Tandimplantat i Stockholm - Oral Care

Tandimplantat

Tandimplantat i Stockholm

Ett tandimplantat är en effektiv lösning för de som saknar en eller flera tänder. På Oral Cares kliniker i Stockholm erbjuder vi behandling gällande tandimplantat för att hjälpa våra patienter att förbättra sin munhälsa och återställa sina leenden. Här kan du läsa mer om behandlingen tandimplantat för Stockholm och hur den går till.

Så här fungerar tandimplantat

Ett tandimplantat består av en liten titanskruv som vi fäster i ditt käkben och som ersätter tandroten för din förlorade tand. När skruven är på plats, fäster vi sedan en tandkrona på den. Tandkronan både ser ut och fungerar precis som en naturlig tand och du kommer att kunna äta och dricka som vanligt.

Behandlingen

Behandlingsprocessen för tandimplantat i Stockholm börjar med en omfattande undersökning där vi bland annat tar röntgenbilder. Det är för att avgöra om det är möjligt att behandla med ett tandimplantat. Ibland kan det finnas för lite käkben för att vi ska kunna fästa en titanskruv och då kan vi behöva titta på andra behandlingsalternativ. Så som att använda en tandbrygga istället.

Vid undersökningen kommer vi också säkerställa att munhygienen är god nog för att behandlingen med implantat ska bli framgångsrik. Det får exempelvis inte finnas några kariesangrepp.

Därefter är nästa steg ett kirurgiskt ingrepp för att fästa implantatet på plats i käkbenet. Implantatet behöver sedan tid att läka och växa samman med benet, vilket kan ta allt från några månader upp till ett halvår.

När implantatet är helt integrerat med käkbenet placeras tandkronan ovanpå implantatet. Tandkronan är skräddarsydd för att matcha dina befintliga tänder. Vi kommer att ta ett avtryck av tänderna för att få till rätt form och storlek på kronan.

Hur du tar hand om ditt tandimplantat

Det är väldigt viktigt att du tar hand om ditt tandimplantat på rätt sätt. Du behöver vara extra noga med att rengöra under tandköttet kring ditt implantat och tandkronan. Om bakteriebeläggningar inte noga tas bort kan det i värsta fall leda till inflammation som bryter ned käkbenet och vävnad runt implantatet.

Är du noga med att rengöra undviker du att det uppstår komplikationer. Här är några tips för korrekt vård av ditt tandimplantat:

  • Borsta två gånger om dagen och använd tandtråd varje dag. Det här hjälper till att ta bort plack och matpartiklar runt implantatet.
  • Till ditt implantat ska du inte använda vanlig tandtråd, utan en som är tjockare och speciellt framtagen just för tandimplantat. Din tandläkare hjälper dig med råd om vilken sort du ska välja.
  • Besök din tandläkare regelbundet. Regelbundna kontroller hos tandläkaren hjälper till att säkerställa att implantatet är friskt och att det inte finns några tecken på inflammation. Eventuella problem kan upptäckas och åtgärdas i ett tidigt skede.

Boka tid för tandimplantat i Stockholm

Hos oss på Oral Care ser vår tandvårdspersonal till att du alltid får säker och framgångsrik tandvård. Om du letar efter en tandvårdsklinik som erbjuder behandling för tandimplantat kan vi hjälpa dig. Du är varmt välkommen att boka en tid hos oss för att återställa ditt leende så att du kan prata och le med självförtroende igen.