Tandblekning hemma - Oral Care

Tandblekning

Tandblekning hemma

Att bleka tänderna hemma har blivit alltmer vanligt på sistone. Det är lätt och smidigt och går enkelt att göra hemma. Det finns olika varianter av tandblekning för hemmabruk. Det bästa är att googla så får du upp en rad olika paket som du kan använda dig av. Man kan även kolla på de som rankat som bäst i test. De flesta är enkla att använda och ger ett bra resultat redan dagen efter.

Hur går det till?

Det finns olika typer av tandblekning att göra hemma. Att bleka tänderna hemma med strips är enkelt. När du beställer hem ett paket så kommer det alltid med en bruksanvisning. Läs genom och följ instruktionerna. Ett annat alternativ är ett tandblekningskit som kommer med tandskenor samt en LED-lampa som man fäster skenorna på. Här kommer några bra alternativ för dig som vill bleka tänderna hemma.

Tandblekning hemma bäst i test:
  • Whitening Strips
  • Tandblekningspenna
  • Tandblekningskit med LED-lampa
  • Tandblekningsgel med skenor

Fördelar med att bleka tänderna hemma

Det finns många fördelar med att bleka tänderna hemma. Dels är det snällare mot plånboken då vissa behandlingar på klinik kan vara väldigt dyra. En annan stor fördel är att du kan göra det när du själv känner för det och efter ditt eget behov. Hemmablekning är relativt svag vilket gör att du kan använda det under en längre tid och det har tid på sig att tränga djupare ner i porerna.

Nackdelar med tandblekning hemma

När du köper tandblekning att göra hemma är det viktigt att göra din research om produkten. Det finns många olika varianter där ute, vissa är billigare än andra men kan också vara mer skadliga i längden. Det är inte alla tillverkare som skapar produkter som är helt säkra och som uppfyller alla krav som en hemmablekning bör ha. Därför kan det vara bra att välja ett märke som du hört gott om tidigare. Prata med din tandläkare om du är osäker.

Kan tandblekning skada tänderna?

Om du har hål i tänderna är det viktigt att du lagar dem innan du gör en tandblekning. Det är även viktigt att göra rent tänderna från tandsten för bästa resultat. Ännu har inga undersökningar visat att tänderna påverkas av upprepade blekningar. Så länge behandlingen görs på rätt sätt och utan alltför starka medel så skall det inte vara skadligt.

Hur många gånger kan man bleka tänderna?

Hur länge en blekning håller beror på hur du sköter din munhygien. Det är viktigt att borsta tänderna noga och hålla rent i munnen. En blekning kan hålla i många år, beroende på vilken typ av behandling du gör. Hemma-kit kommer ofta med många användningar så du kan göra upprepande behandlingar efter behov. Det finns alltså inte en regel som säger hur många gånger du kan bleka dina tänder, så länge du har friska tänder.

Hur håller jag mina tänder vita efter blekning?

Det är naturligt att våra tänder ändrar färg i takt med att vi åldras. För att bibehålla bästa resultat bör du undvika sådant som kan ge fläckar på tänderna. Så som viss sorts mat, tobak eller kaffe är oftast största boven till missfärgningar på tänderna. Det är extra viktigt att undvika dessa den första tiden efter tandblekning.