Martin Sellman tar över som ny VD/koncernchef för Oral Care

Bolagsnytt

Martin Sellman blir ny koncernchef och VD för tandvårdskedjan Oral Care.

Martin kommer närmast från Doktor.se och har erfarenhet från vård-, veterinär- och finansbranscherna. Nuvarande koncernchef och VD Niclas Palmstierna fortsätter inom bolaget som ledamot i styrelsen. Martin börjar sin roll på Oral Care den 17 april 2023.

Martin kommer närmast från Doktor.se där han haft rollen som CFO sedan 2019 under vilken period bolaget genomgått en snabb tillväxtfas. Doktor.se är en digifysisk vårdgivare verksam inom primärvård med vårdcentraler över hela Sverige samt Sveriges näst största digitalvårdstjänst. Innan dess har Martin arbetat på AniCura, en snabbväxande kedja av veterinärkliniker med kliniker i hela Europa. Innan AniCura arbetade Martin på ett riskkapitalbolag med fokus på små- och medelstora verksamheter i Norden.

”Att få vara med och fortsatt utveckla ett bolag inom vårdsektorn med fokus på att göra skillnad för patienter där både tillväxt och entreprenörskap kombineras ser jag fram emot.”, säger Martin Sellman. 

Oral Care expanderar kraftigt med nya huvudägaren Axcel som förvärvade majoriteten i bolaget september 2022. Niclas Palmstierna har varit med och byggt upp bolaget under de senaste 11 åren och säkerställt en plattform inom mobil och kliniktandvård i Norden. Bolaget omsätter i dag proforma knappt 500 MSEK och det är naturligt nästa steg att Niclas lämnar över rollen som VD/koncernchef och fortsätter att stötta bolagets fortsatt växt från ett styrelseperspektiv.

”Oral Care är inne i en stark tillväxtperiod med målsättning att fortsätta växa i Norden under de kommande åren. Martin kommer med sin erfarenhet kunna bidra med att bygga en starkt kvalitetsfokuserad tandvårdskedja som gör skillnad för våra patienter.”, säger Thomas Berglund Styrelseordförande för Oral Care. 

Oral Care har idag 20 kliniker i Norge och Sverige, företaget erbjuder också mobil hemtandvård i ett flertal regioner, b l a Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Bolaget omsätter ca 500 SEKm och har drygt 400 anställda.