Väteperoxid tandblekning - Oral Care

Tandblekning

Väteperoxid tandblekning

Blekning av tänderna är en av våra behandlingar för estetisk tandvård. Missfärgade tänder kan ibland leda till att du känner dig obekväm och vill undvika att le. Många upplever att en tandblekning gör att de känner sig mer självsäkra i sociala sammanhang. Ett av de ämnen som kan användas för att bleka tänderna med är väteperoxid. En väteperoxid tandblekning kan på ett effektivt sätt ta bort både ytliga fläckar på dina tänder och djupare missfärgningar.

Så här fungerar tandblekning

Processen att bleka tänder kan se olika ut beroende på om du låter tandvårdspersonal bleka tänderna eller om du använder hemmablekning.

För att bleka tänderna används en gel som innehåller ett ämne som kan bryta ner missfärgade molekyler. När en tandläkare genomför en tandblekning tar behandlingen ungefär en timme. Då kombineras gel och UV-ljus, vilket resulterar i att tänderna bleks snabbt.

Bleker du istället dina tänder hemma placerar du gelén i tandskenor som du låter sitta på plats i några timmar åt gången. Du kan med fördel låta dem sitta i under natten. En hemmablekning ger inte resultat lika snabbt som en tandblekning på klinik gör. Därför måste du upprepa en hemmablekning i ett antal dagar för att uppnå ditt önskade resultat.

Tandblekning med väteperoxid

Vid tandblekning används ofta en gel som innehåller väteperoxid. Det här ämnet kan bryta ner missfärgade molekyler. Väteperoxid är väldigt effektiv mot ytliga missfärgningar, men kan även ljusa upp tänderna genom att skonsamt penetrera tandemaljen. På så sätt får du ett ljusare och vitare leende.

Processen med att använda väteperoxid tandblekning är helt säker och ger ofta ett mycket gott resultat.

Undvik billig tandblekning

Om du funderar på att bleka tänderna, är det viktigt att du är försiktig vid valet av produkt. Låga priser och att kunna få en tandblekning levererad direkt hem till dörren kan kännas lockande. I bästa fall får du en tandblekning som inte ger dig önskat resultat. I värsta fall kan tandblekningen skada dina tänder.

De tandblekningar som du kan klicka hem online är inte lika kraftfulla som den gel din tandläkare använder. Även om det står att produkten är en väteperoxid tandblekning, är koncentrationen av det verksamma ämnet lägre och ger inte lika bra resultat. Produkterna du hittar på nätet är heller inte alltid testade och reglerade på samma sätt.

Professionell tandblekning

Att bleka tänderna hos professionella behandlare är det mest effektiva och säkra sättet för att få ett vitare leende. Hos oss kan en tandläkare undersöka dina tänder och bedöma om du kan genomgå en tandblekning. Du kan exempelvis inte bleka dina tänder om du har hål som måste lagas eller om du har tandsten. Då måste det åtgärdas först.

Tandläkaren kan efter en undersökning rekommendera det bästa behandlingsalternativet för dig. Vill du kunna bleka dina tänder med hemmablekning tar vi fram skenor anpassade efter just dina tänder. Skenorna kan du sedan använda fler gånger när du vill fräscha upp resultatet av din tandblekning.