Pris för tandreglering i Göteborg - Oral Care

Tandreglering

Pris för tandreglering i Göteborg

Behandlingen tandreglering faller inom ett speciellt område inom tandvård som kallas för ortodonti. Inom ortodontisk tandvård fokuserar vi på att just korrigera dina tänder. En tandreglering kan vara både rent estetisk och en funktionell behandling. Syftet med en tandreglering kan alltså vara att förbättra utseendet på dina tänder, liksom att reglera ditt bett.

Vanliga ortodontiska problem

Ett av de vanligaste problemen är svårigheter med att bita och tugga. Men det finns också patienter som på grund av talproblem är i behov av tandreglering. Andra problem är exempelvis att du har sneda tänder, överbett eller underbett.

Det här är problem som vi på Oral Care i Göteborg kan hjälpa dig med. Hos oss kan du göra tandreglering i Göteborg med ett fast pris. Detta får du självklart information om innan vi påbörjar behandlingen.

Hur tandreglering fungerar

En tandreglerande behandling fungerar som så att vi genom ett lätt tryck på tänderna kan få dem att flytta till sina rätta positioner. Det här trycket går att skapa på olika sätt, genom exempelvis en tandställning eller en genomskinlig plastskena.

För att uppnå önskat resultat använder vi oss av en serie med genomskinliga plastskenor som hjälper till att justera dina tänder. En traditionell tandställning fungerar istället så att den spänns åt hos din tandläkare allt eftersom behandlingstiden fortskrider.

När du gör en tandreglering i Göteborg kan pris variera beroende på om du väljer en vanlig tandställning eller plastskenor.

Hur lång tid en tandreglerande behandling tar är individuellt. Det beror på hur mycket dina tänder behöver flyttas för att hamna i rätt position. Beroende på det här kan en tandreglering ta allt mellan några månader upp till ett par år.

Fördelar med tandreglering

Du kan få många fördelar av att genomgå en tandreglering. Där ibland en förbättrad munhälsa och ett attraktivt leende. Raka tänder är ofta lättare att hålla rena och fria från tandsten, plack och kariesangrepp. En förbättrad funktion i ditt bett kan lindra både käksmärta och huvudvärk.

Hos oss kan du få behandlingen tandreglering i Göteborg till ett fördelaktigt pris.

Viktigt med god munhygien under din behandling

När du genomgår en tandreglering är det viktigt att du har en god tandvårdsrutin. Det gäller speciellt för dig som har en vanlig tandställning som sitter fast mot dina tänder. Det är viktigt att du borstar dem två gånger om dagen och använder tandtråd.

Du som har en traditionell tandställning behöver borsta tänderna i minst fem minuter per gång. Det fastnar nämligen lätt matrester i tandställningen som det är viktigt att du får bort med tandborsten.

Att välja tandläkare för tandreglering

Eftersom en tandreglering är en behandling som tar tid, kan det vara extra viktigt att du känner dig trygg med din tandläkare. Hos oss på Oral Care lägger vi stor vikt vid att du som patient ska känna att du är i säkra händer när du kommer till oss.

Vi vet också att priset kan vara en avgörande fråga vid tandvård. Därför är vi alltid noga med att ge dig tydlig information om vad ditt pris för tandreglering i Göteborg blir.