Tandställning - Oral Care

Tandreglering

Tandställning

En tandställning kan hjälpa dig som på något sätt vill korrigera dina tänder, till exempel om du har sneda tänder, trångt eller glugg mellan tänderna, överbett, underbett, korsbett eller ett öppet bett, som du vill bli av med. Tandställningar är en av de mest effektiva metoderna för att få raka och fina tänder och ett bett som fungerar som det ska, så att du ska kunna känna dig mer självsäker och må bra i vardagen.

Tandställning för vuxna och barn

Tandställningar är inte bara för barn och ungdomar, många vuxna väljer också att korrigera sina tänder och bett senare i livet. Med individuellt anpassade behandlingsplaner ser vi till att både barn och vuxna får rätt tandvård.

Fast tandställning

En fast tandställning är ett vanligt och effektivt sätt att åtgärda komplexa problem med tändernas position och käkens utformning. Denna typ av behandling involverar fästen som limmas fast på utsidan eller insidan av tänderna, kopplade med en metalltråd som varsamt flyttar tänderna till önskad position. På Oral Care utför vi inte denna form av tandreglering själva, men har nära samarbete med specialister, där vi kan guida dig till rätt behandlingsplan.

Avtagbar tandställning

En avtagbar tandställning är ett bekvämt och flexibelt alternativ. Dessa tandställningar kan enkelt tas ut och sättas tillbaka, vilket gör det enklare att äta, borsta tänderna och använda tandtråd. På Oral Care erbjuder vi tandreglering i form av Invisalign, en innovativ form av avtagbar tandställning som består av en serie genomskinliga plastskal som gradvis flyttar tänderna till önskad position. Den är nästan osynlig och kan tas ut vid behov, vilket gör den till ett populärt val för vuxna och äldre ungdomar som vill korrigera sina tänder utan synliga fästen och trådar.

Behandlingsprocessen

  1. Före: Vi bokar in dig på en konsultation där vi genomför en första undersökning och tillsammans diskuterar dina behov och önskemål för att kunna lägga upp en behandlingsplan. Därefter scannar vi dina tänder och du får se hur tänderna kommer se ut efter avslutad behandling. Inför behandlingen fäster tandläkaren små genomskinliga compositefästen i plast på dina tänder som ska behållas på under hela behandlingen.
  2. Under: Du får dina Invisalign-skenor och vi ser till att de passar. För att uppnå ett bra resultat rekommenderar vi att du använder skenorna 20-22 timmar/dag. Var 6-8 vecka kommer du in på regelbunden uppföljning där du får dina nya uppsättningar skenor.
  3. Efter: Efter avslutad behandling kan tänderna fortfarande röra på sig, därför får du en retainer som ser till att hålla tänderna på plats.

Tid för tandställning

För enklare justeringar kan du se resultat på så lite som 6 månader. Mer komplexa situationer kräver mer tid, ibland upp till 18 månader. I genomsnitt tar en fullständig Invisalign-behandling mellan 12 och 18 månader.

Pris för tandställning

Kostnaden för tandställning varierar beroende på behandlingens komplexitet och längd. Konsultationen kostar 345 kr och dras av från det totala priset om du väljer behandlingen hos oss. Vi strävar alltid efter att ge en transparent prisbild och diskutera finansieringsalternativ så att du kan planera för din behandling.

Tandställning hos Oral Care

Att påbörja en behandling med tandställning är ett stort beslut. Vårt team av erfarna tandläkare och specialister inom tandreglering finns här för att guida och stötta dig. Boka en tid för konsultation hos oss idag. Vi ser fram emot att tillsammans med dig utforma en behandlingsplan som inte bara förbättrar ditt leende, utan också stärker ditt välbefinnande.