Nyheter - Oral Care

Nyheter och aktuellt

Läs mer om vad som händer hos oss just nu

Oral Cares chef för odontologi och kvalitet, en av vinnarna av Svenska Hygienpriset 2023

Oral Cares chef för odontologi och kvalitet, Petteri Sjögren, en av vinnarna när Svensk Förening för Vårdhygien delade ut Svenska Hygienpriset 2023.

Tandimplantat Göteborg

Tandimplantat i Göteborg

Bor du i Göteborg med omnejd och behöver få en eller flera tänder ersatta med implantat? Då kan vi på Oral Care stå till din tjänst. Vi erbjuder tandimplantat i Göteborg i samarbete med erfarna käkkirurger som är specialiserade på just implantatkirurgi. Det gör att du kan känna dig trygg med vårt arbete. Tandimplantat är en avancerad typ av tandvård där titanskruvar opereras in i käkbenet och sedan växer fast. Känslan påminner mycket om riktiga tänder och titan stimulerar dessutom käkbenet på ett liknande sätt som en vanlig tand gör. Förutsättningarna för ett bra resultat är därmed mycket goda.

tandblekning under 18

Tandblekning under 18

Idag är tandblekning någonting som är mycket populärt. Både yngre och äldre personer är intresserade av att bleka tänderna. Men vilka regler gäller egentligen när det kommer till blekning av tänder på barn? Faktum är att det enligt Sveriges Tandläkarförbund inte är tillåtet att bleka tänderna på personer under 18 år. Av den anledning erbjuder vi på Oral Care inte heller tandblekning under 18.

bettskena från apoteket

Bettskena från apoteket

Att gnissla tänder eller pressa dem mot varandra i sömnen är ett problem som drabbar många. En bettskena hjälper då till att avlasta käkarna så att du kan vakna mer utvilad. Att gnissla tänder kan också resultera i att de långsamt blir nedslitna. Det brukar märkas på fram- och hörntänder först, genom att du kan känna att dina tänder får vassa kanter eller blir ojämna. Faktum är att tandgnissling kan belasta tänderna till den grad att de skadas så mycket att de sedan behöver rotbehandlas. Till en början kan det kännas ovant med en bettskena, men efter en tids användning har det blivit en normal rutin och då är det sällan några problem att använda den dagligen.

Akut tandvård Göteborg

Akut tandvård i Göteborg

Tandvärk kan dyka upp när som helst och utan förvarning. När det händer är det viktigt att söka hjälp så fort som möjligt för att ta reda på vad som är fel. Risken finns annars att det blir värre, samtidigt som det kan ta längre tid och bli svårare att åtgärda.

Oral Care expanderar hemtandvård till Gävleborg

Efter ett lyckat pilotprojekt där deltagare, anhöriga och vårdpersonal ger tummen upp kommer Oral Care att börja erbjuda mobil hemtandvård i hela Region Gävleborg.

Väteperoxid tandblekning

Väteperoxid tandblekning

Blekning av tänderna är en av våra behandlingar för estetisk tandvård. Missfärgade tänder kan ibland leda till att du känner dig obekväm och vill undvika att le. Många upplever att en tandblekning gör att de känner sig mer självsäkra i sociala sammanhang. Ett av de ämnen som kan användas för att bleka tänderna med är väteperoxid. En väteperoxid tandblekning kan på ett effektivt sätt ta bort både ytliga fläckar på dina tänder och djupare missfärgningar.

Fonder för tandvård

Fonder för tandvård

Det kan finnas många anledningar till att du behöver hjälp att betala tandvård. Om du har en ansträngd ekonomi och har svårt att betala för tandvård, finns det hjälp att få. Utöver det statliga tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet finns det även fonder för tandvård.

Lån för tandvård

Lån för tandvård

Att ta hand om din munhälsa är viktigt. Det är många som någon gång är med om att de inte har råd för de behandlingar som de skulle behöva. I Sverige har vi därför olika tandvårdsstöd som finns till för att hjälpa dig att betala för den tandvård du behöver. Det finns ett allmänt tandvårdsbidrag, ett särskilt tandvårdsbidrag samt ett högkostnadsskydd. De går att nyttja för tandvård som inte är kosmetisk. I de fall där bidrag och högkostnadsskydd inte räcker till, finns det även möjlighet att få lån för att täcka tandvårdskostnader.

Hur länge håller tandblekning

Hur länge håller en tandblekning?

Att bleka tänderna är idag en vanlig kosmetisk behandling. Med hjälp av tandblekning kan du få betydligt vitare tänder och ofta kan resultatet bli flera nyanser vitare. Något som är viktigt att vara medveten om när du gör en tandblekning är att resultatet inte är permanent. Här nedan förklarar vi mer om vilket resultat du kan förvänta dig av en tandblekning och hur länge en sådan håller.

tandreglering malmö

Tandreglering i Malmö

För dig som har sneda eller ojämna tänder kan en tandreglering vara lösningen. En tandreglering åtgärdar sneda och ojämna tänder så att du får en rak och fin tandrad. Tandreglering hjälper inte bara till med utseendet, utan förbättrar även ditt bett och din tuggfunktion. För dig som söker tandreglering i Malmö är det viktigt att du går till en klinik som har lång erfarenhet och erbjuder hög kvalitet. Du hittar mer information i denna artikel och får även hjälp och rådgivning inför en eventuell tandreglering.

Oral Care rekryterar Henrik Forsstrøm till chef för klinikkedjan i Norge.

OC Tannklinikker, som är en del av den svenska tandvårdskedjan Oral Care, expanderar vidare och bygger nu en organisation för kedjan i Norge.

tandreglering göteborg pris

Pris för tandreglering i Göteborg

Behandlingen tandreglering faller inom ett speciellt område inom tandvård som kallas för ortodonti. Inom ortodontisk tandvård fokuserar vi på att just korrigera dina tänder. En tandreglering kan vara både rent estetisk och en funktionell behandling. Syftet med en tandreglering kan alltså vara att förbättra utseendet på dina tänder, liksom att reglera ditt bett.

tandimplantat eftervård

Tandimplantat och eftervård

Du kan behöva sätta in ett tandimplantat av flera olika anledningar. Kanske har du skadat en tand som till följd av det har förlorats eller så har den varit så pass angripen av karies att den inte går att rädda. Eftersom det är ett relativt stort ingrepp med tandimplantat blir eftervård viktigt om du vill ha ett hållbart resultat.

opalescence tandblekning

Tandblekning med Opalescence

Med Opalescence tandblekning kan du bleka dina tänder hemma. Det här är en blekningsgel som du använder när du sover, i mellan tre till åtta nätter. Kitet med Opalescence tandblekning finns i två olika styrkor: 10 procent för användning under hela natten, samt en med 16 procent aktivt blekmedel som kan verka i fyra till sex timmar. Den går också att använda över natten om man föredrar det. Blekningsgelen Opalescence används för professionellt bruk och finns hos tandläkare och tandhygienister.

Oral Care växer vidare i Sverige och Norge

Oral Care förvärvar Torget Tannlegesenter i Drammen, MinMun på Birger Jarlsgatan i Stockholm och Tandläkare Bengt Emilsson i Kristianstad. Oral Cares klinikkedja består nu av totalt 17 tandvårdskliniker i Sverige och Norge.

tandimplantat stockholm

Tandimplantat i Stockholm

Ett tandimplantat är en effektiv lösning för de som saknar en eller flera tänder. På Oral Cares kliniker i Stockholm erbjuder vi behandling gällande tandimplantat för att hjälpa våra patienter att förbättra sin munhälsa och återställa sina leenden. Här kan du läsa mer om behandlingen tandimplantat för Stockholm och hur den går till.

Vilken bettskena är bäst

Vilken bettskena är bäst?

Det finns en hel uppsjö av olika typer av bettskenor. Detta eftersom det finns så många olika anledningar till att vi behöver dem. Du kanske gnisslar tänder eller så spänner du käkarna när du sover.

tandblekning hemma

Tandblekning hemma – ett bekvämt och prisvärt alternativ

Att göra tandblekning hemma är ett populärt alternativ för dem som vill ljusa upp sitt leende på ett enkelt och smidigt sätt. En av fördelarna med att bleka tänderna hemma är att du inte behöver besöka tandläkaren lika ofta och istället kan fräscha upp dina tänder när det passar dig. Hos oss erbjuder vi dig en tandblekningsbehandling som du kan göra själv hemma. Du kan läsa mer här om hur det fungerar.

tandblekning brilliant smile malmö

Boka tandblekning i Malmö

Brilliant Smile är ett väletablerat företag som erbjuder många olika produkter för tandblekning. De är en av många som har tagit fram effektiva metoder för att på ett säkert sätt bleka tänderna. När du vill göra en tandblekning med Brilliant Smile i Malmö, eller annan professionell tandblekning, finns det flera alternativ. Du kan välja att göra det hemma, eller så kan du låta tandläkare utföra det på en klinik. En effektiv tandblekningsmetod ger vita tänder. Hos oss kan du boka tandblekning och välja det tillvägagångssätt som passar dig bäst. Vi erbjuder tandblekning både på vår moderna klinik samt en hemmablekning, som är enkel att utföra på egen hand.

tandimplantat pris

Tandimplantat pris och hur det går till

Om du saknar en eller fler tänder har du kanske funderat över att sätta in tandimplantat. Det kan vara jobbigt estetiskt att sakna tänder, kanske drar du dig från att le när folk är i närheten. Dessutom har det en påverkan på tuggförmågan, vilket kan leda till att du undviker att äta svårtuggade maträtter. Det här sänker givetvis livskvaliteten och därför kommer många till oss och frågar om tandimplantat. Den vanligaste frågan rör tandimplantat och pris, vilket är logiskt eftersom det är en relativt dyr behandling. Dock är den bestående och kan göra stor skillnad i ditt liv.

Martin Sellman blir ny koncernchef och VD för tandvårdskedjan Oral Care.

Martin kommer närmast från Doktor.se och har erfarenhet från vård-, veterinär- och finansbranscherna. Nuvarande koncernchef och VD Niclas Palmstierna fortsätter inom bolaget som ledamot i styrelsen. Martin börjar sin roll på Oral Care den 17 april 2023.

tandblekning bäst i test

Tandblekning bäst i test

Många är de som söker efter en quick fix som kan bleka tänderna så billigt och smidigt som möjligt. Det finns flera alternativ på marknaden, både som du kan göra hemma och på klinik. Vi rekommenderar att du väljer att ta hjälp av en av våra kliniker för att få en väl utförd blekning av professionell tandvårdspersonal. När du väljer att genomföra en tandblekning hos oss får du en skonsam behandling som inte åsamkar onödig skada på dina tänder. Dessutom kan du räkna med ett långvarigt resultat.

tandblekning kungälv

Tandblekning Kungälv

Ett leende med naturligt vita tänder är något som kan boosta självförtroendet ganska mycket. Idag finns det många varianter av tandblekning och det kan vara svårt att veta var du ska börja för att verkligen vara säker på att du får en högkvalitativ behandling. Att få tänderna blekta kan också vara en dyr process, så även det är en bra anledning att kontrollera att behandlingen blir professionellt utförd.

tandimplantat före efter

Tandimplantat före efter

Att sakna en eller flera tänder i munnen är något som många i första hand tror är en estetisk fråga, men det är långt ifrån så enkelt. Avsaknaden av tänder påverkar vår tuggförmåga och förmåga att äta. Men det påverkar också käkbenets hälsa eftersom tandrötterna stimulerar käkbenet och håller det intakt. Med hjälp av tandimplantat kan du få ditt normala bett tillbaka om du förlorat tänder. Titanskruven som ersätter tandroten stimulerar käkbenet och en nedbrytning av det förebyggs. Att det blir en stor skillnad för munhälsan med tandimplantat före efter, råder det ingen tvekan om.

Tandblekning Kungsbacka

Tandblekning Kungsbacka

Att bleka tänderna på en tandklinik istället för hemma är alltid väl investerade pengar. De extra hundralapparna du lägger ut i jämförelse med en hemmablekning från apoteket garanterar nämligen att du får en bra och skonsam tandblekning med ett resultat som håller länge. Se därför till att ta den behandling som verkar trygg och säker så att dina tänder inte skadas.

zoom tandblekning

Få vita tänder och ett vacker leende med Zoom tandblekning

Ett vitt och fräscht leende är ett enkelt sätt att bättre trivas med sitt utseende. Att bleka tänderna är idag enkelt, även om du givetvis måste vara noggrann med valet av blekning på grund av säkerhetsskäl. Se därför till att läsa på ordentligt innan du gör din första tandblekning för att säkerställa att du får ett bra resultat som även är säkert för tänderna.

anti snarkskena

Skaffa antisnarkskena om du besväras av snarkningar

Det är många människor som snarkar någon gång ibland och man räknar med att omkring 10-20 procent snarkar regelbundet. Anledningen till att du snarkar är helt enkelt att det blir trångt i de övre luftvägarna. Framförallt i svalget och i näsan. När det blir trångt är det också svårare för luft att passera och det uppstår därmed vibrationer som ger ifrån sig ljud. Snarkningar kan givetvis störa andra som sover nära dig. Men det kan även påverka din egen sömnkvalitet mycket negativt. Då kan en antisnarkskena vara till hjälp för att motverka snarkningar och ge dig en bättre sömn.

Digitala avtryck tandvård

Digitala avtryck tandvård

Inom tandvården har vi länge tagit olika avtryck av tänder och käkar. Det är vanligt att tandläkare tar avtryck när en patient behöver ett tandimplantat exempelvis. Nu har det kommit ny teknik som gör det mycket enklare att göra tandavtryck, nämligen digitala avtryck.

tandblekning folktandvården

Att genomföra tandblekning

Tandblekningar är väldigt populärt och erbjuds på alla Oral Cares kliniker. Behandlingen har de senaste 15-åren blivit väldigt populär och erbjuds idag av de flesta inom privata tandvården och Folktandvården. Inför din tandblekning genomför vi alltid en undersökning av dina tänder. Det är av stor vikt då den tandläkaren eller tandhygienisten ska fatta rätt beslut gällande din behandling. Att känna sig missnöjd med sina tänder och sitt leende kan leda till ett försämrat självförtroende vilket i sin tur skapar en sämre livskvalitet. Genom att vända sig till oss på Oral Care ser vi till att du får den hjälp du behöver.

Thomas Berglund blir ny styrelseordförande för svenska tandvårdskedjan Oral Care

Thomas Berglund, ordförande i Aleris och som tidigare varit koncernchef och VD för Capio tar över som styrelseordförande för svenska tandvårdskedjan Oral Care. Thomas tar över posten i samband med att investeringsbolaget Axcel gått in som nya majoritetsägare i bolaget. Axcel förvärvade Oral Care i september 2022.

snarkskena

Snarkskena

Snarkar du, eller påverkar det någon i din närhet? Att snarka är inte ovanligt och beror ofta på att svalget är för trångt. I sådant fall kan en snarkskena eller apnéskena vara bra för dig. Skenan sätter käkarna i en position som hindrar din tunga från att falla bakåt och frigör andningsvägarna. Det är bra för kroppen eftersom den annars blir utsatt för onödig stress under natten.

Super Bright tandblekning

Super Bright tandblekning

Missfärgningar på tänderna är vanligt. Är du en av dem som exempelvis dricker många koppar kaffe om dagen, kan du med tiden drabbas av missfärgningar på tänderna. Super Bright tandblekning är numera en metod som många tandläkare använder. Låt oss titta lite mer i detalj på hur det går till att bleka tänderna med metoden.

tandblekningsmaskin

Att bleka tänder med tandblekningsmaskin

Att bleka tänderna på vår klinik med den högteknologiska utrustningen vi har, är ett skonsamt sätt att göra det på. Dessutom får du ett riktigt bra och snabbt resultat. Här går vi igenom steg för steg hur det går till när du bleker dina tänder hos oss på Oral Care. Du får också veta vilka resultat du kan förvänta dig av din tandblekning och hur länge den håller

tandblekning hemma bäst i test

Tandblekning hemma

Att bleka tänderna hemma har blivit alltmer vanligt på sistone. Det är lätt och smidigt och går enkelt att göra hemma. Det finns olika varianter av tandblekning för hemmabruk. Det bästa är att googla så får du upp en rad olika paket som du kan använda dig av. Man kan även kolla på de som rankat som bäst i test. De flesta är enkla att använda och ger ett bra resultat redan dagen efter.

tandvård gratis

Tandvård gratis

För att underlätta för unga har regeringen beslutat att alla upp till 23 års ålder ska få gratis tandvård. Att ta hand om dina tänder är viktigt. Du som är ung ska inte behöva prioritera bort tandvård för att din inkomst inte räcker till. Unga lever ofta på studiemedel eller har osäkra anställningskontrakt och därför är tandvård gratis för dig som är ung vuxen.

skalfasader kändisar

Vad är en skalfasad?

Om man lider av ett estetiskt skönhetsfel i munhålan som exempelvis sprickor, missfärgningar eller snedställningar kan man korrigera detta med hjälp av skalfasader. Det är en av många andra olika skönhetsbehandlingar för just munnen. Tanden slipas ned först, för att kunna göra plats för den nya fasaden. Tandläkaren tar sedan ett avtryck och tandteknikern framställer själva skalfasaden. Dina nya tänder tillverkas och ska sedan sättas fast på utsidan av dina tänder och ge dig ett lika naturligt utseende som dina riktiga tänder. Den behandlande tandläkaren kan i samrådan med patienten alltså förändra utseendet på tänder och leende utifrån patientens önskemål och förutsättningar.

akut tandvård fridhemsplan

Oral Care på Fridhemsplan

Oral Care är en kvalitetsfokuserad tandvårdskedja och vi växer stadigt. Vi finns även på Fridhemsplan i Stockholm. Som alltid erbjuds kvalificerad tandvård, baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet, i lugna miljöer. På kliniken erbjuder vi allmän tandvård.

1177 akut tandvård

1177 – Om du behöver akut tandvård

Det finns många anledningar till att du kan behöver söka tandvård akut. Oavsett varför du är i behov av akut tandvård är det viktigt att du söker tandvård direkt när du upplever besvär. Vi tar emot dig som behöver tandvård akut och hjälper dig att bli fri från smärta och behandlar dina akuta tandbesvär.

tandblekning stockholm

Tandblekning Stockholm

Det ser väldigt uppiggande och fräscht ut med fina vita tänder. Det är populärt både bland äldre och yngre. För att få de där perfekta vita tänderna, så är det en bra idé att ta hjälp av professionella personer som vet vad de gör.

Oral Care fortsätter växa, tar över Köpingstandläkarna i Köping

Oral Care tar över Köpingstandläkarna i Köping. Förvärvet är kedjans tredje under 2022 och Oral Care har nu 15 tandvårdskliniker i Sverige och Norge.

skalfasader

Skalfasader

Skalfasader liknar ett tunt skal och skyddar din tand. Oavsett om det gäller färg, storlek eller form får du en ny tandrad som inte bara är estetiskt tilltalande utan också håller.

brilliant smile tandblekning

Brilliant Smile tandblekning

Om du vill bli av med missfärgade tänder kan vara tandblekning en lösning. Tandblekning är en skonsam och enkel behandling som resulterar i ett vitt leende. En behandling går att göra hemma själv men även på en klinik, båda ger lika fina resultat på dina tänder. Oavsett om du önskar att göra din tandblekning på klinik eller hemma ska du ha gjort en undersökning på dina tänder hos en tandläkare eller tandhygienist inom de senaste sex månader sedan.

bettskena pris

Bettskena pris

Att låta göra en personligt anpassad bettskena är ett mycket effektivt sätt att förhindra tandgnissling. En bettskena hjälper mot både tandgnissling och tandpressning. Med en personligt anpassad bettskena får du den bäst anpassade hjälpen för dina tänder. Dina tänder är inte någon annans lik vilket gör att bettskenan formas efter just dina.

Tandreglering Stockholm

Tandreglering Stockholm

Skalfasader före efter

Skalfasader före efter

Om du är missnöjd med missfärgade och ojämna tänder finns det idag lite olika metoder för att korrigera detta. Skalfasader är en metod som förbättrar utseendet på dina tänder. Det kan bidra till ökad symmetri, komma till rätta med missfärgningar, sprickor eller mellanrum. Skalet är lövtunt och täcker ytan på din tand och fungerar som ett nytt ytskikt.

Högkostnadsskydd tandvård implantat

Högkostnadsskydd tandvård – Implantat

Hur mycket ett implantat kostar kan variera, att ge ett exakt pris på slutsumman är därför svårt. Priset varierar från person till person beroende på behandlingens omfattning. Vid implantat påverkas priset av individuella förutsättningar och det kan handla om vilken tand det är som ska ersättas. Men också vilket material du önskar att ha samt vilka förberedande behandlingar du behöver innan själva implantatet.

Oral Care får nya ägare

Oral Care får nya ägare och fortsätter sin framgångsrika expansion på nordiska tandvårdsmarkanden

Investeringsbolaget Axcel går in som ny majoritetsägare i Oral Care. Tillsammans med Axcel fortsätter kedjan sin framgångsrika expansion samtidigt som både varumärket och bolaget stärks.

visdomständer ålder

Visdomständer ålder

Vanligtvis brukar visdomständerna dyka upp längst bak i käken när du är mellan 18–25 år gammal. Ibland bryter de fram senare än så. Visdomständerna är placerade längst bak i tandraden i över och underkäken. De flesta har anlag för fyra tänder, men vissa personer saknar helt eller delvis anlag.

tandlossning symptom

Tandlossning symptom

Tandlossning, parodontit, är en mycket vanlig infektionssjukdom. Den grundar sig i en inflammation i tandköttet (gingivit). Tandlossning inträffar när sjukdomen sprider sig ner i vävnaden och bildar djupa tandköttsfickor. Benet runt tänderna bryts ned och tändernas fäste förstörs. Sjukdomen utvecklas långsamt, därför kan det vara svårt att vara uppmärksam på symptomen. Tandköttsinflammation (gingivit) kännetecknas av ömt och blödande tandkött vid tandborstning.

tandblekning tandläkare

Tandblekning tandläkare

Det finns flera sätt att bleka tänderna på. För ett varaktigt resultat är det lämpligast att göra detta på en tandläkarklinik. Du får professionell rådgivning och behandling med godkända preparat. Vid tandblekning används en blekande gel som läggs på tänderna, ibland i kombination med ljusbehandling eller laser.

referenspriser tandvård

Referenspriser tandvård

Att veta vad du kommer att få betala hos tandläkaren kan vara svårt. När det kommer till referenspriser och högkostnadsskydd inom tandvården är det många som har mindre koll. Många har därför inte en aning om hur dyrt eller billigt besöket kommer att bli. Det kan vara svårt att navigera sig då vi har fri prissättning på tandvård i Sverige, men här nedan ska vi redogöra för hur bestämmelserna ser ut och vad du bör tänka på.

Tandvård Högkostnadskydd

Högkostnadsskydd för tandvård

Är du i behov av högkostnadsskydd för tandvård? Dålig munhälsa, tandvärk och hål i tänderna är besvär som återkommande påverkar vardagen. Med en bra munhälsa undviker du att skada dina tänder i onödan och du befrias från smärta.

tandimplantat steg för steg

Tandimplantat steg för steg

Behöver du ersätta en eller flera tänder och vill ha ett så naturligt, estetiskt och hållbart resultat som möjligt? Då kan tandimplantat vara det rätta alternativet för dig. Vi förklarar steg för steg hur det går till – från undersökning till ett nytt leende och vad du behöver tänka på efteråt.

skalfasader nackdelar

Skalfasader nackdelar

Om du är missnöjd med utseendet på dina tänder kan du välja att korrigera det med hjälp av en tandställning eller så kallade skalfasader. Skalfasader är tunna tandfärgade skal tillverkade av porslin eller kompositmaterial. Dessa blir i sin tur applicerade utanpå dina tänder för att dölja eventuella skavanker. Det finns dock nackdelar med skalfasader som man bör vara medveten om.

bettskena snarkning

Bettskena Snarkning – Snarkskena

Funderar du på bettskena mot snarkning och vad som är rätt alternativ av bettskena för dig? För dig som snarkar kan en snarkskena vara det optimala hjälpmedlet. En snarkskena, som även kallas för apnéskena, lindrar oftast besvären med snarkningar eller tar bort de helt. I sin tur får inte bara du en förbättrad sömn utan även de personer du sover tillsammans med.

Oral Care förvärvar Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Inciso Dental Lab i Sundsvall

Oral Care fortsätter växa och förvärvar nu Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Incisor Dental Lab Sundsvall. Det blir kedjans första förvärv i norra Sverige och Oral Cares klinikkedja växer därmed till 14 kliniker i Sverige och Norge. Med förvärvet av Wiklunds fortsätter Oral Care sin starka tillväxt och bolagets klinikkedja, som startades 2015, är nu större än den mobila verksamheten.

alternativ till bettskena

Alternativ till bettskena?

Vad finns det egentligen för alternativ till bettskena? En bettskena används när man har besvär från käkleder och tuggmuskler. Den hjälper dig genom att avlasta käkarna och tuggmusklerna så att dina muskler kan slappna av. Du kan också ha en bettskena för att hindra tandslitage från tandgnissling och tandpressning.

skalfasader

Skalfasader

Skalfasader sätts utanpå dina tänder för att korrigera dina tänders riktiga utseende. Resultatet blir naturligt, jämnt och vackert. Skalfasader är en behandling som permanent kan korrigera tändernas utseende.

Tandtråd

Att använda tandtråd kan kännas krångligt och tidskrävande. Men det är ett viktigt steg för god munhälsa. Tandtråd används för att få bort matrester från tandytor din tandborste inte kommer åt.

Oral Care är först inom tandvården att bemanna på helt nytt sätt

Tillfällig bemanning inom tandvården har sedan en lång tid tillbaka hanterats av kostsamma bemanningsbolag. Men från och med 2022 börjar Oral Care, som första tandvårdsföretag, nå direkt till potentiella arbetstagare via en digital plattform.

bettskena huvudvärk

Bettskena mot huvudvärk

Om du lider av huvudvärk så kan tandgnissling vara en möjlig orsak som ofta glöms bort. En bettskena kan då vara lösningen för att bli av med huvudvärken. Andra vanliga problem som kan avhjälpas med hjälp av bettskenor är tandpressning och spända ömmande käkar.

Tandvård för barn och unga

Munhygien hos barn

Lägg grunden för en god tandhälsa hos ditt barn redan i tidig ålder. Det skapar rutiner och förebygger karies vilket påverkar ditt barns munhygien livet ut.

Munhygien hos vuxna

För oss är munhälsan en viktig del av en god allmänhälsa. Som munnen mår, mår ofta kroppen. Därför är det viktigt att regelbundet besöka tandläkaren och tandhygienisten. Men lika viktigt är det att hålla god munhygien. Munhygienen är mycket viktig om du vill ha friska tänder och en fräsch andedräkt. Den vanligaste orsaken till dålig andedräkt är bakterier på tänder eller tunga.

lindra tandvärk visdomstand

Rengöring av tandprotes

Tandproteser är enkla att rengöra. Här förklarar vi hur du bör rengöra protesen efter varje måltid samt två gånger dagligen.

lindra tandvärk visdomstand

Vad är en tandprotes?

Tandproteser är konstgjorda tänder. De kan vara både fasta eller avtagbara samt ersätta antingen en eller flera tänder i tandraden. Här berättar vi mer om tandproteser – när de behövs och de olika alternativen som finns.

lindra tandvärk visdomstand

Dra ut visdomständer

Visdomständer kommer ut sist av alla tänder, detta gör att de ofta inte får tillräckligt med plats i käken och kan då orsaka problem. Innan en visdomstand dras ut så gör tandläkaren en undersökning och tar röntgenbilder för att se i vilket läge tanden befinner sig i.

lindra tandvärk visdomstand

Ont i visdomstand? – Så lindrar du värken

Att ha värk i sina visdomständer är vanligt då det lätt samlas bakterier i området runt tanden som orsakar inflammation. Ibland kan även tandköttet inflammeras redan innan tanden brutit fram. Undrar du vad du kan göra själv för att lindra smärtan tillfälligt? Det svarar vi på här!

Visdomständer: När får man dem?

Att få problem med sina visdomständer när de växer upp är inget ovanligt besvär. Visdomstanden är den tredje kindtanden som växer upp längst in i munnen och har därför ofta dåligt med plats och kan då orsaka besvär. I denna artikel svarar vi på de vanligaste frågorna kring när visdomständerna växer ut.

festningen-tannklinikk-endodontisenter-i-oslo-blir-en-del-av-oral-care

Festningen Tannklinikk & Endodontisenter i Oslo blir en del av Oral Care

Oral Care, som i Norge heter OC Tannklinikker, expanderar vidare i Norge. Nästa klinik att bli en del av kedjan är Festningen Tannklinikk og Endodontisenter i Oslo.

Att gå till tandläkaren under coronapandemin

Oral Cares tandläkarmottagningar har öppet som vanligt under coronapandemin, men med extra försiktighetsåtgärder. Ta gärna del av den här informationen inför ditt besök hos oss.

Vi fortsätter att expandera och behöver dig!

Vi söker dig som brinner för att hjälpa människor. Du som tycker om att göra skillnad och arbeta innovativt med tandvård. Oral Care erbjuder en flexibel arbetsplats med drivna medarbetare som ser tandvården ur patientens perspektiv.

Sveriges nöjdaste kunder
VÅRT MÅL ÄR ATT HA

Sveriges nöjdaste kunder

Ingen tycker om att gå till tandläkaren. Det vet vi mycket väl. Därför är vårt mål att tillsammans med dig skapa förutsättningar för en livslång god munhälsa. Då slipper du gå till tandläkaren allt för ofta!