Axcel blir Oral Cares majoritetsägare

Den kvalitetsledande tandvårdskedjan Oral Care tar ett stort steg framåt genom att välkomna investeringsbolaget Axcel som ny majoritetsägare. Detta strategiska partnerskap ger Oral Care en stark plattform för fortsatt expansion och utveckling på den nordiska marknaden.

Oral Care har visat imponerande tillväxt genom att förvärva två större kliniker i norra Sverige under våren och nu ser VD Niclas Palmstierna en ännu större potential framöver. Med Axcels erfarenhet och expertis inom liknande branscher öppnas nya möjligheter för både organisk tillväxt och fortsatta förvärv.

En stark plattform för lokala kliniker

Vice VD Stefan Kullgren betonar att Oral Cares styrka ligger i att kombinera fördelarna av en stor kedja med lokalt fokus. Genom att erbjuda stödfunktioner och resurser samtidigt som man bevarar klinikernas självständighet och lokala förankring skapas en unik plattform för framgångsrik tandvård.

Axcel – den perfekta partnern

Valet av Axcel som ny majoritetsägare föregicks av noggranna diskussioner med flera intressenter. Oral Care kommer att fortsätta som ett fristående bolag och varumärke, men med Axcels gedigna kunskap och erfarenhet av att utveckla medelstora företag stärks kedjan ytterligare.

En ljus framtid tillsammans

Thomas Blomqvist, partner på Axcel, uttrycker sin beundran för Oral Cares högkvalitativa verksamhet och imponerande tillväxthistorik. Tillsammans ser de fram emot att fortsätta Oral Cares framgångsresa och stötta bolagets fortsatta tillväxt.