Akut tandvård i Göteborg - Oral Care

Tandvård

Akut tandvård i Göteborg

Tandvärk kan dyka upp när som helst och utan förvarning. När det händer är det viktigt att söka hjälp så fort som möjligt för att ta reda på vad som är fel. Risken finns annars att det blir värre, samtidigt som det kan ta längre tid och bli svårare att åtgärda.

Här på Oral Care kan du söka akut tandvård i Göteborg under vardagar, både på kliniken på Avenyn och den i Särö. Det är enkelt att boka tid i vår onlinetjänst, men givetvis finns det också möjlighet att ringa.

Vad innebär akut tandvård

Akut tandvård kan behövas vid flera olika tillfällen. Om du har ramlat och slagit till en tand eller rentav slagit ut den helt och hållet är ett tandläkarbesök viktigt. Detsamma gäller om du drabbas av tandvärk eller svullnad i munnen. Det kan handla karies som tagit sig djupt ner i tandroten eller en inflammerad tandficka. All smärta i tänder och käkar som inte kan vänta i flera veckor behöver givetvis akut tandvård.

När du kontaktar oss för akut tandvård i Göteborg får du en tid inom 24 timmar under vardagar, men dock inte under helger. Ibland finns det huskurer du kan använda dig av timmarna innan ditt besök. Vanliga receptfria, smärtstillande preparat kan också underlätta. På så sätt kan du få lite vila och sömn även när värken känns svår att hantera.

Målet med ett akut besök hos oss på Oral Care är att diagnostisera problemet och göra dig smärtfri. Om felet inte kan avhjälpas direkt får du en provisorisk lösning under tiden du väntar på en vanlig tandläkartid. Vår prioritet är dock att lösa problemet direkt.

Har du en inflammerad visdomstand kan vi behöva skölja tandköttet, sedan kan även en antibiotikakur bli aktuell. Efter undersökningen får du också en kostnadsberäkning för priset på behandlingen av ditt tandproblem.

Sök hjälp i tid

Ibland kan tandvärk komma och gå, men att smärtan försvinner ett tag betyder inte att problemet är löst. Istället kan det leda till större problem som sedan både blir mer smärtsamma och kostsamma.

Skulle du känna rädsla eller obehag inför ett tandläkarbesök kan du tala om det för oss i samband med din bokning. Vi är vana vid att behandla personer med tandvårdsrädsla och kommer att göra allt för att underlätta för dig under ditt besök. Du kan alltid ställa frågor till oss, be oss ta en paus och även ta med någon som stöd under besöket hos oss.

Boka tid online eller per telefon

Om du är i behov av akut tandvård i Göteborg kan du snabbt och enkelt boka en akuttid här på vår hemsida. Allt du behöver göra är att logga in med ditt BankID och välja den klinik du vill besöka. Vi erbjuder akut tandvård även på andra platser i Sverige, inte bara i Göteborg. I vår webbtjänst kan du enkelt få en överblick av lediga akuttider samt vilken tandläkare du får träffa. Det går förstås även bra att ringa oss direkt till kliniken för att kunna beskriva dina problem noggrant redan innan besöket.