Bäst i test tandblekning - Oral Care

Tandblekning

Bäst i test tandblekning

Du kan bleka tänderna både på klinik och hemma. För att hjälpa dig hitta bäst i test tandblekning går vi igenom olika saker att tänka på. Vita tänder är något de allra flesta vill ha. Även om vita tänder inte nödvändigtvis har något med munhygienen att göra, skapar det en fräsch känsla. Tänder är en stor del av ett första intryck, och därför är det vanligt att patienter kontaktar oss på Oral Care för att få reda på vilken tandblekning som är bäst i test.

Vilken tandblekningsmetod ska du använda?

Du kan göra tandblekning både hemma och på klinik. Vi erbjuder båda alternativ. Man kan tycka att det är bekvämt att kunna göra sin tandblekning hemma i lugn och ro eller vill få det snabbt gjort på klinik. Något som är viktigt att tänka på att oavsett om du vill bleka tänderna hemma eller på klinik, är att du nyligen har besökt en tandhygienist eller tandläkare för undersökning.

Vi ger dig konsultation

Så länge du har friska och rena tänder, kommer du troligtvis kunna använda dig av båda metoderna. Men vi rekommenderar alltid att du gör en konsultation på någon av våra kliniker först för att säkerställa att du kan utföra en tandblekning. Vid konsultationen gör vi en undersökning av dina tänder. Efter undersökningen kommer vi att ge dig rekommendation om vilken tandblekning som är bäst just för dig.

Tandblekning hemma

Om det är så att tandblekning hemma är det bästa alternativet för dig kommer du först att behöva besöka en av våra kliniker. Anledningen till det är att du kommer få formgjutna skenor till dina tänder som du sedan använder när du bleker tänderna.

Plastskenorna blir då formade exakt efter dina tänder. På så sätt kan blekningsgelen komma åt alla dina tänder ordentligt.

Det är enkelt att göra en hemmablekning. Du applicerar blekningsgelen i skenorna, och sover sedan med skenan. För bästa resultat bör du använda skenan 3 – 8 nätter. Har du svårt att sova med skenorna går det också att bleka tänderna på dagtid.

Tandblekning på klinik

Ska du istället göra tandblekning på klinik går det snabbt och smidigt på cirka en timme. Nackdelen är att blekningen inte håller riktigt lika länge som en hemmablekning.

Det går till så att blekningsgel appliceras på tänderna, och sedan placerar tandläkaren en UV-lampa framför dina tänder. Efter en timme kommer dina tänder ha blekts.

Hemmablekning är en trygg metod. Men skulle du ändå känna dig osäker är tandblekning på klinik ett bra alternativ. Den största skillnaden mellan metoderna är att tandblekning på klinik går snabbare, men därmed avtar resultatet också snabbare. För ett långvarigt resultat är hemmablekning att föredra.

Vad kostar en tandblekning?

När du ska välja vilken tandblekningsmetod som är bäst för dig kommer såklart även priset att spela in.

Priset för en hemmablekning brukar oftast ligga på cirka 3 500 kronor. Om du vill bleka på klinik kommer det variera beroende på vilken klinik du besöker. Det enklaste är därför att direkt kontakta den aktuella kliniken. Oftast är det dock något dyrare att bleka på klinik. Även om priset är snarlikt.

När du gör en hemmablekning så kommer du att kunna återanvända de formgjutna skenorna. Du behöver endast köpa mer blekningsgel. Vilket leder till att hemmablekning blir mycket prisvärt i längden.

Kom dock ihåg att det inte bör ha gått mer än sex månader sedan du besökte tandhygienisten eller tandläkaren för att göra en hemmableking eller klinikblekning hos oss.