Oral Care får nya ägare och fortsätter sin framgångsrika expansion

Uncategorized

Oral Care får nya ägare och fortsätter sin framgångsrika expansion på nordiska tandvårdsmarkanden

Investeringsbolaget Axcel går in som ny majoritetsägare i Oral Care. Tillsammans med Axcel fortsätter kedjan sin framgångsrika expansion samtidigt som både varumärket och bolaget stärks.

Oral Care har positionerat sig som en kvalitetsledande kedja med en stark plattform av stödfunktioner och en dedikerad professionell organisation för att framgångsrikt kunna växa vidare på den nordiska tandvårdsmarknaden. Det senaste förvärvet gjordes under våren då två större kliniker, Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand, blev en del av Oral Care.    

Oral Cares VD Niclas Palmstierna ser en fortsatt stor potential för både tillväxt och utveckling av såväl klinikkedjan som den mobila hemtandvården. Axcels erfarenhet av att utveckla bolag i liknande branscher skapar möjligheter för oss att fortsätta växa både organiskt och genom förvärv”, säger Niclas.

Stefan Kullgren, Vice VD och ansvarig för Oral Cares kliniker, ser plattformen man byggt under de senaste åren som bolagets största styrka. ”Vår styrka ligger i att erbjuda kraften i en storskalig kedja med supportfunktioner och stöd, samtidigt som vi värnar våra klinikers lokalkunskap, affärsmodell och möjlighet att påverka. Vi tror på lokal variation där kliniken fokuserar på tandvård, inte administration. Axcel känns som helt rätt partner för att ta nästa steg och kunna utveckla vårt koncept vidare”, säger Stefan.   

Valet föll på Axcel efter diskussioner med ett stort antal intressenter, både branschaktiva och finansiella. Oral Care kommer att finnas kvar som fristående bolag och varumärke precis som tidigare samtidigt som Axcels kunskap och kompetens i att utveckla medelstora bolag kommer stärka kedjan ytterligare.

”Oral Care är kända för sin högkvalitativa tandvårdsverksamhet och har en beundransvärd tillväxthistorik. Vi är imponerade över vad bolaget uppnått och ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Oral Care och att stötta bolagets fortsatta tillväxt och framgång”, säger Thomas Blomqvist som är partner och ansvarig för affären hos Axcel.

Axcel är ett nordiskt investeringsbolag som grundades i Danmark 1994, och har sedan dess investerat i mer än 60 nordiska bolag inom hälsa och sjukvård, teknologi, industri och konsumentprodukter. De är en väldigt professionell och ansedd investerare som tidigare har tittat på bolag inom tandvårdssektorn i flera nordiska länder, och har en god förståelse för marknaden och Oral Care. Investeringsteamet är baserade i Stockholm.

Oral Care har aktivt arbetat med att etablerat en klinikkedja som idag består av 12 kliniker i Sverige och 2 i Norge. Man har också cementerat kedjans marknadsledande position inom mobil hemtandvård i Sverige.

För mer information

Niclas Palmstierna
VD Oral Care
Tel: 072 – 250 20 00
Email: niclas.palmstierna@oralcare.se

Stefan Kullgren                                                                                                  
Vice VD, ansvarig Oral Care Kliniker
Tel: 073 – 422 15 75
Email: stefan.kullgren@oralcare.se

Thomas Blomqvist
Partner på Axcel
Tel: 070-922 10 49
Email: tb@axcel.se