Nyheter - Oral Care

Nyheter och aktuellt

Läs mer om vad som händer hos oss just nu

akut tandvård fridhemsplan

Oral Care på Fridhemsplan

Oral Care är en kvalitetsfokuserad tandvårdskedja och vi växer stadigt. Vi finns även på Fridhemsplan i Stockholm. Som alltid erbjuds kvalificerad tandvård, baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet, i lugna miljöer. På kliniken erbjuder vi allmän tandvård.

1177 akut tandvård

1177 – Om du behöver akut tandvård

Det finns många anledningar till att du kan behöver söka tandvård akut. Oavsett varför du är i behov av akut tandvård är det viktigt att du söker tandvård direkt när du upplever besvär. Vi tar emot dig som behöver tandvård akut och hjälper dig att bli fri från smärta och behandlar dina akuta tandbesvär.

tandblekning stockholm

Tandblekning Stockholm

Det ser väldigt uppiggande och fräscht ut med fina vita tänder. Det är populärt både bland äldre och yngre. För att få de där perfekta vita tänderna, så är det en bra idé att ta hjälp av professionella personer som vet vad de gör.

Oral Care fortsätter växa, tar över Köpingstandläkarna i Köping

Oral Care tar över Köpingstandläkarna i Köping. Förvärvet är kedjans tredje under 2022 och Oral Care har nu 15 tandvårdskliniker i Sverige och Norge.

skalfasader

Skalfasader

Skalfasader liknar ett tunt skal och skyddar din tand. Oavsett om det gäller färg, storlek eller form får du en ny tandrad som inte bara är estetiskt tilltalande utan också håller.

brilliant smile tandblekning

Brilliant Smile tandblekning

Om du vill bli av med missfärgade tänder kan vara tandblekning en lösning. Tandblekning är en skonsam och enkel behandling som resulterar i ett vitt leende. En behandling går att göra hemma själv men även på en klinik, båda ger lika fina resultat på dina tänder. Oavsett om du önskar att göra din tandblekning på klinik eller hemma ska du ha gjort en undersökning på dina tänder hos en tandläkare eller tandhygienist inom de senaste sex månader sedan.

bettskena pris

Bettskena pris

Att låta göra en personligt anpassad bettskena är ett mycket effektivt sätt att förhindra tandgnissling. En bettskena hjälper mot både tandgnissling och tandpressning. Med en personligt anpassad bettskena får du den bäst anpassade hjälpen för dina tänder. Dina tänder är inte någon annans lik vilket gör att bettskenan formas efter just dina.

Tandreglering Stockholm

Tandreglering Stockholm

Skalfasader före efter

Skalfasader före efter

Om du är missnöjd med missfärgade och ojämna tänder finns det idag lite olika metoder för att korrigera detta. Skalfasader är en metod som förbättrar utseendet på dina tänder. Det kan bidra till ökad symmetri, komma till rätta med missfärgningar, sprickor eller mellanrum. Skalet är lövtunt och täcker ytan på din tand och fungerar som ett nytt ytskikt.

Högkostnadsskydd tandvård implantat

Högkostnadsskydd tandvård – Implantat

Hur mycket ett implantat kostar kan variera, att ge ett exakt pris på slutsumman är därför svårt. Priset varierar från person till person beroende på behandlingens omfattning. Vid implantat påverkas priset av individuella förutsättningar och det kan handla om vilken tand det är som ska ersättas. Men också vilket material du önskar att ha samt vilka förberedande behandlingar du behöver innan själva implantatet.

Oral Care får nya ägare

Oral Care får nya ägare och fortsätter sin framgångsrika expansion på nordiska tandvårdsmarkanden

Investeringsbolaget Axcel går in som ny majoritetsägare i Oral Care. Tillsammans med Axcel fortsätter kedjan sin framgångsrika expansion samtidigt som både varumärket och bolaget stärks.

visdomständer ålder

Visdomständer ålder

Vanligtvis brukar visdomständerna dyka upp längst bak i käken när du är mellan 18–25 år gammal. Ibland bryter de fram senare än så. Visdomständerna är placerade längst bak i tandraden i över och underkäken. De flesta har anlag för fyra tänder, men vissa personer saknar helt eller delvis anlag.

tandlossning symptom

Tandlossning symptom

Tandlossning, parodontit, är en mycket vanlig infektionssjukdom. Den grundar sig i en inflammation i tandköttet (gingivit). Tandlossning inträffar när sjukdomen sprider sig ner i vävnaden och bildar djupa tandköttsfickor. Benet runt tänderna bryts ned och tändernas fäste förstörs. Sjukdomen utvecklas långsamt, därför kan det vara svårt att vara uppmärksam på symptomen. Tandköttsinflammation (gingivit) kännetecknas av ömt och blödande tandkött vid tandborstning.

tandblekning tandläkare

Tandblekning tandläkare

Det finns flera sätt att bleka tänderna på. För ett varaktigt resultat är det lämpligast att göra detta på en tandläkarklinik. Du får professionell rådgivning och behandling med godkända preparat. Vid tandblekning används en blekande gel som läggs på tänderna, ibland i kombination med ljusbehandling eller laser.

referenspriser tandvård

Referenspriser tandvård

Att veta vad du kommer att få betala hos tandläkaren kan vara svårt. När det kommer till referenspriser och högkostnadsskydd inom tandvården är det många som har mindre koll. Många har därför inte en aning om hur dyrt eller billigt besöket kommer att bli. Det kan vara svårt att navigera sig då vi har fri prissättning på tandvård i Sverige, men här nedan ska vi redogöra för hur bestämmelserna ser ut och vad du bör tänka på.

Tandvård Högkostnadskydd

Högkostnadsskydd för tandvård

Är du i behov av högkostnadsskydd för tandvård? Dålig munhälsa, tandvärk och hål i tänderna är besvär som återkommande påverkar vardagen. Med en bra munhälsa undviker du att skada dina tänder i onödan och du befrias från smärta.

tandimplantat steg för steg

Tandimplantat steg för steg

Behöver du ersätta en eller flera tänder och vill ha ett så naturligt, estetiskt och hållbart resultat som möjligt? Då kan tandimplantat vara det rätta alternativet för dig. Vi förklarar steg för steg hur det går till – från undersökning till ett nytt leende och vad du behöver tänka på efteråt.

skalfasader nackdelar

Skalfasader nackdelar

Om du är missnöjd med utseendet på dina tänder kan du välja att korrigera det med hjälp av en tandställning eller så kallade skalfasader. Skalfasader är tunna tandfärgade skal tillverkade av porslin eller kompositmaterial. Dessa blir i sin tur applicerade utanpå dina tänder för att dölja eventuella skavanker. Det finns dock nackdelar med skalfasader som man bör vara medveten om.

bettskena snarkning

Bettskena Snarkning – Snarkskena

Funderar du på bettskena mot snarkning och vad som är rätt alternativ av bettskena för dig? För dig som snarkar kan en snarkskena vara det optimala hjälpmedlet. En snarkskena, som även kallas för apnéskena, lindrar oftast besvären med snarkningar eller tar bort de helt. I sin tur får inte bara du en förbättrad sömn utan även de personer du sover tillsammans med.

Oral Care förvärvar Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Inciso Dental Lab i Sundsvall

Oral Care fortsätter växa och förvärvar nu Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Incisor Dental Lab Sundsvall. Det blir kedjans första förvärv i norra Sverige och Oral Cares klinikkedja växer därmed till 14 kliniker i Sverige och Norge. Med förvärvet av Wiklunds fortsätter Oral Care sin starka tillväxt och bolagets klinikkedja, som startades 2015, är nu större än den mobila verksamheten.

alternativ till bettskena

Alternativ till bettskena?

Vad finns det egentligen för alternativ till bettskena? En bettskena används när man har besvär från käkleder och tuggmuskler. Den hjälper dig genom att avlasta käkarna och tuggmusklerna så att dina muskler kan slappna av. Du kan också ha en bettskena för att hindra tandslitage från tandgnissling och tandpressning.

skalfasader

Skalfasader

Skalfasader sätts utanpå dina tänder för att korrigera dina tänders riktiga utseende. Resultatet blir naturligt, jämnt och vackert. Skalfasader är en behandling som permanent kan korrigera tändernas utseende.

Tandtråd

Att använda tandtråd kan kännas krångligt och tidskrävande. Men det är ett viktigt steg för god munhälsa. Tandtråd används för att få bort matrester från tandytor din tandborste inte kommer åt.

Oral Care är först inom tandvården att bemanna på helt nytt sätt

Tillfällig bemanning inom tandvården har sedan en lång tid tillbaka hanterats av kostsamma bemanningsbolag. Men från och med 2022 börjar Oral Care, som första tandvårdsföretag, nå direkt till potentiella arbetstagare via en digital plattform.

bettskena huvudvärk

Bettskena mot huvudvärk

Om du lider av huvudvärk så kan tandgnissling vara en möjlig orsak som ofta glöms bort. En bettskena kan då vara lösningen för att bli av med huvudvärken. Andra vanliga problem som kan avhjälpas med hjälp av bettskenor är tandpressning och spända ömmande käkar.

Tandvård för barn och unga

Munhygien hos barn

Lägg grunden för en god tandhälsa hos ditt barn redan i tidig ålder. Det skapar rutiner och förebygger karies vilket påverkar ditt barns munhygien livet ut.

Munhygien hos vuxna

För oss är munhälsan en viktig del av en god allmänhälsa. Som munnen mår, mår ofta kroppen. Därför är det viktigt att regelbundet besöka tandläkaren och tandhygienisten. Men lika viktigt är det att hålla god munhygien. Munhygienen är mycket viktig om du vill ha friska tänder och en fräsch andedräkt. Den vanligaste orsaken till dålig andedräkt är bakterier på tänder eller tunga.

lindra tandvärk visdomstand

Rengöring av tandprotes

Tandproteser är enkla att rengöra. Här förklarar vi hur du bör rengöra protesen efter varje måltid samt två gånger dagligen.

lindra tandvärk visdomstand

Vad är en tandprotes?

Tandproteser är konstgjorda tänder. De kan vara både fasta eller avtagbara samt ersätta antingen en eller flera tänder i tandraden. Här berättar vi mer om tandproteser – när de behövs och de olika alternativen som finns.

lindra tandvärk visdomstand

Dra ut visdomständer

Visdomständer kommer ut sist av alla tänder, detta gör att de ofta inte får tillräckligt med plats i käken och kan då orsaka problem. Innan en visdomstand dras ut så gör tandläkaren en undersökning och tar röntgenbilder för att se i vilket läge tanden befinner sig i.

lindra tandvärk visdomstand

Ont i visdomstand? – Så lindrar du värken

Att ha värk i sina visdomständer är vanligt då det lätt samlas bakterier i området runt tanden som orsakar inflammation. Ibland kan även tandköttet inflammeras redan innan tanden brutit fram. Undrar du vad du kan göra själv för att lindra smärtan tillfälligt? Det svarar vi på här!

Visdomständer: När får man dem?

Att få problem med sina visdomständer när de växer upp är inget ovanligt besvär. Visdomstanden är den tredje kindtanden som växer upp längst in i munnen och har därför ofta dåligt med plats och kan då orsaka besvär. I denna artikel svarar vi på de vanligaste frågorna kring när visdomständerna växer ut.

festningen-tannklinikk-endodontisenter-i-oslo-blir-en-del-av-oral-care

Festningen Tannklinikk & Endodontisenter i Oslo blir en del av Oral Care

Oral Care, som i Norge heter OC Tannklinikker, expanderar vidare i Norge. Nästa klinik att bli en del av kedjan är Festningen Tannklinikk og Endodontisenter i Oslo.

Att gå till tandläkaren under coronapandemin

Oral Cares tandläkarmottagningar har öppet som vanligt under coronapandemin, men med extra försiktighetsåtgärder. Ta gärna del av den här informationen inför ditt besök hos oss.

Vi fortsätter att expandera och behöver dig!

Vi söker dig som brinner för att hjälpa människor. Du som tycker om att göra skillnad och arbeta innovativt med tandvård. Oral Care erbjuder en flexibel arbetsplats med drivna medarbetare som ser tandvården ur patientens perspektiv.

Sveriges nöjdaste kunder
VÅRT MÅL ÄR ATT HA

Sveriges nöjdaste kunder

Ingen tycker om att gå till tandläkaren. Det vet vi mycket väl. Därför är vårt mål att tillsammans med dig skapa förutsättningar för en livslång god munhälsa. Då slipper du gå till tandläkaren allt för ofta!