Oral Care förvärvar Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand

Uncategorized

Oral Care förvärvar Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Inciso Dental Lab i Sundsvall

Oral Care fortsätter växa och förvärvar nu Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand samt Incisor Dental Lab Sundsvall. Det blir kedjans första förvärv i norra Sverige och Oral Cares klinikkedja växer därmed till 14 kliniker i Sverige och Norge. Med förvärvet av Wiklunds fortsätter Oral Care sin starka tillväxt och bolagets klinikkedja, som startades 2015, är nu större än den mobila verksamheten.

Tandläkarna Wiklunds mottagningar centralt belägna i Sundsvall och Härnösand och har totalt ca 25 medarbetare och 11 behandlingsrum med utbyggnadsplaner för bägge klinikerna. Grundare och VD är Gustaf Nelson Wiklund som framgångsrikt drivit kliniken i Sundsvall sen 2012 och kliniken i Härnösand sen 2015. Mottagningen i Härnösand grundades av Gustafs mamma Elisabeth och har tagit emot patienter i över 20 år. Gustaf, och hans medarbetare blir kvar och fortsätter vara verksamma på klinikerna och labbet.

”Att bli en del av en större kedja ser jag som mycket positivt. Inte minst kommer det bidra med både administrativ kraft och stödfunktioner som gör att vi får mer tid till att fokusera på våra patienter och vår egen tillväxt”.

”Vi har valt att bli en del av Oral Care eftersom vi känner att vi delar synen på att driva tandvård med ett tydligt kvalitetsfokus där patienter i alla åldrar kan känna sig trygga och väl omhändertagna” säger Gustaf Wiklund.

Förvärvet innebär att Oral Care fortsätter expandera klinikkedjan och Tandläkarna Wiklund är de första mottagningarna norr om Stockholmsområdet. Oral Cares övriga kliniker finns i Göteborg, Malmö, Kristianstad, Särö, Mjölby, Stockholm, Täby och Oslo. 

Vi är mycket glada att få hälsa Tandläkarna Wiklund välkomna till Oral Care. Det är två toppkliniker och ett mycket modernt labb, både vad gäller kvalitet och kompetens, och de kommer att bidra mycket till utvecklingen av vår kedja”, menar Stefan Kullgren, V. VD och ansvarig för Oral Cares kliniker.

Vi hälsar alla nya medarbetare hjärtligt välkomna!

Oral Care grundades 1989 och arbetar för att förbättra livskvalitet genom individanpassad tandvård. Oral Care är ett av de större privata tandvårdsföretagen i Sverige med över 350 medarbetare. Verksamheten bedrivs genom kliniker och mobil hemtandvård. Oral Care erbjuder hemtandvård i sju landsting och på kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Täby, Mjölby, Kristianstad, Härnösand, Sundsvall och Oslo.

För mer information sök:

Stefan Kullgren                                    
Vice VD Oral Care Kliniker
stefan.kullgren@oralcare.se

Niclas Palmstierna
VD Oral Care
niclas.palmstierna@oralcare.se

Gustaf Nelson Wiklund
VD & Tandläkare, Tandläkarna Wiklund
wiklund.gustaf@gmail.com