Tandblekning Kungälv - Oral Care

Tandblekning

Tandblekning Kungälv

Ett leende med naturligt vita tänder är något som kan boosta självförtroendet ganska mycket. Idag finns det många varianter av tandblekning och det kan vara svårt att veta var du ska börja för att verkligen vara säker på att du får en högkvalitativ behandling. Att få tänderna blekta kan också vara en dyr process, så även det är en bra anledning att kontrollera att behandlingen blir professionellt utförd.

Tandblekning hemma

Om du har tankar på att bleka tänderna hemma är det viktigt att se till att det görs skonsamt på ett säkert  sätt. Emaljen kan nämligen bli skadad om en hemmatandblekning används felaktigt eller är av låg kvalitet. Ska du göra det hemma är det även viktigt att kontrollera så det är ett beprövat och välkänt varumärke som säljs på ett apotek.

Det finns två olika alternativ  för att bleka tänderna hemma. En variant är skenor som du formar själv och som du sedan fyller med blekgel. Dessa kan du ofta kan ha över natten. Den andra vanliga typen av hemmablekning är remsor. De placerar du på tänderna och låter dem ligga kvar så länge som rekommenderas i anvisningarna.

Blekning av tänderna på klinik

Hos oss på Oral Care  har du också fler alternativ för tandblekning. Den ena är en variant där vi gör en skena till dig genom att ta ett avtryck av dina tänder. Skenan använder du sedan själv hemma och fyller den med ett gel du får av oss.

Skenorna kan du ha på över natten men det går även bra att ha dem på dagen om det passar dig bättre. Önskvärt resultat får du efter tre till åtta dagar, beroende på vilket resultat du vill ha och givetvis vad utgångspunkten var gällande nyansen på tänderna.

Den andra varianten vi erbjuder är att bleka tänderna på kliniken och låta oss ta hand om hela processen. Då appliceras ett blekgel på tänderna och för att göra blekningen ännu mer effektiv används även en UV-lampa. Behandlingen tar ungefär en timme och du får allt som oftast ett mycket bra resultat som håller länge.

Tillsammans med din tandläkare kan du sedan komma överens om när du ska komma på ett återbesök för att utföra en ny tandblekning.

Tänderna kan bli känsliga

Efter att du har blekt tänderna kan du uppleva att de är lite känsliga efteråt. Det brukar gå över av sig själv redan under samma dag, eller så avtar det successivt. Det är alltså inget farligt eller ovanligt att känna lite ilningar i tänderna efter en tandblekning. Har du några frågor kring just den biten är det bara att konsultera oss med funderingar du har.

Hos oss blir du alltid omhändertagen av kunnig personal som har lång erfarenhet av tandblekning och som verkligen vet hur det fungerar. 

Hitta rätt klinik – Oral Care hjälper dig

Att bleka tänderna på en klinik är enligt många tandläkare det allra säkraste. Letar du efter en klinik i Göteborgsområdet och tandblekning runt Kungälv  kan vi på Oral Care  definitivt hjälpa dig. Hos oss på Oral Care får du alltid professionella behandlingar av våra välutbildade tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor.