Brilliant Smile tandblekning - Oral Care

Tandblekning

Brilliant Smile tandblekning

Om du vill bli av med missfärgade tänder kan vara tandblekning en lösning. Tandblekning är en skonsam och enkel behandling som resulterar i ett vitt leende. En behandling går att göra hemma själv men även på en klinik, båda ger lika fina resultat på dina tänder. Oavsett om du önskar att göra din tandblekning på klinik eller hemma ska du ha gjort en undersökning på dina tänder hos en tandläkare eller tandhygienist inom de senaste sex månader sedan.

Brilliant Smile tandblekning

Alla produkter från Brilliant Smile är pH-neutrala men även EU-godkända. Behandlingen är självklart helt ofarlig. Gör du en behandling med Brilliant Smile tandblekning kan du förvänta dig ett gott resultat på kort tid.

Hemmablekning

Väljer du en hemmablekning kommer vi göra avtryck på dina tänder för att sedan göra bettskenor som du ska sova med. Resultatet kommer vara likadant oavsett om du gör det hemma eller på kliniken. På bettskenorna applicerar du en blekgel och du bör märka resultat efter cirka 3-8 nätter. Har du problem med att sova med bettskenorna kan du likväl använda skenorna på dagen.

Tandblekning på klinik

Om du utför din behandling på klinik får du snabbt och effektivt resultat då behandlingen endast tar cirka en timme. Ha i åtanke att tandblekning på klinik avtar snabbare då resultatet inte blir lika hållbart, till skillnad från en hemmablekning.

På kliniken appliceras en blekgel på tänderna och därefter använder vi oss av en UV-lampa som bleker tänderna. UV-lampan vi använder oss av är helt fri från cancerframkallande strålar och fri från skadliga våglängder. Efter behandlingen kan du uppleva en ökad känslighet på tänderna, detta försvinner dock efter hand.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en tandblekning?

Den vanligaste tandblekningen är en s.k hemmablekning. Det kostar ca 3 500kr. Den här typen av tandblekning är det som ger bäst och mest långvarigt resultat. Andra typer av blekningar är exempelvis blekning på klinik med en blekningslampa. För prisuppgifter kontakta din lokala Oral Care klinik.

Hur länge håller en tandblekning?

Det varierar mycket från person till person. Ditt levnadssätt påverkar resultatet och hur länge tänderna håller sig vita. Man brukar säga att en behandling håller mellan 1-5 år. Levnadsvanor som kan påverka detta är om du röker eller snusar och vad du har för kostvanor.

Vad använder ni för tandblekning?

För att bleka tänderna används ett ämne som kallas väteperoxid. Detta ämne bryter ner det missfärgade på tanden vilket ger vita tänder utan att skada tandens emalj.

Är tandblekning hos Brilliant Smile farlig?

Den är helt ofarlig. Brilliant Smile använder sig av väteperoxid som endast bryter ner tandens missfärgningar. Väteperoxid påverkar alltså inte tandens emalj negativt.

Kan man äta direkt efter behandlingen?

Du bör vänta med att äta en stund efter behandlingen, du kan däremot snabbt gå tillbaka till normala kostvanor men bör ha i åtanke att inte äta eller dricka extremt färgad mat de första 72 timmarna efter behandlingen.