Få vita tänder och ett vacker leende med Zoom tandblekning - Oral Care

Tandblekning

Få vita tänder och ett vacker leende med Zoom tandblekning

Ett vitt och fräscht leende är ett enkelt sätt att bättre trivas med sitt utseende. Att bleka tänderna är idag enkelt, även om du givetvis måste vara noggrann med valet av blekning på grund av säkerhetsskäl. Se därför till att läsa på ordentligt innan du gör din första tandblekning för att säkerställa att du får ett bra resultat som även är säkert för tänderna.

Tandblekning med hjälp av UV-ljus

Alla seriösa tandkliniker använder idag ett professionellt tandblekningssystem och just Zoom tandblekning från elektronikföretaget Philips är ett sådant. Det är ett system där UV-ljus används i kombination med en blekande gel. Zoom är ett tandblekningssystem som är godkänt inom EU och därmed kvalitetstestat och kontrollerat.

Med hjälp av UV-ljuset får du snabbt vita och naturliga tänder. Ofta räcker det med en behandling på en timme för att få tänder som sedan håller sin ljusa nyans i upp till ett år. Effektiviteten beror på att UV-ljuset påskyndar blekningen, samtidigt som den är skonsam.

Det är också UV-lampan som gör att resultatet blir mer varaktigt. Förutom just Zoom tandblekning finns det andra liknande system som svenska tandläkare använder, vilka också är EU-certifierade och trygga att använda.

Bleka tänderna på klinik

När du vill bleka tänderna på en klinik är det viktigt att du går till en som du litar på. Detta för att tandblekningen ska utföras tryggt och säkert. När tandblekningen görs på ett felaktigt sätt eller med undermåliga produkter kan nämligen emaljen på tänderna skadas. Hos oss på Oral Care har vi lång erfarenhet av tandblekning. Våra kunniga tandläkare och tandhygienister utför säkra behandlingar med de senaste metoderna.

Efter tandblekningen kommer du tillsammans med din tandhygienist överens om när det dags för att komma tillbaka och göra en ny blekning. Någon gång i året brukar vara lagom, men det beror naturligtvis även på vilken kvalitet dina tänder har och hur missfärgade de var från början.

Så här håller tandblekningen längre

Efter att du har blekt tänderna kan de kännas lite ömma den första tiden. Du kan även uppleva ilningar i tänderna, men de avtar successivt och brukar i de allra flesta fall gå över på någon dag. På Oral Care är vi alltid redo för en konsultation om du har funderingar kring tandblekningen du gjort hos oss. Då kan vi ge dig råd och information om vad du ska tänka på för att besvären ska avta snabbare.

Tänk på vad du äter och dricker

Precis efter en tandblekning är det bra att tänka på vad du äter och dricker. Framförallt är det viktigt de närmaste 48 timmarna efter du gjort din tandblekning. Saker som exempelvis citron, rött vin eller te kan missfärga nyblekta tänder och därför är det allra bäst att se till att du undviker de här livsmedlen direkt efter tandblekningen.

Det är även en bra idé att över tid se till att du minimerar intaget av sådant som missfärgar tänderna. Borsta tänderna regelbundet två gånger om dagen med en tandkräm av hög kvalitet. Använd dessutom tandtråd och munskölj så har du en bra grund för att hålla dina tänder fräschare längre.