Tandblekning med Opalescence - Oral Care

Tandblekning

Tandblekning med Opalescence

Med Opalescence tandblekning kan du bleka dina tänder hemma. Det här är en blekningsgel som du använder när du sover, i mellan tre till åtta nätter. Kitet med Opalescence tandblekning finns i två olika styrkor: 10 procent för användning under hela natten, samt en med 16 procent aktivt blekmedel som kan verka i fyra till sex timmar. Den går också att använda över natten om man föredrar det. Blekningsgelen Opalescence används för professionellt bruk och finns hos tandläkare och tandhygienister.

Välj en passande behandling

Hos oss på Oral Care kan du välja mellan två olika metoder för att bleka dina tänder. Behandlingarna vi erbjuder är tandblekning hos oss på kliniken samt ett tandblekningskit för hemmabruk.

Väljer du att göra tandblekning på klinik tar behandlingen ca en timme. Ett blekningsgel appliceras då på dina tänder, därefter belyser vi området med en UV-lampa. En hemmablekning förbereder du däremot innan du går och lägger dig. Blekningen får sedan verka under natten.

Undersökning innan tandblekning

Innan du kan genomföra din tandblekning måste du först få dina tänder undersökta av en av våra tandhygienister eller tandläkare. Det här gör vi för att se till att tänderna är i skick för att behandlas då exempelvis kronor och fyllningar inte går att bleka. Eventuella hål måste även lagas och tandsten måste avlägsnas innan behandlingen.

Annat som kan påverka ditt resultat är om du nyttjar tobak av något slag. Tillstånd som helt kan hindra dig från att genomgå en tandblekning är om du har en tunn emalj, blottade tandrötter eller skador på dina tänder.

Bleka tänderna hemma

Ser allt fint ut efter undersökningen får du välja om du vill göra en behandling på klinik eller hemma. Väljer du att göra din behandling hemma gjuter vi först två tandskenor, en för underkäken och en för överkäken. Det här är skräddarsydda skenor i plast, vilka är till för att du ska kunna genomföra behandlingen utan bekymmer. I skenan applicerar du en viss mängd tandblekning innan du sätter den på plats. Därefter sitter den stabilt på plats under hela natten.

Fördelar och nackdelar

En fördel med att bleka dina tänder på klinik är att du får ett snabbare resultat. Den här typen av snabbblekning kan innebära att resultat inte varar lika länge som en blekning hemma, men du får å andra sidan all assistans du behöver med blekningen.

Förutom att tandblekning hemma ger dig ett långvarigt resultat, gör du det bekvämt hemma när det passar dig. Du slipper spendera tid hos tandläkaren och har skenorna på dig när du sover. Om du känner obehag av att sova med plastskenorna är det dessutom möjligt att välja att göra din behandling under dagen.

Efter din tandblekning

När du har fått dina tänder blekta kan du först drabbas av ilningar, det här går dock över på en till två dagar efter avslutad behandling.

För att resultatet av tandblekningen ska hålla så länge som möjligt finns det en del saker du kan tänka på. Under den första tiden efter blekningen är dina tänder extra känsliga för livsmedel som missfärgar emaljen. Undvik därför att till exempel dricka te, kaffe och rött vin de två första dagarna. Var även noga med din munhygien genom att borsta tänderna minst två gånger om dagen och använd tandtråd samt munskölj.