Tandblekning hemma - ett bekvämt och prisvärt alternativ - Oral Care

Tandblekning

Tandblekning hemma – ett bekvämt och prisvärt alternativ

Att göra tandblekning hemma är ett populärt alternativ för dem som vill ljusa upp sitt leende på ett enkelt och smidigt sätt. En av fördelarna med att bleka tänderna hemma är att du inte behöver besöka tandläkaren lika ofta och istället kan fräscha upp dina tänder när det passar dig. Hos oss erbjuder vi dig en tandblekningsbehandling som du kan göra själv hemma. Du kan läsa mer här om hur det fungerar.

Så här fungerar tandblekning hemma

Processen börjar med att vi gör ett avtryck av dina tänder. Det här avtrycket använder vi sedan för att skapa skräddarsydda skenor som passar perfekt till dina tänder. Du får en skena till varje käke. När skenorna är färdiga kan du ta med dig dem hem och påbörja din tandblekning.

Du bleker dina tänder genom att fylla skenorna med en blekgel och sedan stoppa dem på plats i munnen. Det allra bästa är om du sover med skenorna, då det kommer att ge dig bäst resultat. Men det är inte alla som är bekväma med att sova med skenor och vill du hellre bleka under dagen går givetvis också det bra.

Resultat av tandblekning hemma

Är det första gången som du bleker dina tänder kan du behöva bleka dem i flera omgångar. Vanligtvis tar det mellan tre och åtta dagar för att uppnå det resultat du vill ha. Efter den tiden kan du räkna med att se en märkbar förbättring.

Hur länge resultatet består är dock inte helt enkelt att säga. Det varierar beroende på dina individuella omständigheter, såsom din kost, hur mycket te eller kaffe du dricker och hur väl du tar hand om din munhygien. Det är inte ovanligt att tänderna gradvis blir missfärgade igen med tiden, och behandlingar för uppfräschning kan vara nödvändiga för att behålla dina tänder vita.

Fördelar med att bleka tänder hemma

En av de stora fördelarna med att bleka tänderna hemma är bekvämligheten och flexibiliteten det erbjuder. Du kan bleka dina tänder enligt ditt eget schema, bekvämt i ditt eget hem. Och just det här är en stor anledning till varför många väljer att göra sin tandblekning hemma.

Att bleka tänderna själv kan dessutom vara ett mer kostnadseffektivt alternativ, jämfört med att göra en tandblekningsbehandling på kliniken. Initialt tillkommer en kostnad för tandskenorna, men dem kommer du att kunna använda under lång tid framöver. Således behöver du därefter bara bekosta gelén som du använder för att bleka dina tänder.

Därför ska du inte beställa tandblekning online

Det är viktigt att du låter en tandläkare undersöka tänderna innan du bleker dem. Det kan nämligen finnas kariesangrepp eller sprickor i gamla lagningar som behöver åtgärdas innan du på ett säkert sätt kan bleka dina tänder.

Därför bör du alltid boka en tid hos din tandläkare när du vill ljusa upp dina tänder. Det kan vara lockande att beställa hem billig tandblekning från nätet. Men ofta gör de här tandblekningarna ingen skillnad vad gäller ljusheten på dina tänder. Snarare är de många gånger skadliga för tänderna.

En tandläkare kommer att kunna ge dig en behandling anpassad efter dina individuella behov och se till att blekningsprocessen genomförs på ett säkert sätt.