Tandreglering i Malmö - Oral Care

Tandreglering

Tandreglering i Malmö

För dig som har sneda eller ojämna tänder kan en tandreglering vara lösningen. En tandreglering åtgärdar sneda och ojämna tänder så att du får en rak och fin tandrad. Tandreglering hjälper inte bara till med utseendet, utan förbättrar även ditt bett och din tuggfunktion. För dig som söker tandreglering i Malmö är det viktigt att du går till en klinik som har lång erfarenhet och erbjuder hög kvalitet. Du hittar mer information i denna artikel och får även hjälp och rådgivning inför en eventuell tandreglering.

Vad betyder tandreglering?

Precis som ordet antyder är tandreglering en behandling som med hjälp av en tandställning reglerar tänder som sitter fel. Vanligtvis reglerar man tänderna med hjälp av en fast tandställning som sitter fast på tänderna tills de har fått sin rätta position. Hur länge det tar beror på hur stort problemet är.

Så här fungerar en tandställning

En fast tandställning består vanligtvis av små metallfästen som fästs på tänderna och är sammankopplade med en metalltråd. Tandläkaren spänner åt den successivt vilket gör att tandställningen reglerar tänderna bit för bit så att de till sist sitter i rätt position. Tandställningen låter man sitta kvar tills tänderna flyttat till önskad position.

Hur länge det tar beror på hur allvarligt problemet är. Är tänderna bara lite sneda kan det räcka med ett par månader. Om problemet är större kan det dock ta flera år innan tänderna flyttat till rätt plats.

En nackdel med den traditionella tandställningen är att den syns och kan kännas klumpig. Det blir även krångligare att borsta tänderna, eftersom tandställningen täcker delar av tänderna. Om du oroar dig över det finns det dock andra lösningar, som till exempel genomskinliga tandskenor.

Vad är tandreglering genom Invisalign?

Om du helst slipper en traditionell tandställning finns lösningen med genomskinliga tandskenor. Då använder du istället dessa genomskinliga och löstagbara plastskenor för att reglera dina tänder.

Invisalign är en behandling som har blivit alltmer populär den senaste tiden, mestadels på grund av att den är så diskret. Det syns inte att du har plastskenorna på dig och du har möjlighet att plocka ut dem när du äter och borstar tänderna.

Du kan läsa mer om Invisalign och boka en konsultation här. En specialist undersöker dina tänder och ni kommer tillsammans fram till om Invisalign är en bra lösning för dig.

Fördelar med tandreglering

Det finns många fördelar med att åtgärda sneda och ojämna tänder. Den vanligaste anledningen till att vi idag skaffar tandställning är utseendet. Ditt leende är nämligen en stor del av din utstrålning.

Många människor vittnar om dåligt självförtroende på grund av sina tänder. Med hjälp av en professionell tandreglering får du raka tänder och ett vackrare leende. Det ökar ditt självförtroende och förbättrar din livskvalitet. Det finns även andra estetiska behandlingar för ett vackrare leende, exempelvis tandblekning.

Med raka tänder förbättrar du även din tuggförmåga och minskar onödigt slitage på dina tänder. Du får en behagligare vardag och slipper smärta och obehag när du äter.