Oral Care fortsätter växa, tar över Köpingstandläkarna i Köping - Oral Care

Pressmeddelande

Oral Care fortsätter växa, tar över Köpingstandläkarna i Köping

Oral Care tar över Köpingstandläkarna i Köping. Förvärvet är kedjans tredje under 2022 och Oral Care har nu 15 tandvårdskliniker i Sverige och Norge.

Tandläkarna Håkan Karlsson och Jan Torsteinsrud har under många år framgångsrikt drivit Köpingstandläkarna och båda kommer att fortsätta vara aktiva på kliniken framöver.

Jan och Håkan poängterar att det varit viktigt att hitta en ny ägare som de känner förtroende för och som fortsätter driva praktiken i samma anda, framförallt när det gäller att prioritera kvalitet i vården och mötet med patienter men också synen på medarbetarna. ”Vi är glada att Oral Care valt att axla rollen som ägare. Vi känner ett stort förtroende för bolaget och ser fram emot att jobba tillsammans med våra nya kollegor” säger Håkan och Jan.

Praktiken har tagit emot patienter på Stora Gatan 12 i Köping i över 30 år. Det är en välkänd klinik som funnits länge i centrala Köping och man erbjuder bred kompetens och tandvård genom väletablerade samarbeten med specialister och kirurger.

Köpingstandläkarna är det tredje förvärvet i år och Oral Care fortsätter därmed sin framgångsrika expansion som klinikkedja. Kedjan består nu av 15 kliniker totalt i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Sundsvall, Härnösand, Kristianstad, Mjölby och nu Köping.

”Vi är glada och stolta över att ta över ägandeskapet från Jan och Håkan. Det är en klinik med duktiga medarbetare som byggt ett starkt förtroende och relation till sina patienter under många år i Köping. Vi ser fram emot att utveckla kliniken tillsammans med teamet i Köping!” säger Stefan Kullgren, V.VD och ansvarig för Oral Cares klinikkedja.

Oral Cares målsättning är fortsatt expansion av kedjan i både Sverige och Norge under de kommande åren då vi ser stor potential för ytterligare förvärv och tillväxt i båda länder.