Tandimplantat pris och hur det går till - Oral Care

Tandimplantat

Tandimplantat pris och hur det går till

Om du saknar en eller fler tänder har du kanske funderat över att sätta in tandimplantat. Det kan vara jobbigt estetiskt att sakna tänder, kanske drar du dig från att le när folk är i närheten. Dessutom har det en påverkan på tuggförmågan, vilket kan leda till att du undviker att äta svårtuggade maträtter. Det här sänker givetvis livskvaliteten och därför kommer många till oss och frågar om tandimplantat. Den vanligaste frågan rör tandimplantat och pris, vilket är logiskt eftersom det är en relativt dyr behandling. Dock är den bestående och kan göra stor skillnad i ditt liv.

Prissättning gällande tandimplantat

Här på Oral Care kan vi hjälpa dig om du har behov av tandimplantat. Dock kan vi inte skriva ut vad det kommer att kosta dig här eftersom vi tillämpar lokal prissättning. Det innebär att priset du betalar för ett implantat i Malmö inte garanterat kostar detsamma som vid tandimplantat i Stockholm eller på någon annan av våra kliniker.  Vårt mål är inte att ha lägst eller högst pris, istället lägger vi fokus på att erbjuda bästa möjliga tandvård på marknaden. Det gäller inte bara vid tandimplantat utan även estetisk tandvård, akut tandvård och alla andra behandlingar vi erbjuder.

För oss är det viktigaste att du som kund känner dig trygg med att anlita oss för dina tandimplantat. Hos Oral care  får du alltid hjälp av kompetent personal som alltid använder sig av beprövade metoder. Dessutom tillhandahåller vi marknadens allra modernaste maskiner och utrustning. Allting för att ge en så smidig och högkvalitativ behandling som möjligt, så att du kan känna dig säker. Din trygghet är värd mer än pressade priser.

Vad får du för vårt tandimplantat

När du anlitar oss för tandimplantat får du mycket för pengarna. Bland annat ingår alltid tre års garanti i vårt pris för tandimplantat. Vid tandimplantat fäster vi en titanskruv i ditt käkben, vars funktion är att vara som en tandrot. På skruven skruvar vi sedan fast antingen en eller fler tandkronor. Eftersom titan kan växa fast i käkbenet stimuleras ditt käkben på liknande sätt som en vanlig tand. Det minskar även förlusten av käkben.

En stor fördel när du väljer tandimplantat är att vi inte behöver slipa eller borra i dina friska, närliggande tänder. Det behöver vi om du väljer en tandstödd bro. För att kunna avgöra om tandimplantat är någonting för dig behöver vi först genomföra en gedigen undersökning. Vi behöver även röntga din mun. Det krävs nämligen att du har tillräckligt med käkben för att implantaten ska kunna fästas.

Vi kräver också att du har en bra munhygien samt är motiverad att sköta hygienen för att dina implantat ska hålla. Efter att titanskruven har skruvats i behöver du vänta under läkningsprocessen, det för att titanskruven ska växa ihop med käkbenet och vävnaderna.  Det kan ta upp till ett halvår. Efter det skruvar vi i tandkronan och du är redo att le och tugga mat ordentligt återigen.