Att bleka tänder med tandblekningsmaskin - Oral Care

Tandblekning

Att bleka tänder med tandblekningsmaskin

Att bleka tänderna på vår klinik med den högteknologiska utrustningen vi har, är ett skonsamt sätt att göra det på. Dessutom får du ett riktigt bra och snabbt resultat. Här går vi igenom steg för steg hur det går till när du bleker dina tänder hos oss på Oral Care. Du får också veta vilka resultat du kan förvänta dig av din tandblekning och hur länge den håller

Så bleker vi dina tänder med tandblekningsmaskin

När du kommer till oss för att bleka tänderna gör vi som första steg alltid en undersökning. Vi kontrollerar att dina tänder är i gott skick och klarar av en tandblekning. Exempelvis kan vi inte bleka dina tänder om du har hål som måste lagas, har en trasig tand eller andra problem som måste åtgärdas. Det här måste då behandlas först, innan vi kan börja bleka tänderna.

Så många nyanser ljusare blir dina tänder

När vi har undersökt och säkerställt att dina tänder är i gott skick, diskuterar vi tillsammans hur många nyanser vitare vi ska bleka dem. Om du har mycket missfärgningar eller vill ljusa upp tänderna väldigt mycket, kan det vara nödvändigt med flera behandlingstillfällen. En tandblekningsmaskin är väldigt effektiv och kan ljusa upp dina tänder mellan sju och tio nyanser.

När det är dags att genomföra behandlingen

Din tandläkare kommer först att applicera en blekgel på tänderna. Gelén kommer tandläkaren sedan att aktivera med hjälp av en UV-lampa som riktas mot dina tänder. UV-ljuset påskyndar blekningen avsevärt i jämförelse med andra metoder och behandlingen tar omkring en timme.

När behandlingen är klar kommer du att se resultat omedelbart. För dig som bara vill ljusa upp dina tänder ett par nyanser kan det räcka med endast en behandling.

Efter behandlingen

Dina tänder kommer att vara lite extra känsliga direkt efter utförd behandling. Det kommer dock att avta ganska fort. Om du är nöjd med den nya nyansen på dina tänder är det bara att gå hem och njuta av ditt nya vackra leende. Skulle du ångra dig och vilja bleka dina tänder ytterligare är du alltid välkommen att boka en ny tid hos oss.

Tandblekningsmaskin jämfört med hemmablekning

Det finns många fördelar med en tandblekningsmaskin. En stor anledning till varför det är så populärt att bleka tänderna på det här sättet, är att behandlingen går fort. Det är också väldigt bekvämt att boka en tid och sedan låta din tandläkare sköta allt.

Men den typen av blekning innebär också att resultatet inte håller riktigt lika länge som när du använder vår hemmablekning. Att tänderna förblir vita längre är alltså fördelen med just hemmablekningen.

Föredrar du att göra vår hemmablekning får du plastskenor med dig hem som ska sitta i över natten. Du kommer också att behöva upprepa hemmablekningen flera gånger innan du når ett önskat resultat.

Behöver du däremot fräscha upp tandblekningen emellanåt och du främst är ute efter en snabb och smidig variant av tandblekning – då är det en behandling med tandblekningsmaskin på vår klinik du ska välja.