Tandblekning före efter - Oral Care

Tandblekning

Tandblekning före efter

Många är intresserade av att bleka tänderna, vilket inte är konstigt med tanke på hur viktiga tänderna är för utseendet. Gula, missfärgade tänder kan leda till dåligt självförtroende och sämre livskvalitet. Vi på Oral Care erbjuder tandblekning på klinik och även hjälp med hemmablekning.

När det kommer till tandblekning före och efter är det svårt att ge en rättvisande bild, då det beror på flera faktorer. En tandblekning bleker ett visst antal nyanser så ditt resultat beror på hur pass missfärgade eller gula dina tänder är från början. Därför är det svårt att jämföra andra före och efter-bilder. Sedan är inte heller en blekning av tänderna permanent utan det avtar med tiden.

Tandblekning före efter – hur blir resultatet?

En tandblekning är en del av estetisk tandvård, vilket innebär att det förbättrar utseendet. Själva tandblekningen fungerar genom att ett ämne i gelen bryter ner de missfärgade molekylerna. Bleker du på klinik använder vi även ett UV-ljus som gör att de bryts ned snabbare och du får resultat på en timme. En tandblekning du genomför hemma ger resultat efter tre till åtta dagars användning.

Hur många nyanser vitare dina tänder blir beror på dina förutsättningar. Det är inte alla som får samma resultat. Bäst är att du diskuterar med oss hur pass blekta du vill att tänderna blir. På så sätt kan vi diskutera vad som krävs för att du ska kunna uppnå den vita nyans du önskar.

Fördelen med att genomföra tandblekning på klinik är att du ser resultat omedelbart. Väljer du istället en tandblekning hemma behöver du vanligtvis använda gelen i en vecka för resultat. Det är dock ett billigare alternativ som är lika säkert och mycket effektivt.

Tandblekning före efter – hur länge håller blekningen?

Hållbarheten på en tandblekning är individuell. Att se före och efter-bilder är därför inte helt rättvisande. Det helt nyblekta resultatet kommer inte vara för evigt. Vanligtvis håller en tandblekning i mellan ett och tre år. Hur länge tandblekningen varar just för dig beror bland annat på din livsstil.

Det finns flera livsstilsfaktorer som kan göra att dina tänder snabbare blir missfärgade efter en tandblekning. Resultatet är dock aldrig permanent, oavsett hur bra du sköter tänderna. Fördelen med just tandblekning är att det inte skadar dina tänder och behandlingen kan därför göras flera gånger.

När det kommer till de faktorer som påverkar varaktigheten av din tandblekning är det saker som din kost, hur du sköter din munhygien och andra vanor du har. Drycker såsom kaffe, te och rödvin är kända för att missfärga tänderna. Intar du dem flera gånger dagligen är risken stor att det påverkar hur länge din tandblekning håller.

Men även om mat och dryck påverkar behöver du inte avstå från exempelvis kaffe. Det viktigaste är istället att du sköter din munhygien ordentligt. Borsta tänderna två gånger per dag. Använd också munskölj och tandtråd varje dag. Fläckar fäster inte omedelbart och sköter du tänderna dagligen kan du motverka att de uppstår. På så sätt får du din tandblekning att vara längre och kan slippa regelbundet underhåll.