Invisalign behandling med Oral Care. Läs mer och boka din konsultation

Visa ditt bästa leende!
Invisalign med Oral Care

Invisalign reglerar dina tänder med hjälp av nästan osynliga löstagbara genomskinliga plastskenor. Tandregleringen görs med hjälp av en serie skenor som regelbundet ersätter varandra för att uppnå ditt önskade leende. Pris: från 38 995kr!

Invisalign med Oral Care

Så funkar det

Det här är en övergripande genomgång av behandlingens olika steg och vad du kan förvänta dig. Bettskenorna skräddarsys efter dina tänder och önskemål. Du kan läsa mer om priser, vanliga frågor & mer information längre ner på sidan.

Steg 1. Konsultation, scanning och behandlingsplanering 

Du bokas in för en konsultation med en av våra Invisalign-tandläkare. Vi scannar dina tänder med en digital scanner och planerar behandlingen utifrån dina behov och önskemål. Du kommer också få möjlighet att få en simulerad förhandstitt på hur ditt leende kan komma att se ut. Efter steg 1 kommer du att ha en individuellt anpassad behandlingsplan.

Steg 2. Utlämning av skenor, justering & uppföljning

I det här skedet får du dina första skenor. Tandläkaren ser till att dina skenor har rätt passform och, svara på dina frågor och går igenom vad du kan förvänta dig av behandlingen. Från och med nu ska du också börja bära dina skenor.

Du kommer att bli bokad för regelbunden uppföljning var 6:e till var 8:e vecka. I samband med uppföljningarna kommer du också att få dina kommande uppsättningar skenor. Beroende på hur komplicerat ditt fall är kan du bli klar med behandlingen inom 6 månader. Mer komplicerade fall kan ta upp till 18 månader. 

Invisalignskenorna är transparenta, nästintill osynliga och lätta att ta av och på. Det innebär att de inte påverkar dina dagliga rutiner. Du kan äta och borsta tänderna precis som vanligt. För ett bra resultat ska du använda skenorna 20-22 timmar/dag.

Steg 3. Se till att ditt nya leende stannar med dig

För att resultatet av din behandling ska bestå behöver du använda dig av en s.k retainer. En retainer ser till att dina tänder behåller sin nya position. Att tänder rör på sig är helt normalt, även efter en invisalignbehandling. Det är därför viktigt att du använder en retainer för att behålla ditt önskade resultat. 

Vår tandläkare kommer att  informera dig mer om retainers och ge dig rekommendationer kring vad som passar bäst för dig.

 

Pris för Invisalign-behandling hos Oral Care

Den inledande konsultationen kostnad drar vi av om du väljer att göra din behandling hos oss. I priset ingår: konsultation, scanning, undersökning inför behandling, Invisalignskenor och återbesök. Skulle det finnas behov av röntgenbilder, kontrollundersökning gjord av tandläkare, flera skenor (exempelvis vid förlust), retainer eller efterbehandling, tillkommer det utöver behandlingspriset.

Konsultation

Ordinarie pris: 345 kr (kostnad dras av efter färdig behandling).

Behandling över- och underkäke

Ordinarie pris: från 38 995 kr

Betala direkt eller via avbetalningsplan med Resurs Bank

Du kan själv välja hur du vill betala din Invisalignbehandling. Du har möjlighet att betala direkt i samband med dina besök, ca 10 000 kr/besök, eller så väljer du att betala via Smajla avbetalningsplan med Resurs Bank.

Med Resurs Bank betalar du enligt en avbetalningsplan som är avgifts och räntefri.

 Oral Cares klinikmottagningar är kontantfria. Önskar du inte använda Resurs Bank betalar du med kort eller Klarna. 

Behandlingsbara fall

Från enklare tandrätningar till större korrigeringar. Med invisalign kan även svårare fall korrigeras. Nedan fall kan oftast korrigeras. Vid konsultationsbesöket hos din tandläkare kommer du få besked om Invisalign är den rätta behandlingsmetoden för dig.

Överbett

Ett överbett är när dina övre framtänder överlappar med dina nedre framtänder. De flesta har åtminstone ett litet överbett. När ditt överbett är för stort kanske din tandläkare säger åt dig att du har ett djupbett. Detta kan orsaka problem, från att tänderna slits snabbare än normalt till smärta i käkarna.

Underbett

En underbett är när du stänger munnen och underkäkens framtänder skjuter ut utanför överkäkens framtänder. En underbett kan göra det svårt att tugga ordentligt och tala tydligt, och det kan leda till att tänderna slits snabbare än normalt.

Korsbett

När du stänger munnen och en eller flera tänder i överkäken biter innanför underkäkens tänder – snarare än utanför, som de normalt skulle göra. Ett korsbett kan göra att tänderna slits snabbare än normalt eller blir flisiga. Det kan också göra att tandköttet börjar dra sig tillbaka, eller ge upphov till små skåror ovanför tandraden. Denna typ av skada kan leda till smärtsamma problem med tandköttet, eller till och med benförlust.

Gluggar mellan tänderna

När du har extra utrymme mellan två eller flera av dina tänder kallas det för glesställning. Problemet kanske lättare förstås om man uttrycker det som att man har gluggar mellan tänderna. Gluggar mellan tänder kan ge upphov till tandköttsfickor mellan tänderna och tandköttet där mat kan fastna. Det kan göra tandköttet ömt och känsligt, och till och med leda till tandköttssjukdomar.

Öppet bett

Om framtänderna i över- och underkäken inte vidrör varandra när munnen är stängd kallas det för ett öppet bett. Ett öppet bett kan göra det svårt att tugga, eller svårt att bita i vissa vanliga livsmedel, t.ex. äpplen.

Trångställda tänder

Enklast kan det uttryckas med att det inte finns tillräckligt med utrymme i käkarna för alla tänder. Trångställda tänder kan göra det svårt att borsta och skölja tänderna ordentligt. Det innebär en större risk att plack, tandsten och skadliga bakterier samlas på tänderna och längs med tandraden. Detta kan leda till karies och tandköttssjukdomar. Problem med trångställda tänder kan också förvärras med tiden.

Allmänt rakare tänder

Du gillar ditt leende, men du vill verkligen älska det. Kanske har du alltid irriterat dig på en hörtand som inte ser ut som på andra sidan, kanske har du aldrig känt dig helt bekväm med att le inför andra, oavsett vad så kan en Invisalignbehandling göra stor skillnad!

Du kan läsa mer om behandlingsbara fall samt se fler illustrationer och animeringar på Invisalign.se

Behandlingsbara fall – Invisalign.se

Vanliga frågor & svar

Invisalign med Oral Care

Nedan följer en del allmänna frågor och svar kring Invisalign. Tveka inte att höra av dig till oss om du undrar över något mer.

Vad är Invisalign-behandling?

Invisalign-behandling är processen att bära en serie genomskinliga, avtagbara tandskenor som gradvis rätar ut dina tänder. Inga trådar eller fästen, och ingen av de begränsningar som en metalltandställning innebär. 

Vad är genomskinliga Invisalign-skenor tillverkade av, och hur ser de ut?

Genomskinliga Invisalign-skenor är tillverkade av flexibel plast ‒ närmare bestämt ett patenterat termoplastmaterial som kallas SmartTrack, skapat exklusivt för Invisalign-behandling. 

Vilka är de främsta fördelarna med Invisalign-behandling?

Genomskinliga Invisalign-skenor är praktiskt taget osynliga ‒ det är inte ens säkert att någon märker att du har dem på dig. Du kan ta ut dem för att äta och dricka samt för att borsta och skölja tänderna, eller för speciella tillfällen. Det finns inga metallfästen eller trådar som kan irritera munnen eller gå sönder. 

Till skillnad från andra varumärken är genomskinliga Invisalign-skenor tillverkade av patenterat SmartTrack-material, som är bekvämare och ger en bättre passform

Vad ska jag ta med mig till konsultationen med tandläkaren?

Ta med dina frågor. Du bör också ta med all information om din tandvårdshistorik. Om du besökt en annan tandläkare för din allmäntandvård så be att få en journalutskrift som du kan ta med dig till din konsultation. 

Hur lång tid tar behandlingen?

Längden på behandlingen beror på flera faktorer, till exempel hur komplicerat ditt fall är och hur ofta du bär dina tandskenor. Din Invisalign-tandläkare kommer att avgöra exakt hur lång tid din behandling kan ta utifrån dina specifika behov. I genomsnitt är tiden för Invisalign-behandling 12 till 18 månader, även om du kan börja se resultat inom några veckor. 

Hur ofta kommer jag att byta mina Invisalign-skenor?

Din Invisalign-tandläkare talar om för dig hur ofta du ska byta till nya Invisalign-skenor (detta kan variera beroende på din individuella behandlingsplan). Många Invisalign-tandläkare rekommenderar att byta genomskinliga Invisalign-skenor varje vecka eller varannan vecka

Hur många timmar per dag ska jag bära mina Invisalign-skenor?

För bästa resultat ska du använda dina genomskinliga Invisalign-skenor 20 till 22 timmar om dagen, och bara ta ut dem för att äta och dricka samt borsta och skölja tänderna. 

Hur många människor har använt genomskinliga Invisalign-skenor?

Över 11 miljoner människor, inklusive mer än 2 miljoner tonåringar, har använt genomskinliga Invisalign-skenor.

Hur skiljer sig Invisalign-behandling från andra alternativ för tandrätning?

Invisalign-behandling är det mest avancerade system med genomskinliga tandskenor i världen, och stöds av mer än två decennier av innovation. 

Till skillnad från en tandställning är genomskinliga Invisalign-tandskenor avtagbara och praktiskt taget osynliga. Det finns inga trådar eller fästen, så du kan fortsätta att borsta och skölja tänderna på samma sätt som tidigare. Och, du kan fortsätta att äta alla dina favoriträtter. 

Och inga andra genomskinliga tandskenor är tillverkade av SmartTrack-material. Denna avancerade teknik hjälper till att flytta dina tänder mer förutsägbart, och kan hjälpa dig att få det leende du vill ha upp till 50 procent snabbare än normalt.

Kan jag ta ut mina tandskenor när jag behöver det?

Ja, du kan ta ut dina Invisalign-tandskenor för att äta och dricka samt för att borsta och skölja tänderna. Du kan ta ut dem för speciella tillfällen, t.ex. ett bröllop eller en jobbintervju, eller innan du utövar din favoritidrott eller spelar ditt favoritinstrument. Kom bara ihåg att bära dem 20 till 22 timmar om dagen för att uppnå bästa resultat.

Finns det några restriktioner för vad jag kan äta under behandlingen?

Genomskinliga Invisalign-tandskenor är avtagbara, så det finns inga livsmedelsrestriktioner alls (hej popcorn!). För traditionella trådar och fästen finns det en lista med en lång rad av livsmedel som du tyvärr inte kan njuta av eftersom de kan skada eller fastna i din tandställning.

Är Invisalign-behandlingen smärtsam?

Invisalign-behandlingen flyttar tänderna genom att utöva mild, konstant kraft. Vissa människor känner tillfälligt obehag de första dagarna de har en ny uppsättning tandskenor på sig. Vanligtvis beskriver människor det som att det känns som ”tryck”, och det är helt normalt ‒ det är ett tecken på att dina genomskinliga Invisalign-tandskenor fungerar och förvandlar ditt leende. 

Kontakta din Invisalign-tandläkare om du har några problem eller upplever fortsatt obehag. 

Jag har fasader eller kronor. Kommer genomskinliga Invisalign-tandskenor att fungera med dem?

Det beror på. Prata med din Invisalign-tandläkare om tandingreppet du genomgått, inklusive om du fått fasader eller kronor, så kommer hen att utvärdera dina individuella behov. 

Jag har broarbeten på flera tänder. Kommer genomskinliga Invisalign-tandskenor ändå att fungera?

Genomskinliga Invisalign-tandskenor är utformade för att flytta varje tand individuellt. Eftersom broarbeten sammanbinder två eller flera tänder kan det hända att genomskinliga tandskenor inte är effektiva. 

Du kan läsa mer frågor och svar på Invisaligns webbplats