Martin Sellman blir Oral Cares nya koncernchef och VD

Martin har erfarenhet från vård-, veterinär- och finansbranscherna och kommer senast från Doktor.Se.

“Jag ser verkligen fram emot att få bidra till Oral Cares fortsatta utveckling inom vårdsektorn. Att kombinera tillväxt och entreprenörskap för att göra verklig skillnad för patienterna är något som motiverar mig starkt”

Martin Sellman

Martin, som tillträder sin roll på Oral Care den 17 april 2023, har en gedigen erfarenhet av snabbväxande företag inom vårdsektorn. Han kommer senast från Doktor.se, där han som CFO sedan 2019 varit med och lett bolaget genom en intensiv tillväxtfas. Doktor.se är en ledande aktör inom primärvård med både fysiska vårdcentraler och en av Sveriges största digitala vårdtjänster.

Innan Doktor.se var Martin verksam på AniCura, en europeisk kedja av veterinärkliniker som expanderat kraftigt under de senaste åren. Dessförinnan arbetade han på ett riskkapitalbolag specialiserat på små och medelstora företag i Norden.

Martin har den erfarenhet som krävs för att bygga en kvalitetsfokuserad tandvårdskedja som sätter patienterna i centrum och fortsätter vår starka tillväxtresa.

– Thomas Berglund

Niclas Palmstierna, Oral Cares nuvarande koncernchef och VD, kommer att kvarstå i bolaget som ledamot i styrelsen. Oral Care, som nyligen förvärvats av Axcel, befinner sig i en expansiv fas med målet att bli en ledande aktör inom tandvård i Norden.

Oral Care driver idag 20 kliniker i Sverige och Norge, i Sverige bedriver de även hemtandvård i flera regioner. Med en omsättning på cirka 500 miljoner kronor och över 400 anställda är företaget väl rustat för fortsatt expansion.

Få mer information