Högkostnadsskydd för tandvård - Oral Care

Munhygien

Högkostnadsskydd för tandvård

Är du i behov av högkostnadsskydd för tandvård? Dålig munhälsa, tandvärk och hål i tänderna är besvär som återkommande påverkar vardagen. Med en bra munhälsa undviker du att skada dina tänder i onödan och du befrias från smärta.

Drabbas du av tandproblem kan dessutom kostnaden ställa till det. Har du flera behandlingar på gång samtidigt kan priserna nämligen snabbt stiga vilket kan vara tufft för din ekonomi. Hur fungerar då högkostnadsskydd för tandvård? 

Tack vare högkostnadsskyddet kan du hålla ner prislappen och undvika risken att inte kunna bekosta dina behandlingar. Du får även garantier på flera av de behandlingar du genomför som exempelvis en 3 års garanti vid fast protetik eller en 1 års garanti på alla tandfyllningar du gör hos oss på Oral Care. Målet är att du som kund ska få den absolut bästa tandvården med en nöjd kundupplevelse.

Tandhygienist

För att förebygga sjukdomar som karies och tandlossning är det viktigt att regelbundet besöka en tandhygienist. En tandhygienist ser över patientens munhälsa, undersöker tandköttet, tar bort tandsten samt rengör och polerar tänder.

Hos en tandhygienist får du som klient information om vad du själv kan göra för att förbättra din munhälsa. Det kan handla om enkla vardagsrutiner som grundlig tandborstning och hälsosamma kostvanor. Faktum är att vad du äter och dricker påverkar tänderna mer än du tror.

För att du ska få den bästa tandvårdsbehandlingen bör du se till att få dina tänder undersökta och att tandläkaren i samråd med tandhygienisten ser över vilken behandling du behöver. Du kan använda dig av högkostnadsskyddet för att bekosta den regelbundna tandvården, vilket gör att tandvårdsbesöken inte blir lika kostsamma.

Akuttandvård

Är olyckan framme kan du få hjälp direkt hos akuttandvården som har öppet dygnet runt. I de fall en permanent lösning inte går att ta fram direkt får du smärtlindring och en provisorisk åtgärd tills dess att du kan besöka den vanliga kliniken. Dessa akuta insatser kan hjälpa dig att rädda dina tänder, men de kan dessvärre svida i plånboken.

Med ett tandvård högkostnadsskydd behöver du inte oroa dig för att dina tandvårdskostnader drar iväg, men du få ändå räkna med att betala en del själv. Vanligtvis får du ett kostnadsförslag direkt efter ditt akutbesök. Något som är en trygghet eftersom att du kan ta rätt ekonomiskt beslut i lugn och ro istället för att du får en dyr prislapp på en gång.

Kostnader med tandvård högkostnadsskydd

Oavsett om du ska betala för en akut undersökning, en tandhygienistbehandling eller en ordinär undersökning har du alltid ett fast pris som du betalar. Kliniken erbjuder ett transparent prisförslag för de eventuella behandlingar du behöver eller önskar.

Du kan även nyttja ditt allmänna tandvårdsbidrag från Försäkringskassan. Förutom det allmänna tandvårdsbidraget (ATB) har du även ett högkostnadsskydd. Detta gäller från dess att du har fyllt 24 år och täcker en stor del av summan du betalar hos tandläkaren.

Nedan kan du se vad högkostnadsskyddet täcker:

  • 50 % av kostnader som överstiger 3 000 kronor
  • 85 % av kostnader som överstiger 15 000 kronor.

Har du funderingar kring högkostnadsskydd för tandvård eller önskar veta mer om våra behandlingar? Tveka inte att höra av dig till oss på Oral Care, våra duktiga tandhygienister och tandläkare berättar mer!