Super Bright tandblekning - Oral Care

Tandblekning

Super Bright tandblekning

Missfärgningar på tänderna är vanligt. Är du en av dem som exempelvis dricker många koppar kaffe om dagen, kan du med tiden drabbas av missfärgningar på tänderna. Super Bright tandblekning är numera en metod som många tandläkare använder. Låt oss titta lite mer i detalj på hur det går till att bleka tänderna med metoden.

Hur fungerar tandblekning?

Vid en Super Bright tandblekning använder tandläkaren en gel samt en lampa med UV-ljus för att bleka dina tänder. Gelén innehåller väteperoxid som tränger in i tändernas emalj och bryter ner de ämnen som missfärgar dina tänder. Det är just UV-ljuset som aktiverar väteperoxiden. Resultatet blir vitare tänder, närmare bestämt mellan hela sju och tio nyanser vitare.

 

Därför ska du alltid bleka dina tänder hos din tandläkare

Det finns flera anledningar varför du bör undvika att själv köpa hem tandblekning från nätet och bleka dina tänder hemma. Framförallt för att de tandblekningsprodukter som du köper på internet kan innehålla medel och ämnen som skadar dina tänder. Medel som bleker tänder är starka och potentiellt skadliga om de används på fel sätt.

En annan anledning varför du inte ska köpa produkter på nätet för att bleka dina tänder hemma, är att de ofta inte ger något resultat. Istället utsätter du dina tänder för starka medel som kan skada dina tänders emalj, men som inte gör dina tänder vitare.

Emalj som har skadats går inte att reparera. Därför är det otroligt viktigt att du är försiktig med dina tänder. Vill du bleka dina tänder, boka en tid hos din tandläkare. Du slipper då tandskador och du får ett resultat som du är nöjd med.

Hur ofta behöver du bleka dina tänder?

När du bleker dina tänder med Super Bright tandblekning kommer dina tänder hålla sig vita länge. Exakt hur länge är dock svårt att säga. Det beror mycket på dina kostvanor, om du exempelvis dricker mycket kaffe och te eller annat som lätt missfärgar dina tänder. Även hur noga du är med att borsta tänderna spelar roll.

En tandblekning utförd hos din tandläkare brukar hålla i omkring ett till tre år innan du kan behöva fräscha upp tänderna på nytt.

Boka tid för tandblekning

Vi hjälper dig gärna med att återställa dina tänders utseende genom att ta bort missfärgningar. Oral Care använder förstås alltid den senaste tandblekningsteknologin, både för att resultatet ska bli bra och för din säkerhet.

Hos oss kan du enkelt boka en tid för tandblekning och få ett fint, strålande leende. Boka tid antingen här via vår hemsida eller ring oss på telefon för att få en tid för tandblekning.

Tandblekning räknas som estetisk tandvård och det är såklart alltid legitimerad tandvårdspersonal som utför tandblekningar hos oss.