Munvårdsutbildningar med Oral Care 

Oral Care utför munvårdsutbildningar för vårdpersonal på uppdrag av följande landsting/regioner:

  • Stockholms Läns Landsting

  • Region Östergötland

  • Västra Götalandsregionen

  • Region Halland

  • Region Skåne

Är du verksamhetschef/enhetschef i någon av ovanstående landsting/regioner och vill boka en munvårdsutbildning? KLICKA HÄR, välj din region och använd formuläret "Boka Munvårdsutbildning".

Webbutbildning i munhälsa och munvård för vårdpersonal (Komplement)

Ta del av kunskap, råd och praktiska tips för munhälsa och munhygien i vår webbutbildning. Utbildningen är främst avsedd för dig som vårdar eller hjälper andra med munhygienen, såsom vårdpersonal eller anhörig.

Viktigt att tänka på: webbutbildningen är ett komplement till Oral Cares munvårdsutbildningar. Innehållet täcker alla de delar som även ingår i vår fysiska munvårdsutbildning med målsättningen att vara en resurs, som kompletterar och hjälper vårdpersonal/anhörig, att hålla sina kunskaper i munvård uppdaterade.  

Digital utbildning baserad på Oral Cares fysiska grund- och temautbildningar

Oral Cares utbildning i munvård är framtagen för vårdpersonal. Webbutbildningen nedan är filmad med utgångspunkt i det material som vi går igenom vid våra fysiska grund- och temautbildningar. I första hand rekommenderar vi att verksamhetschef/enhetschef bokar utbildning för all omvårdnadspersonal på den boendeenhet som han/hon ansvarar för. Den här webbutbildningen är framtagen för dig som har svårt att delta vid våra fysiska utbildningstillfällen. (Gäller inte för dig som arbetar inom omsorgen i Stockholms Landsting, där hänvisar vi till den fysiska utbildningen om munhälsa inom uppsökande verksamhet.)

För att boka Oral Cares utbildning på er boendeenhet, kontakta oss på telefon 010-48 48 600. Du kan också boka utbildning genom att fylla i formuläret via den här länken: Boka munvårdsutbildning (Välj "Hemtandvård" och sen den region du tillhör för att komma till rätt formulär)

Webbutbildningen är uppdelad i 6 delar. När du har gått igenom samtliga delar och tagit till dig innehållet kan du beställa ett kursintyg längst ner på den här sidan.

Diskutera gärna innehållet i utbildningen med dina kollegor och fundera på hur du praktiskt kan gå till väga för att påverka munhälsan hos de boende där du arbetar.

 

Del 1. Nödvändig tandvård & allmänhälsa

Del 2. Konstruktioner i munnen

Del 3. Karies & hål i tänderna

Del 4. Muntorrhet & svamp

Del 5. Tandköttsinflammation & tandlossning

Del 6. Munvård vid demens & psykisk funktionsnedsättning

Kursintyg för dig som genomför utbildningen 

För dig som tagit del av webbutbildningen finns det möjlighet att beställa ett kursintyg. Ditt intyg beställer du via länken nedan. Intyget kommer inte att skickas till dig omgående utan hanteras individuellt. Intyget skickas till dig på den mejladress du anger i din beställning. 

För att kunna genomföra en beställning måste du intyga att du sett alla delar i utbildningen samt förstått och tagit till dig dess innebörd. Detta gör du i formuläret för beställningen. Utan en garanti om genomförande kommer inget intyg att skickas.