Dåliga tänder  - Oral Care

Tandvård

Dåliga tänder 

Dåliga tänder kan innebära allt från sneda tänder, dålig munhygien och karies till saknade eller skadade tänder. Om du har dåliga tänder är det viktigt att du behandlar problemet för att förhindra ytterligare komplikationer.

Har du dåliga tänder och vill göra något åt det? 

Du kanske märker att du har dåliga tänder om du upplever smärta, känslighet mot kallt eller varmt, svårigheter att tugga, eller om du ser visuella tecken som missfärgningar, hål, eller sprickor. Det första steget är att boka en tid för en undersökning hos oss där vi kan identifiera eventuella problem och rekommendera lämplig behandling.   

Sneda tänder 

Snedställda tänder är inte bara en estetisk fråga, de kan också leda till problem med bettet och göra det svårare att upprätthålla god munhygien. Tandreglering med Invisalign är en diskret och effektiv lösning för att korrigera sådana problem. Genom att använda en serie av nästan osynliga skenor, skräddarsydda för din mun, kan vi gradvis rätta till dina tänder till önskad position.  

Dålig munhygien 

Dålig munhygien kan snabbt leda till hål i tänderna, tandköttsinflammation och, i värsta fall, tandlossning. Regelbundna besök hos tandhygienisten är avgörande för att förebygga dessa tillstånd. Genom professionell tandrengöring och instruktioner för hemmavård kan vi hjälpa dig att upprätthålla en god munhälsa och förebygga framtida problem.   

Hål i tänderna (karies) 

Karies, ofta orsakad av plack som inte har tagits bort effektivt, kan leda till smärta, infektion och, i värsta fall, att tanden inte går att rädda. Behandlingen kan variera beroende på hålets storlek men kan inkludera fyllningar för mindre hål och rotbehandlingar för mer avancerade fall där infektionen har spridit sig till tandens pulpa.    

Missfärgade tänder 

För att ljusa upp och förbättra färgen på dina tänder erbjuder vi tandblekning både hemma och på klinik. För mer bestående missfärgningar eller skador kan vi erbjuda fasader, tunna skal av porslin som appliceras på tandens yta för att skapa ett enhetligt leende.   

Saknade tänder 

Förlust av en eller flera tänder kan påverka din förmåga att tugga effektivt, men också din självkänsla. Tandimplantat kan vara en hållbar lösning som inte bara ser ut och känns som din naturliga tand utan också fungerar så. Genom att ersätta tandroten med ett implantat, kan vi återskapa både funktionen och estetiken i ditt leende. Broterapi kan också vara ett alternativ, även tandproteser om flertalet tänder saknas.   

Skadade tänder 

Trauma mot munnen kan resultera i sprickor, avbrott eller andra skador på tänderna. Beroende på skadans omfattning kan behandlingen variera från enkel lagning till mer komplexa procedurer såsom kronor eller proteser. Dessa behandlingar syftar till att återställa tanden eller tänders form, storlek och funktion samt att förhindra ytterligare skador eller infektioner. 

Vad kan hända om du inte tar tag i problemet? 

Att ignorera dåliga tänder kan leda till mer allvarliga hälsoproblem, som förlust av fler tänder eller infektioner som kan sprida sig till andra delar av kroppen. 

När ska du söka tandvård? 

Det är viktigt att söka tandvård omedelbart om du upplever smärta, obehag, eller andra tecken på problem med dina tänder. Regelbundna tandläkarbesök rekommenderas också för att förebygga problem innan de uppstår. 

Har du dåliga tänder? Få hjälp från Oral Care 

Om du är orolig för dina tänder, vänta inte med att kontakta oss. Vårt team av erfarna tandläkare och tandhygienister är här för att erbjuda stöd och skräddarsydda behandlingsplaner för att möta dina behov. Från allmäntandvård till specialistbehandlingar, är vi dedikerade till att tillhandahålla högkvalitativ tandvård för alla.