Tandblekning Kungsbacka - Oral Care

Tandblekning

Tandblekning Kungsbacka

Att bleka tänderna på en tandklinik istället för hemma är alltid väl investerade pengar. De extra hundralapparna du lägger ut i jämförelse med en hemmablekning från apoteket garanterar nämligen att du får en bra och skonsam tandblekning med ett resultat som håller länge. Se därför till att ta den behandling som verkar trygg och säker så att dina tänder inte skadas.

Oral Care Tandblekning  Kungsbacka

Om du letar efter en klinik som utför tandblekning är en bra början är att ta reda på kliniker som finns i ditt område.  Läs recensioner, fråga gärna vänner och bekanta vad de har för erfarenheter. Kontrollera att den du är intresserad av är säker och professionell. Det är nämligen viktigt att en tandblekning är skonsam för tänderna och inte skadar emaljen.

På Oral Care har vi från start använt oss av professionella system som är EU-certifierade och säkra att använda. Om du bor i Göteborgsområdet och letar efter tandblekning i Kungsbacka  kan du vända dig till en av våra kliniker för en konsultation.

Vi har kliniker över hela landet och många års erfarenhet av estetisk tandvård av olika slag. När du kontaktar oss kan du prata med våra sköterskor och ställa frågor. Du kan även rådgöra med oss om du känner dig orolig inför din behandling.

Tandblekningsmetoder

Hos oss kan du välja att antingen bleka tänderna hemma eller få det utfört på kliniken. Gör du en hemmablekning får du först komma hit på en konsultation och ta ett avtryck av dina tänder. Med hjälp av avtrycket gör vi sedan en skena som du använder i din hemmabehandling.

Du får en blekgel av oss som du ska placera i skenan innan du påbörjar behandlingen. Bästa resultat får du oftast om du sover med skenan på. Men föredrar du att använda den på dagen går det också bra.

En annan variant är att göra hela blekningsprocessen på kliniken. Då går en sköterska igenom dina tänder först och när din tandhälsa konstaterats vara bra är det dags att sätta igång med blekningen som tar ungefär en timme.

Det är en skonsam metod där UV-ljus används i kombination med en blekgel. För de allra flesta räcker det med en timmes behandling för att du ska få ett mycket bra resultat som räcker upp till ett år. Hur ofta du bör komma tillbaka för att fräscha upp behandlingen, kommer du överens om med en av våra erfarna tandläkare.

Att tänka på efter behandlingen

Efter att du har blekt tänderna är det viktigt att du tar hand om dem på bästa sätt. Se till att undvika att äta och dricka sådant som kan ge missfärgningar på dina nyblekta tänder.

Sådant som kaffe, te, choklad och liknande livsmedel kan lätt ge fläckar på tänderna. Det bör du därför undvika de första dygnen efter din behandling. Rådgör alltid med din behandlande tandsköterska eller tandläkare om hur du kan förebygga missfärgningar på tänderna efter blekningen och få den att hålla sig så länge som möjligt.