Tandimplantat i Göteborg - Oral Care

Tandimplantat

Tandimplantat i Göteborg

Bor du i Göteborg med omnejd och behöver få en eller flera tänder ersatta med implantat? Då kan vi på Oral Care stå till din tjänst. Vi erbjuder tandimplantat i Göteborg i samarbete med erfarna käkkirurger som är specialiserade på just implantatkirurgi. Det gör att du kan känna dig trygg med vårt arbete. Tandimplantat är en avancerad typ av tandvård där titanskruvar opereras in i käkbenet och sedan växer fast. Känslan påminner mycket om riktiga tänder och titan stimulerar dessutom käkbenet på ett liknande sätt som en vanlig tand gör. Förutsättningarna för ett bra resultat är därmed mycket goda.

Oral Care utför tandimplantat i Göteborg

På Oral Care i Göteborg använder vi oss av moderna maskiner och vårt arbete är alltid av högsta kvalitet. Vårt fokus ligger på att du som får behandling hos oss ska känna dig trygg. Vi är alltid noggranna med val av material och utrustning och vårt mål är att ge dig en positiv upplevelse av behandlingen och ett felfritt slutresultat.

I Göteborg har vi två kliniker – Oral Care Avenyn och Oral Care Särö. Oavsett vilken klinik du väljer får du träffa välutbildad personal som står till din tjänst. Givetvis är all personal även legitimerad och har rätt att utföra tandvårdsbehandlingar. Skulle du vara orolig över ditt tandläkarbesök råder vi dig att vara öppen med det, så ska vi underlätta på alla sätt vi kan för dig under besöket.

Att tänka på inför tandimplantat i Göteborg

Det är inte alla som kan få tandimplantat, även om det saknas tänder. En undersökning måste göras först där bland annat käkbenet undersöks, vilket sker med hjälp av röntgen. Du bör framförallt ha tillräckligt med käkben för att titanskruven ska kunna implementeras.

Din munhygien är också viktig. Det är avgörande att du har motivation att sköta om tänderna och det nya implantatet. Annars finns en risk att det inte håller eller till och med lossnar.

En annan faktor att tänka på är att det här är en tandvårdsbehandling som tar tid. När du blivit godkänd av tandläkaren får du tydlig information om behandlingen och de olika moment som behandlingen omfattar. Först utförs ett kirurgiskt ingrepp där titanskruven sätts fast i käkbenet. Efter det måste käkbenet och titanskruven växa samman, också med omgivande vävnader.

Det här tar vanligtvis några månader. Du behöver dock inte gå utan tänder under tiden utan får provisoriska, löstagbara proteser medan läkningsprocessen pågår. När läkningen är över och käkbenet vuxit samman med titanskruven kan tandläkaren fästa den permanenta tandkronan i skruven. Sedan är tandimplantatet färdigt.

Pris för tandimplantat i Göteborg

När du anlitar oss på Oral Care i Göteborg får du en prisuppgift på din behandling och insättning av nya tandimplantat. För att få en exakt prisuppgift kan du kontakta oss direkt på den klinik du planerar att besöka.

Vi försöker så långt vi kan att förse dig med ett exakt kostnadsförslag för att du alltid ska veta hur mycket du behöver betala, utan överraskningar.

Den policyn gäller alla våra tandvårdsbehandlingar vare sig det är tandblekning, tandundersökning eller tandreglering du vill ha hjälp med.