart resultat.

opalescence tandblekning

Tandblekning med Opalescence

Med Opalescence tandblekning kan du bleka dina tänder hemma. Det här är en blekningsgel som du använder när du sover, i mellan tre till åtta nätter. Kitet med Opalescence tandblekning finns i två olika styrkor: 10 procent för användning under hela natten, samt en med 16 procent aktivt blekmedel som kan verka i fyra till sex timmar. Den går också att använda över natten om man föredrar det. Blekningsgelen Opalescence används för professionellt bruk och finns hos tandläkare och tandhygienister.

Oral Care växer vidare i Sverige och Norge

Oral Care förvärvar Torget Tannlegesenter i Drammen, MinMun på Birger Jarlsgatan i Stockholm och Tandläkare Bengt Emilsson i Kristianstad. Oral Cares klinikkedja består nu av totalt 17 tandvårdskliniker i Sverige och Norge.

tandimplantat stockholm

Tandimplantat i Stockholm

Ett tandimplantat är en effektiv lösning för de som saknar en eller flera tänder. På Oral Cares kliniker i Stockholm erbjuder vi behandling gällande tandimplantat för att hjälpa våra patienter att förbättra sin munhälsa och återställa sina leenden. Här kan du läsa mer om behandlingen tandimplantat för Stockholm och hur den går till.

Vilken bettskena är bäst

Vilken bettskena är bäst?

Det finns en hel uppsjö av olika typer av bettskenor. Detta eftersom det finns så många olika anledningar till att vi behöver dem. Du kanske gnisslar tänder eller så spänner du käkarna när du sover.

tandblekning hemma

Tandblekning hemma – ett bekvämt och prisvärt alternativ

Att göra tandblekning hemma är ett populärt alternativ för dem som vill ljusa upp sitt leende på ett enkelt och smidigt sätt. En av fördelarna med att bleka tänderna hemma är att du inte behöver besöka tandläkaren lika ofta och istället kan fräscha upp dina tänder när det passar dig. Hos oss erbjuder vi dig en tandblekningsbehandling som du kan göra själv hemma. Du kan läsa mer här om hur det fungerar.

tandblekning brilliant smile malmö

Boka tandblekning i Malmö

Brilliant Smile är ett väletablerat företag som erbjuder många olika produkter för tandblekning. De är en av många som har tagit fram effektiva metoder för att på ett säkert sätt bleka tänderna. När du vill göra en tandblekning med Brilliant Smile i Malmö, eller annan professionell tandblekning, finns det flera alternativ. Du kan välja att göra det hemma, eller så kan du låta tandläkare utföra det på en klinik. En effektiv tandblekningsmetod ger vita tänder. Hos oss kan du boka tandblekning och välja det tillvägagångssätt som passar dig bäst. Vi erbjuder tandblekning både på vår moderna klinik samt en hemmablekning, som är enkel att utföra på egen hand.

tandimplantat pris

Tandimplantat pris och hur det går till

Om du saknar en eller fler tänder har du kanske funderat över att sätta in tandimplantat. Det kan vara jobbigt estetiskt att sakna tänder, kanske drar du dig från att le när folk är i närheten. Dessutom har det en påverkan på tuggförmågan, vilket kan leda till att du undviker att äta svårtuggade maträtter. Det här sänker givetvis livskvaliteten och därför kommer många till oss och frågar om tandimplantat. Den vanligaste frågan rör tandimplantat och pris, vilket är logiskt eftersom det är en relativt dyr behandling. Dock är den bestående och kan göra stor skillnad i ditt liv.

Martin Sellman blir ny koncernchef och VD för tandvårdskedjan Oral Care.

Martin kommer närmast från Doktor.se och har erfarenhet från vård-, veterinär- och finansbranscherna. Nuvarande koncernchef och VD Niclas Palmstierna fortsätter inom bolaget som ledamot i styrelsen. Martin börjar sin roll på Oral Care den 17 april 2023.

tandblekning bäst i test

Tandblekning bäst i test

Många är de som söker efter en quick fix som kan bleka tänderna så billigt och smidigt som möjligt. Det finns flera alternativ på marknaden, både som du kan göra hemma och på klinik. Vi rekommenderar att du väljer att ta hjälp av en av våra kliniker för att få en väl utförd blekning av professionell tandvårdspersonal. När du väljer att genomföra en tandblekning hos oss får du en skonsam behandling som inte åsamkar onödig skada på dina tänder. Dessutom kan du räkna med ett långvarigt resultat.

tandblekning kungälv

Tandblekning Kungälv

Ett leende med naturligt vita tänder är något som kan boosta självförtroendet ganska mycket. Idag finns det många varianter av tandblekning och det kan vara svårt att veta var du ska börja för att verkligen vara säker på att du får en högkvalitativ behandling. Att få tänderna blekta kan också vara en dyr process, så även det är en bra anledning att kontrollera att behandlingen blir professionellt utförd.

tandimplantat före efter

Tandimplantat före efter

Att sakna en eller flera tänder i munnen är något som många i första hand tror är en estetisk fråga, men det är långt ifrån så enkelt. Avsaknaden av tänder påverkar vår tuggförmåga och förmåga att äta. Men det påverkar också käkbenets hälsa eftersom tandrötterna stimulerar käkbenet och håller det intakt. Med hjälp av tandimplantat kan du få ditt normala bett tillbaka om du förlorat tänder. Titanskruven som ersätter tandroten stimulerar käkbenet och en nedbrytning av det förebyggs. Att det blir en stor skillnad för munhälsan med tandimplantat före efter, råder det ingen tvekan om.

Tandblekning Kungsbacka

Tandblekning Kungsbacka

Att bleka tänderna på en tandklinik istället för hemma är alltid väl investerade pengar. De extra hundralapparna du lägger ut i jämförelse med en hemmablekning från apoteket garanterar nämligen att du får en bra och skonsam tandblekning med ett resultat som håller länge. Se därför till att ta den behandling som verkar trygg och säker så att dina tänder inte skadas.

zoom tandblekning

Få vita tänder och ett vacker leende med Zoom tandblekning

Ett vitt och fräscht leende är ett enkelt sätt att bättre trivas med sitt utseende. Att bleka tänderna är idag enkelt, även om du givetvis måste vara noggrann med valet av blekning på grund av säkerhetsskäl. Se därför till att läsa på ordentligt innan du gör din första tandblekning för att säkerställa att du får ett bra resultat som även är säkert för tänderna.

anti snarkskena

Skaffa antisnarkskena om du besväras av snarkningar

Det är många människor som snarkar någon gång ibland och man räknar med att omkring 10-20 procent snarkar regelbundet. Anledningen till att du snarkar är helt enkelt att det blir trångt i de övre luftvägarna. Framförallt i svalget och i näsan. När det blir trångt är det också svårare för luft att passera och det uppstår därmed vibrationer som ger ifrån sig ljud. Snarkningar kan givetvis störa andra som sover nära dig. Men det kan även påverka din egen sömnkvalitet mycket negativt. Då kan en antisnarkskena vara till hjälp för att motverka snarkningar och ge dig en bättre sömn.

Digitala avtryck tandvård

Digitala avtryck tandvård

Inom tandvården har vi länge tagit olika avtryck av tänder och käkar. Det är vanligt att tandläkare tar avtryck när en patient behöver ett tandimplantat exempelvis. Nu har det kommit ny teknik som gör det mycket enklare att göra tandavtryck, nämligen digitala avtryck.

tandblekning folktandvården

Att genomföra tandblekning

Tandblekningar är väldigt populärt och erbjuds på alla Oral Cares kliniker. Behandlingen har de senaste 15-åren blivit väldigt populär och erbjuds idag av de flesta inom privata tandvården och Folktandvården. Inför din tandblekning genomför vi alltid en undersökning av dina tänder. Det är av stor vikt då den tandläkaren eller tandhygienisten ska fatta rätt beslut gällande din behandling. Att känna sig missnöjd med sina tänder och sitt leende kan leda till ett försämrat självförtroende vilket i sin tur skapar en sämre livskvalitet. Genom att vända sig till oss på Oral Care ser vi till att du får den hjälp du behöver.

Thomas Berglund blir ny styrelseordförande för svenska tandvårdskedjan Oral Care

Thomas Berglund, ordförande i Aleris och som tidigare varit koncernchef och VD för Capio tar över som styrelseordförande för svenska tandvårdskedjan Oral Care. Thomas tar över posten i samband med att investeringsbolaget Axcel gått in som nya majoritetsägare i bolaget. Axcel förvärvade Oral Care i september 2022.

snarkskena

Snarkskena

Snarkar du, eller påverkar det någon i din närhet? Att snarka är inte ovanligt och beror ofta på att svalget är för trångt. I sådant fall kan en snarkskena eller apnéskena vara bra för dig. Skenan sätter käkarna i en position som hindrar din tunga från att falla bakåt och frigör andningsvägarna. Det är bra för kroppen eftersom den annars blir utsatt för onödig stress under natten.

Super Bright tandblekning

Super Bright tandblekning

Missfärgningar på tänderna är vanligt. Är du en av dem som exempelvis dricker många koppar kaffe om dagen, kan du med tiden drabbas av missfärgningar på tänderna. Super Bright tandblekning är numera en metod som många tandläkare använder. Låt oss titta lite mer i detalj på hur det går till att bleka tänderna med metoden.

tandblekningsmaskin

Att bleka tänder med tandblekningsmaskin

Att bleka tänderna på vår klinik med den högteknologiska utrustningen vi har, är ett skonsamt sätt att göra det på. Dessutom får du ett riktigt bra och snabbt resultat. Här går vi igenom steg för steg hur det går till när du bleker dina tänder hos oss på Oral Care. Du får också veta vilka resultat du kan förvänta dig av din tandblekning och hur länge den håller

tandblekning hemma bäst i test

Tandblekning hemma

Att bleka tänderna hemma har blivit alltmer vanligt på sistone. Det är lätt och smidigt och går enkelt att göra hemma. Det finns olika varianter av tandblekning för hemmabruk. Det bästa är att googla så får du upp en rad olika paket som du kan använda dig av. Man kan även kolla på de som rankat som bäst i test. De flesta är enkla att använda och ger ett bra resultat redan dagen efter.

tandvård gratis

Tandvård gratis

För att underlätta för unga har regeringen beslutat att alla upp till 23 års ålder ska få gratis tandvård. Att ta hand om dina tänder är viktigt. Du som är ung ska inte behöva prioritera bort tandvård för att din inkomst inte räcker till. Unga lever ofta på studiemedel eller har osäkra anställningskontrakt och därför är tandvård gratis för dig som är ung vuxen.

skalfasader kändisar

Vad är en skalfasad?

Om man lider av ett estetiskt skönhetsfel i munhålan som exempelvis sprickor, missfärgningar eller snedställningar kan man korrigera detta med hjälp av skalfasader. Det är en av många andra olika skönhetsbehandlingar för just munnen. Tanden slipas ned först, för att kunna göra plats för den nya fasaden. Tandläkaren tar sedan ett avtryck och tandteknikern framställer själva skalfasaden. Dina nya tänder tillverkas och ska sedan sättas fast på utsidan av dina tänder och ge dig ett lika naturligt utseende som dina riktiga tänder. Den behandlande tandläkaren kan i samrådan med patienten alltså förändra utseendet på tänder och leende utifrån patientens önskemål och förutsättningar.

akut tandvård fridhemsplan

Akut tandvård på Fridhemsplan

Oral Care är en kvalitetsfokuserad tandvårdskedja och vi växer stadigt. Vi finns även på Fridhemsplan i Stockholm. Som alltid erbjuds kvalificerad tandvård, baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet, i lugna miljöer. På kliniken erbjuder vi allmän tandvård.

1177 akut tandvård

1177 – Om du behöver akut tandvård

Det finns många anledningar till att du kan behöver söka tandvård akut. Oavsett varför du är i behov av akut tandvård är det viktigt att du söker tandvård direkt när du upplever besvär. Vi tar emot dig som behöver tandvård akut och hjälper dig att bli fri från smärta och behandlar dina akuta tandbesvär.

tandblekning stockholm

Tandblekning Stockholm

Det ser väldigt uppiggande och fräscht ut med fina vita tänder. Det är populärt både bland äldre och yngre. För att få de där perfekta vita tänderna, så är det en bra idé att ta hjälp av professionella personer som vet vad de gör.

Oral Care fortsätter växa, tar över Köpingstandläkarna i Köping

Oral Care tar över Köpingstandläkarna i Köping. Förvärvet är kedjans tredje under 2022 och Oral Care har nu 15 tandvårdskliniker i Sverige och Norge.

skalfasader

Skalfasader pris

Skalfasader liknar ett tunt skal och skyddar din tand. Oavsett om det gäller färg, storlek eller form får du en ny tandrad som inte bara är estetiskt tilltalande utan också håller.

brilliant smile tandblekning

Brilliant Smile tandblekning

Om du vill bli av med missfärgade tänder kan vara tandblekning en lösning. Tandblekning är en skonsam och enkel behandling som resulterar i ett vitt leende. En behandling går att göra hemma själv men även på en klinik, båda ger lika fina resultat på dina tänder. Oavsett om du önskar att göra din tandblekning på klinik eller hemma ska du ha gjort en undersökning på dina tänder hos en tandläkare eller tandhygienist inom de senaste sex månader sedan.

bettskena pris

Bettskena pris

Att låta göra en personligt anpassad bettskena är ett mycket effektivt sätt att förhindra tandgnissling. En bettskena hjälper mot både tandgnissling och tandpressning. Med en personligt anpassad bettskena får du den bäst anpassade hjälpen för dina tänder. Dina tänder är inte någon annans lik vilket gör att bettskenan formas efter just dina.

Tandreglering Stockholm

Tandreglering Stockholm

Skalfasader före efter

Skalfasader före efter

Om du är missnöjd med missfärgade och ojämna tänder finns det idag lite olika metoder för att korrigera detta. Skalfasader är en metod som förbättrar utseendet på dina tänder. Det kan bidra till ökad symmetri, komma till rätta med missfärgningar, sprickor eller mellanrum. Skalet är lövtunt och täcker ytan på din tand och fungerar som ett nytt ytskikt.

Högkostnadsskydd tandvård implantat

Högkostnadsskydd tandvård – Implantat

Hur mycket ett implantat kostar kan variera, att ge ett exakt pris på slutsumman är därför svårt. Priset varierar från person till person beroende på behandlingens omfattning. Vid implantat påverkas priset av individuella förutsättningar och det kan handla om vilken tand det är som ska ersättas. Men också vilket material du önskar att ha samt vilka förberedande behandlingar du behöver innan själva implantatet.

Oral Care får nya ägare

Oral Care får nya ägare och fortsätter sin framgångsrika expansion på nordiska tandvårdsmarkanden

Investeringsbolaget Axcel går in som ny majoritetsägare i Oral Care. Tillsammans med Axcel fortsätter kedjan sin framgångsrika expansion samtidigt som både varumärket och bolaget stärks.

visdomständer ålder

Visdomständer ålder

Vanligtvis brukar visdomständerna dyka upp längst bak i käken när du är mellan 18–25 år gammal. Ibland bryter de fram senare än så. Visdomständerna är placerade längst bak i tandraden i över och underkäken. De flesta har anlag för fyra tänder, men vissa personer saknar helt eller delvis anlag.

tandlossning symptom

Tandlossning symptom

Tandlossning, parodontit, är en mycket vanlig infektionssjukdom. Den grundar sig i en inflammation i tandköttet (gingivit). Tandlossning inträffar när sjukdomen sprider sig ner i vävnaden och bildar djupa tandköttsfickor. Benet runt tänderna bryts ned och tändernas fäste förstörs. Sjukdomen utvecklas långsamt, därför kan det vara svårt att vara uppmärksam på symptomen. Tandköttsinflammation (gingivit) kännetecknas av ömt och blödande tandkött vid tandborstning.

tandblekning tandläkare

Tandblekning tandläkare

Det finns flera sätt att bleka tänderna på. För ett varaktigt resultat är det lämpligast att göra detta på en tandläkarklinik. Du får professionell rådgivning och behandling med godkända preparat. Vid tandblekning används en blekande gel som läggs på tänderna, ibland i kombination med ljusbehandling eller laser.

referenspriser tandvård

Referenspriser tandvård

Att veta vad du kommer att få betala hos tandläkaren kan vara svårt. När det kommer till referenspriser och högkostnadsskydd inom tandvården är det många som har mindre koll. Många har därför inte en aning om hur dyrt eller billigt besöket kommer att bli. Det kan vara svårt att navigera sig då vi har fri prissättning på tandvård i Sverige, men här nedan ska vi redogöra för hur bestämmelserna ser ut och vad du bör tänka på.

Tandvård Högkostnadskydd

Högkostnadsskydd för tandvård

Är du i behov av högkostnadsskydd för tandvård? Dålig munhälsa, tandvärk och hål i tänderna är besvär som återkommande påverkar vardagen. Med en bra munhälsa undviker du att skada dina tänder i onödan och du befrias från smärta.

tandimplantat steg för steg

Tandimplantat steg för steg

Behöver du ersätta en eller flera tänder och vill ha ett så naturligt, estetiskt och hållbart resultat som möjligt? Då kan tandimplantat vara det rätta alternativet för dig. Vi förklarar steg för steg hur det går till – från undersökning till ett nytt leende och vad du behöver tänka på efteråt.

skalfasader nackdelar

Skalfasader nackdelar

Om du är missnöjd med utseendet på dina tänder kan du välja att korrigera det med hjälp av en tandställning eller så kallade skalfasader. Skalfasader är tunna tandfärgade skal tillverkade av porslin eller kompositmaterial. Dessa blir i sin tur applicerade utanpå dina tänder för att dölja eventuella skavanker. Det finns dock nackdelar med skalfasader som man bör vara medveten om.

bettskena snarkning

Bettskena Snarkning – Snarkskena

Funderar du på bettskena mot snarkning och vad som är rätt alternativ av bettskena för dig? För dig som snarkar kan en snarkskena vara det optimala hjälpmedlet. En snarkskena, som även kallas för apnéskena, lindrar oftast besvären med snarkningar eller tar bort de helt. I sin tur får inte bara du en förbättrad sömn utan även de personer du sover tillsammans med.

Oral Care förvärvar Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Inciso Dental Lab i Sundsvall

Oral Care fortsätter växa och förvärvar nu Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Incisor Dental Lab Sundsvall. Det blir kedjans första förvärv i norra Sverige och Oral Cares klinikkedja växer därmed till 14 kliniker i Sverige och Norge. Med förvärvet av Wiklunds fortsätter Oral Care sin starka tillväxt och bolagets klinikkedja, som startades 2015, är nu större än den mobila verksamheten.

alternativ till bettskena

Alternativ till bettskena?

Vad finns det egentligen för alternativ till bettskena? En bettskena används när man har besvär från käkleder och tuggmuskler. Den hjälper dig genom att avlasta käkarna och tuggmusklerna så att dina muskler kan slappna av. Du kan också ha en bettskena för att hindra tandslitage från tandgnissling och tandpressning.

skalfasader

Skalfasader

Skalfasader sätts utanpå dina tänder för att korrigera dina tänders riktiga utseende. Resultatet blir naturligt, jämnt och vackert. Skalfasader är en behandling som permanent kan korrigera tändernas utseende.

Sveriges nöjdaste kunder
VÅRT MÅL ÄR ATT HA

Sveriges nöjdaste kunder

Ingen tycker om att gå till tandläkaren. Det vet vi mycket väl. Därför är vårt mål att tillsammans med dig skapa förutsättningar för en livslång god munhälsa. Då slipper du gå till tandläkaren allt för ofta!