Skalfasader Försäkringskassan - Oral Care

Skalfasader

Skalfasader Försäkringskassan

Det finns vissa ersättningar Försäkringskassan tillhandahåller för tandvård. När det kommer till skalfasader hos Försäkringskassan är det dock inget som förekommer. Du har inte rätt till ersättning för skalfasader. Anledningen till det är att skalfasader i många fall går inom kategorin estetisk tandvård. Alltså att försköna tändernas utseende utan att det behövs ur ett medicinskt perspektiv. Skalfasader kan vara ett alternativ om du har trasiga, missfärgade, ojämna eller sneda tänder, samt om du har stora mellanrum mellan tänderna. De ger dig en rak, jämn och vit tandrad.

Skalfasader Försäkringskassan – kan du få stöd?

Eftersom skalfasader räknas som estetisk tandvård är det ingenting Försäkringskassan bistår med hjälp till. Även om det finns tandvårdsstöd och högkostnadsskydd för tandvård är det ingenting som skalfasader innefattas av. Stöden är till för tandvård som är nödvändig och inte bara för att tänderna ska se bättre ut.

När du vill sätta i skalfasader får du betala 100 % av kostnaden på egen hand. Detsamma gäller för annan estetisk tandvård såsom exempelvis tandblekning och vissa typer av tandreglering.

Gällande stöd från Försäkringskassan finns det ett allmänt tandvårdsbidrag, ett särskilt tandvårdsbidrag samt högkostnadsskydd. Det allmänna tandvårdsbidraget är antingen 300 eller 600 kronor per år, beroende på hur gammal du är. Personer med vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar kan också få ett särskilt tandvårdsbidrag som uppgår till 600 kronor per halvår.

Högkostnadsskydd

När det kommer till högkostnadsskyddet betalar du själv kostnader upp till 3 000 kronor. Därefter får du 50 % i ersättning på alla kostnader mellan 3 000 och 15 000 kronor. Kommer du över kostnader på 15 000 kronor får du 85 % i ersättning på överstigande belopp. Högkostnadsskyddet beräknas per år. Det betyder att alla åtgärder som görs under en sammanhängande period på tolv månader räknas in i ditt högkostnadsskydd. Du kan själv bestämma att en ny ersättningsperiod ska börja innan den tidigare har löpt ut. Det kan vara fördelaktigt när du står inför en större behandling.

Andra sätt att finansiera skalfasader

Eftersom skalfasader hos Försäkringskassan inte är ett alternativ kan det bli aktuellt med ett annat sätt att finansiera skalfasaderna på. Lån för tandvård är ett sätt man kan finansiera det på. Vanligtvis innebär det att ta ett vanligt privatlån. Det finns möjlighet att jämföra olika långivare för att hitta det mest fördelaktiga lånet och därmed undvika att betala för mycket.

Om du mår dåligt över dina tänder och en estetisk förbättring med skalfasader skulle få dig att må bättre kan det vara fördelaktigt att låna till det. När du kontaktar oss på Oral Care får du alltid en rekommenderad behandling av våra tandvårdsexperter och prisuppgift på vad det skulle kosta.

Du som inte vill låna kan också spara pengar till skalfasader. Hur mycket du behöver spara beror på hur många tänder som ska bli fixade. Ibland räcker det med en eller två, andra gånger kan en hel tandrad behöva fasader.

Pris för skalfasader

Det är svårt att sätta ett generellt pris på skalfasader eftersom kostnaden beror på vad just du behöver. Förarbetet och materialet på fasaderna är faktorer som påverkar priset. Här på Oral Care är målet inte att vara billigast eller dyrast, målet är att ge tandvård av högsta kvalitet anpassat för dig. Boka tid för konsultation för att få en rättvisande prisuppgift utifrån just dina behov.