Dyrt med tandvård? Så fungerar avbetalning av tandvård hos Oral Care - Oral Care

Tandvård

Dyrt med tandvård? Så fungerar avbetalning av tandvård hos Oral Care

Tandvård är en viktig del av vår hälsa, men det kan också vara en kostsam investering. Hos Oral Care förstår vi vikten av tillgänglig och prisvärd tandvård. Det är inte ovanligt att känna oro över kostnaden för tandvård. Hos Oral Care förstår vi att alla inte alltid har möjlighet att betala för tandvård direkt. Men din munhälsa är viktig, och vi vill att alla ska ha tillgång till den vård de behöver. Låt oss förklara hur avbetalning, stöd och försäkringslösningar kan göra din tandvårdsresa smidigare och mer ekonomiskt överkomlig.

Avbetalningsplaner hos Oral Care

Om du inte kan betala hela beloppet direkt, kan du dra nytta av våra avbetalningsplaner. Istället för att betala hela summan på en gång, kan du dela upp betalningen över en längre tid. Detta gör det möjligt för dig att få den vård du behöver nu och betala för den i en takt som passar din ekonomi.

Vad kan man få för bidrag och stöd? 

Oral Care är kopplade till Försäkringskassan och ser till att alla våra patienter får ta del av de bidrag som finns. Här är några av de stöd du kan få.

Allmänt tandvårdsbidrag (ATB): Ett statligt stöd som uppmuntrar regelbunden tandvård där din ålder avgör hur mycket du får.

 • Upp till 23 år: Kostnadsfri tandvård
 • 24-29 år: 600 kr/år
 • 30-64 år: 300 kr/år
 • 65 år eller äldre: 600 kr/år

Särskilt tandvårdsbidrag (STB): För de med långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning. Upp till 600 kr/halvår.

Högkostnadsskydd: Skyddar mot höga kostnader vid större behandlingar.

 • Betala själv upp till 3 000 kr
 • 50% ersättning av kostnader över 3 000 kr
 • 85% ersättning av kostnader över 15 000 kr

Tandvårdsförsäkring: Ett tillägg till din vanliga sjukvårdsförsäkring eller en separat försäkring som kan vara särskilt användbar för att täcka oväntade eller höga tandvårdskostnader.

Vi värderar våra patienters trygghet och är måna om att leverera bra tandvård, därför prioriterar vi det högre än att ha låga priser. För att se våra prisexempel, betalningsmetoder och garantier kan du klicka dig vidare här.

Alternativa behandlingsmetoder för att minska kostnaden

Ibland kan det finnas alternativa behandlingsmetoder som är mer kostnadseffektiva. Hos Oral Care är vi alltid transparenta med våra priser och behandlingsalternativ. Vi strävar efter att ge dig den bästa möjliga tandvården samtidigt som vi tar hänsyn till din ekonomi.

Varför välja Oral Care? 

 • Över 30 års erfarenhet: Vi har kunskapen och expertisen för att ge dig den bästa möjliga vård.
 • Allmän- och specialisttandvård: Oavsett ditt behov har vi lösningen.
 • Hemtandvård: För äldre och sjuka patienter som inte kan besöka kliniken.
 • Transparenta priser: Inga dolda avgifter eller överraskningar.

Tandvård behöver inte vara påfrestande för din plånbok. Med rätt information och stöd kan du få den vård du behöver utan ekonomisk stress. Hos oss på Oral Care får du hjälp varje steg på vägen. Boka din tid idag och upplev skillnaden med Sveriges ledande privata vårdgivare inom tandvård.