Tandblekning Stockholm - Oral Care

Tandblekning

Tandblekning Stockholm

Det ser väldigt uppiggande och fräscht ut med fina vita tänder. Det är populärt både bland äldre och yngre. För att få de där perfekta vita tänderna, så är det en bra idé att ta hjälp av professionella personer som vet vad de gör.

Tandblekning som du gör hos en tandläkare kan du räkna med håller i ungefär två år. Något som spelar in på hur länge blekningen håller är hur du själv tar hand om dina tänder och vilka livsmedel du väljer att äta och dricka.

Du bör i början efter en ny tandblekning undvika de livsmedel som kan missfärga tänderna för att resultatet ska hålla så länge som möjligt.

Exempel på saker du inte bör äta strax efter en tandblekning är olika bär, så som hallon och blåbär. Vissa kryddor färgar också tänderna och de du bör undvika är gurkmeja, curry och paprikapulver. Även sojasås kan missfärga dina tänder.

Information om tandblekning

Det är lätt att hitta olika kliniker som erbjuder tandblekning. För att du ska få det bästa resultatet bör du därför välja tandläkare med omsorg.

Resultatet av behandlingen ser du omedelbart. Tänderna kommer däremot inte ha exakt samma färg hela tiden. Färgen kommer att skifta och är stabil efter ungefär 2-6 veckor. Även om tandblekningen räknas hålla i cirka två år kan den hålla längre. Har behandlingen gett bra resultat och du håller efter vad du äter och din munhygien ordentligt, så kan du fortfarande se effekten av blekningen i upp till fyra år.

Hur lång tid själva behandlingen tar beror på både dig och din tandläkare. Första gången du bleker tänderna brukar det ta ungefär en timme. Därefter väntar du ett tag och sedan får ni se om behandlingen ska göras om igen eller inte. Är du och din tandläkare inte nöjda med resultatet kan du behöva göra om behandlingen upp till tre gånger för att uppnå önskat resultat.

Priser för tandblekning Stockholm

Priset för tandblekning i Stockholm beror helt på vilken metod du väljer att använda dig av. Vi använder oss av lokal prissättning. Det innebär att priserna kan variera mellan de orter som vi har mottagning i. Önskar du få information om pris för tandblekning i Stockholm bör du vända dig till en av våra lokala kliniker där.

Tandblekning kan du tyvärr inte få gratis hos regionens tandläkare, då det räknas som kosmetisk tandvård. Behandlingen ingår inte heller i den gratis tandvård som finns för barn och ungdomar.

Att tänka på före och efter behandlingen

Du kan genomgå denna typ av behandling först när du fyllt 18 år och dina tänder har vuxit klart. Allra först, redan innan behandlingen påbörjas, behöver du få dina tänder undersökta.

Dina tänder ska vara rena och kariesfria, och ditt tandkött måste vara friskt för att denna typ av behandling ska bli så bra som möjligt. Beläggningar och tandsten måste du också ta bort helt och hållet innan. Detta görs för att resultatet ska bli så bra som möjligt och för att du som patient inte ska få infektioner.

Direkt efter att behandlingen är slutförd bör du inte äta, eller dricka, någonting annat än vatten på minst två timmar för att uppnå optimalt resultat.