Hur mycket kostar en tandställning? - Oral Care

Tandreglering

Hur mycket kostar en tandställning?

Hur mycket kostar egentligen en tandställning? Priset på en tandställning varierar beroende på ålder, behov och behandlingsmetod. Men vad ingår i den fria tandvården för barn och unga och stöd och bidrag för vuxna? Genom att diskutera dina individuella behov och ekonomiska möjligheter kan vi hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för att få den tandreglering du behöver och förtjänar.

Tandställning

Tandställningar är en viktig del av tandreglering för att korrigera sneda eller felaktiga tänder. Den traditionella tandställningen består av fästen och en metallbåge som hjälper till att flytta tänderna till önskad position. Det finns även avtagbara temporära och genomskinliga tandställningar för de som föredrar en mer flexibel och mindre synlig metod.

Kostnad för tandställning för barn och ungdomar

Barn och ungdomar under 24 år har rätt till kostnadsfri tandvård och tandreglering. Beroende på omfattningen av problemet och behovet av korrigering kan kostnaden täckas antingen genom kostnadsfri tandvård eller privat betalning och inkluderar kostnader för konsultation, undersökning, själva tandställningen och eventuella efterföljande besök.

Kostnad för tandställning för vuxna

För vuxna över 24 år är kostnaden för en tandställning också varierande och beror på flera faktorer, inklusive behandlingens omfattning och behandlingsmetod. Traditionella tandställningar som rälsar och osynliga alternativ som Invisalign erbjuder olika former av tandreglering och har därmed olika priser.

Inte medicinskt nödvändigt med tandställning?

Om tandställningen inte anses medicinskt nödvändig täcks varken vuxna eller barn och ungdomar av fri tandvård. Eftersom vuxna inte omfattas av det fria tandvårdssystemet är de vanligtvis ansvariga för att täcka kostnaderna för tandreglering på egen hand. Estetisk tandvård ingår inte heller i de tandvårdsbidrag och statligt stöd som finns tillgängliga för vuxna.

För att få en klarare bild av kostnaden och vilken behandlingsmetod som är mest lämplig för dig är det avgörande att konsultera med en tandläkare. En tandläkare kan utvärdera ditt specifika fall och ge en uppskattning av kostnaden baserat på dina individuella behov och önskemål. Att ha en öppen dialog med din tandläkare kan också hjälpa till att skapa en behandlingsplan som passar både dina ekonomiska och medicinska behov.

Kostnad för traditionell tandställning (räls)

En traditionell tandställning med metallfästen/brackets och en metallbåge är ofta den metod som ingår i den fria tandvårdskostnaden för tandreglering. Priset kan variera beroende på behovet av behandling och kliniken.

Kostnad för osynlig tandställning

Invisalign erbjuder osynliga tandställningar som är avtagbara och diskreta. Kostnaden för Invisalign inkluderar konsultation, skenor, och uppföljningsbesök. Priset varierar beroende på behandlingens längd och komplexitet.

Priser och garantier

Våra priser inkluderar vanligtvis konsultation, behandling och uppföljning. Vi erbjuder också olika betalningsalternativ för att göra tandreglering tillgänglig för alla. Dessutom ger vi garantier för våra behandlingar för att säkerställa kvalitet och nöjdhet hos våra patienter.

Kostnad för tandställning hos oss

Våra priser är baserade på lokal prissättning för att erbjuda konkurrenskraftiga priser och för att säkerställa att våra patienter får den bästa tandvården till rimliga kostnader. För mer information om priser för tandreglering är du välkommen att boka en konsultation. Vi ser fram emot att hjälpa dig att få det leende du förtjänar.