Thomas Berglund blir ny styrelseordförande för svenska tandvårdskedjan Oral Care - Oral Care

Bolagsnytt

Thomas Berglund blir ny styrelseordförande för svenska tandvårdskedjan Oral Care

Thomas Berglund, ordförande i Aleris och som tidigare varit koncernchef och VD för Capio tar över som styrelseordförande för svenska tandvårdskedjan Oral Care. Thomas tar över posten i samband med att investeringsbolaget Axcel gått in som nya majoritetsägare i bolaget. Axcel förvärvade Oral Care i september 2022.

Efter att ha varit VD på Securitas under åren 1993-2007 tog Thomas Berglund över som VD och koncernchef på vårdbolaget Capio 2008-2018.  Under Thomas ledning ledde Capio utvecklingen inom Modern Medicin och Rapid Recovery. Sedan hösten 2019 är han styrelseordförande i Aleris.  Erfarenheterna från den privata sjukvården med ett starkt patient- och kvalitetsfokus är något som Thomas Berglund nu tar med sig in i Oral Care.

”Det har varit ett privilegium att vara en del av den privata sjukvårdens expansion i Norden och Europa under de senaste 14 åren och jag känner mig verkligen utmanad och inspirerad inför det nya uppdraget inom tandvården. Oral Care har gjort en väldigt spännande resa från att vara pionjären som utvecklat den mobila hemtandvården i Sverige, till att nu också vara en starkt kvalitetsdriven klinikkedja inom tandvård i Sverige och Norge. Fokuset att göra skillnad för patienter i kombination med en entreprenörsdriven historia tilltalar mig mycket. Jag är också övertygad om att lärdomarna från sjukvården kommer att bidra under bolagets kommande år”, säger Thomas Berglund.

Oral Cares VD Niclas Palmstierna menar att Thomas breda erfarenhet av att driva expansiva bolag tillsammans med erfarenheten från vårdbolagen Capio och Aleris är en betydande tillgång framöver.

”Oral Care är inne i en stark tillväxtperiod och vår målsättning är att fortsätta växa i både Sverige och Norge under de kommande åren. Vi vill bygga en starkt kvalitetsfokuserad tandvårdskedja som verkligen gör skillnad för våra patienter. Vi ser fram emot att samarbeta med Thomas och känner att hans ledarskap och erfarenhet kommer bidra på ett påtagligt sätt”, säger Niclas. 

Axcel är ett nordiskt investeringsbolag som grundades i Danmark 1994, och har sedan dess investerat i mer än 60 nordiska bolag inom hälsa och sjukvård, teknologi, industri och konsumentprodukter. Oral Care har idag 15 kliniker i Norge och Sverige. Företaget erbjuder också mobil hemtandvård i ett flertal regioner, b l a Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Under 2022 omsätter bolaget ca 450 SEKm och har idag drygt 380 anställda.