Tandimplantat i Malmö - Oral Care

Tandimplantat

Tandimplantat i Malmö

Ett tandimplantat är en titanskruv som opereras in i käkbenet för att ersätta en förlorad tandrot. När skruven har integrerats med benet fästs en tandkrona på vilket ger ett naturligt och hållbart resultat.

Oral Care i Malmö

Att förlora en tand kan vara en omvälvande upplevelse, men tack vare modern tandvård finns det lösningar som inte bara återställer ditt leende utan också ger dig tillbaka känslan av naturliga tänder. Om du funderar på att sätta in ett tandimplantat i Malmö kan du hitta vår tandvårdsklinik centralt belägen på Gustav Adolfs Torg.

Boka en tid för tandimplantat för att få en individuell bedömning av dina behov och en kostnadsuppskattning.

När behövs tandimplantat?

När en eller flera tänder förlorats på grund av olycka eller sjukdom kan ett tandimplantat ersätta den förlorade tanden på ett effektivt sätt.

Alternativa behandlingar till tandimplantat

Bryggor och proteser kan också användas för att ersätta en eller flera saknade tänder.

 • Bryggor används genom att fästa en konstgjord tand mellan två intilliggande naturliga tänder. De intilliggande tänderna slipas ner för att fungera som stödpelare för bryggan.
 • Proteser fästs med klamrar till de befintliga tänderna och är avtagbara.

Fördelarna med tandimplantat

Tandimplantat erbjuder många fördelar jämfört med andra behandlingsalternativ:

 • Långvarig lösning: Med rätt skötsel kan implantat hålla en livstid.
 • Naturligt utseende: De ser ut och känns som dina egna tänder.
 • Bevarar käkbenet: Förhindrar benförlust som kan uppstå när en tand saknas.
 • Ingen skada på intilliggande tänder: Till skillnad från bryggor.
 • Tuggfunktion: Du kan äta vad du vill utan att behöva oroa dig.

Tandimplantat hos Oral Care

Först kommer du ha en konsultation med din tandläkare. Under detta möte utvärderas ditt tandhälsotillstånd och vi diskuterar dina mål och förväntningar. Slutligen rekommenderar vi den bästa behandlingsplanen för dig.

Vid själva ingreppet placeras en titanskruv i käkbenet. Detta utförs under lokalbedövning, så du bör inte känna någon smärta under ingreppet. Efter operationen sker själva läkningen där käkbenet växer runt och fäster vid implantatet. När det är färdigläkt kommer en konstgjord tand att fästas på implantatet. Resultatet är en stabil, hållbar och naturlig tand.

Att tänka på vid tandimplantat

 1. Återhämtningstid: Efter proceduren kan du uppleva viss svullnad, ömhet eller en mindre blödning i det behandlade området. Dessa symptom bör avta inom några dagar.
 2. Infektionsrisk: Som med alla kirurgiska ingrepp finns det en risk för infektion. Det är viktigt att följa alla eftervårdsinstruktioner noggrant för att minimera denna risk.
 3. Misslyckad integration: I sällsynta fall kan käkbenet inte fästa ordentligt vid implantatet, vilket kan kräva ytterligare behandling eller borttagning av implantatet.
 4. Kostnad: Tandimplantat kan vara dyrare än andra tandersättningsalternativ. Dock är de ofta mer hållbara och kan vara mer kostnadseffektiva på lång sikt
 5. Skada på närliggande strukturer: Det finns en liten risk att närliggande tänder, blodkärl eller nerver kan skadas under proceduren.
 6. Estetiska överväganden: Även om moderna tandimplantat ser mycket naturliga ut, kan det finnas små estetiska skillnader jämfört med dina naturliga tänder.