Misslyckade tandimplantat - Oral Care

Tandimplantat

Misslyckade tandimplantat

Att sätta in tandimplantat är ett komplicerat ingrepp och det kräver en genomgripande undersökning före ingreppet. Du behöver nämligen ha en tillräcklig mängd käkben för att det ska fungera. I den här artikeln kommer vi att ta upp riskerna med tandimplantat, hur misslyckade tandimplantat kan uppstå samt vad du kan göra och vara uppmärksam på för att dina implantat ska hålla. Eftersom tandimplantat är ett stort kirurgiskt ingrepp finns det risker. Det kan uppstå komplikationer i samband med att du sätter in implantatet. Dock händer det sällan om du följer de rekommendationer du får av tandläkaren. Din munhygien är mycket viktig för att implantaten ska hålla.

Hur ofta uppstår misslyckade tandimplantat

Det är svårt att ge en exakt siffra på hur ofta misslyckade tandimplantat uppstår. Studier visar på olika resultat och det är också tydligt att kirurgens bedömning och patientens egenvård spelar stor roll. En del kirurger tar fler risker och det leder i sin tur till fler misslyckade implantat för just den personen.

Här på Oral Care är vi väldigt noggranna med bedömningen av de som önskar tandimplantat. Vi undersöker inte bara att käkbenet är tillräckligt stort utan även patientens livsstil och munhygien. På så sätt kan vi känna oss trygga i att antalet misslyckade tandimplantat är minimala och inte beror på risktagande från vår sida.

Tandimplantat från Oral Care

Innan vi utför en isättning av tandimplantat går vi igenom allt du som patient behöver veta. Vi beskriver behandlingen steg för steg, allt från det kirurgiska ingreppet till vad du bör tänka på under läkningsprocessen. Munhygien är alltid viktigt, både med och utan implantat.

När vi har skruvat in titanskruven i käkbenet är det nödvändigt med en felfri munhygien för att undvika infektioner. Skruven ska växa fast i käkbenet, någonting en infektion kan göra svårare. Det kan bidra till att skruven inte fäster ordentligt och därmed till ett misslyckat tandimplantat.

Våra tandläkare går igenom exakt hur du bör ta hand om dina tänder och din munhygien efter ingreppet. Vi ger dig även information om vad du får och inte får äta för att underlätta läkningen. Skulle en infektion uppstå kan skruven behöva bli utplockad för att infektionen ska läka innan processen påbörjas igen. Sök hjälp direkt om du skulle få värk under läkningstiden. På så sätt kan du undvika att det går för långt.

Så sköter du munhygienen vid tandimplantat

När du har fått ett tandimplantat insatt ska du använda en speciell typ av tandtråd. Den är tjockare än vanlig och framtagen just för implantat. Våra tandläkare hjälper dig att hitta rätt produkt. Borsta tänderna två gånger dagligen precis som innan och undvik rökning som kraftigt försämrar din munhygien.

Det allra viktigaste för att inte drabbas av misslyckade tandimplantat är att sköta anvisningarna du får från oss. Vi erbjuder dessutom tre års garanti på våra behandlingar för att du ska kunna känna dig trygg med oss. Skulle du få en inflammation eller infektion som leder till att ditt implantat behöver tas ut är risken stor att du inte kan få ett nytt isatt.