Oral Care etablerar sig i norra Sverige

Oral Care expanderar ytterligare i Sverige och gör sitt första förvärv i Norrland. Tandläkarna Wiklund med kliniker i Sundsvall och Härnösand, samt Incisor Dental Lab i Sundsvall är nu en del av Oral Care!

Tandläkarna Wiklund har valt att sälja sin klinik till Oral Care, det innebär att tre välskötta verksamheter ansluter sig till bolaget. Med förvärvet av Tandläkarna Wiklund etablerar Oral Care sig i Norrland och bolagets klinikkedja, som startade 2015, blir nu större än den mobila hemtandvården.

Gustaf Wiklund har framgångsrikt drivit kliniken i Sundsvall sedan 2012 och kliniken i Härnösand sedan 2015. Kliniken i Härnösand har faktiskt en ännu längre historia, den grundades av Gustafs mamma Elisabeth för över 20 år sedan. Både Gustaf och hans team kommer att fortsätta arbeta på bägge kliniker och laboratoriet.

Gustaf ser positivt på att bli en del av Oral Care och framhåller att det ger administrativt stöd och resurser som möjliggör ett större fokus på patienter och tillväxt.

Jag ser mycket positivt på att bli en del av en större kedja. Det kommer att ge oss administrativt stöd och resurser som frigör tid för oss att fokusera på våra patienter och vår fortsatta utveckling

– Gustaf Wiklund

Gustaf betonar att valet att sälja föll på Oral Care för deras kvalitetsfokus och patientcentrerade synsätt överensstämmer väl med Tandläkarna Wiklunds värderingar.

Stefan Kullgren, vice VD på Oral Care, uttrycker sin glädje över att välkomna Wiklunds till kedjan och framhåller deras höga kvalitet och kompetens. Han ser förvärvet som ett viktigt steg i Oral Cares fortsatta utveckling.

Oral Care, grundat 1989, är ett av Sveriges större privata tandvårdsföretag med över 350 medarbetare. Företaget erbjuder både klinikbaserad tandvård och hemtandvård i sju regioner.