Skalfasader - Oral Care

Skalfasader

Skalfasader

Skalfasader sätts utanpå dina tänder för att korrigera dina tänders riktiga utseende. Resultatet blir naturligt, jämnt och vackert. Skalfasader är en behandling som permanent kan korrigera tändernas utseende.

Vad är skalfasader?

Skalfasader är tunna tandfärgade skal som täcker tändernas framsida och förbättrar därmed utseendet.  De används för att åtgärda olika estetiska problem, som trasiga, missfärgade eller spruckna tänder. De är gjorda av antingen komposit eller porslin och är en permanent lösning då de sedan cementeras på tandytan.

Så går en behandling till

Om du är missnöjd med dina nuvarande tänders utseende och känner en stor osäkerhet, kan skalfasader vara ett alternativ. Är du intresserad av behandlingen behöver du vända dig till en klinik som erbjuder behandlingen och med rätt kompetens. Hos oss på Oral Care kan du boka en tid för konsultation där vi kan berätta mer, diskutera dina önskemål och du kan lära känna oss.

För att du ska få plats för dina nya fasader behöver tandläkaren först slipa på dina nuvarande tänder. Nästa steg blir att ta ett avtryck av tänderna och välja färg. Avtrycket skickas sedan till en tandtekniker för att tillverka dina fasader. När fasaderna är tillverkade är de redo att sättas på plats.

Från din konsultation till att fasaderna är på plats är du i trygga händer. Våra Tandläkare och tandtekniker har stor kompetens och lång erfarenhet inom området och vill att behandlingen ska vara så behaglig som möjligt. För att du ska få det resultat du önskar är det viktigt att du uttrycker dina önskemål, förväntningar och funderingar.

Då kan skalfasader vara aktuella

Det finns många anledningar till att du kan vilja sätta skalfasader på dina tänder. I denna avslutande del kommer du att få några exempel på när det kan vara aktuellt att skaffa genomgå en behandling för att korrigera dina tänder med fasader.

Skalfasader på skadade tänder

Om du har skadade eller spruckna tänder kan skalfasader vara en aktuell åtgärd för att dina tänder ska se hela ut igen.

Missfärgning

Missfärgning på tänderna är en annan anledning till att du kan vilja ersätta dina riktiga tänder med fasader.

Mellanrum

Om du har glugg mellan tänderna och inte trivs med det kan skalfasader få bort din osäkerhet.

Skalfasader på avvikande former

En annan osäkerhet som många känner kring sina tänder är att de har avvikande former. Det kan du korrigera med hjälp av skalfasader.

Undrar du vad som är rätt alternativ för dig? Hitta din närmaste klinik och boka en tid med oss idag med BankID eller ring oss, så hjälper vi på Oral Care dig.