1177 - Om du behöver akut tandvård - Oral Care

Tandvård

1177 – Om du behöver akut tandvård

Det finns många anledningar till att du kan behöver söka tandvård akut. Oavsett varför du är i behov av akut tandvård är det viktigt att du söker tandvård direkt när du upplever besvär. Vi tar emot dig som behöver tandvård akut och hjälper dig att bli fri från smärta och behandlar dina akuta tandbesvär.

Vad räknas som akut tandvård?

Till akut tandvård räknas exempelvis om du har slagit ut en tand. Det kan också gälla en trasig tand, där en bit eller hela tanden gått sönder. Även tandvärk kan räknas till akut tandvård. Likadant ett tandkött som blöder eller är ömt.

Har du stora besvär ska du inte tveka med att söka akut tandvård. Ibland kan det vara svårt att själv avgöra om du behöver tandvård akut. Då kan du fråga om råd hos 1177 akut tandvård. Du är såklart alltid välkommen att kontakta oss på telefon så hjälper vi dig.

Hur du bokar akut tandvård

Hos oss på Oral Care kan du enkelt boka en tid för akut tandvård. Du kan boka en akuttid både online med hjälp av ditt BankID eller genom att kontakta oss på telefon. Vi vet hur viktigt det är att kunna få akut tandvård. Därför är vi angelägna om att ge dig en tid för akutbesök så fort som möjligt.

Hur går ett akutbesök till?

När du kommer till oss får du såklart professionell tandvård och blir alltid behandlad av legitimerad tandvårdspersonal. Vid ett besök för akut tandvård prioriterar vi att diagnostisera och lindra ditt akuta besvär.

Beroende på vad du har för problem kan det krävas att du kommer tillbaka för flera återbesök. Vid ett akutbesök gör vi i vissa fall en provisorisk åtgärd för att lindra de akuta besvären och vid ett återbesök kan vi sedan återgälda ditt besvär permanent.

Vänta inte med att söka akut tandvård

Du bör inte skjuta på att boka en akuttid om du upplever besvär. Ett blödande eller svullet tandkött kan exempelvis leda till att du längre fram blir drabbad av tandlossning. Tandvärk kan vara ett kariesangrepp som, om det blir lämnat obehandlat, kan nå tandens pulpa vilket till slut leder till att tanden dör. En tand där en bit har lossnat kan bli infekterad om den inte blir behandlad.

Det är alltså alltid bättre att åtgärda ett problem så tidigt som möjligt. Väntar du med att söka tandvård kan problemet utvecklas och leda till ett större besvär som orsakar dig både mer lidande och blir mer kostsamt att åtgärda.

Om du lider av tandvårdsrädsla

Det är många som känner rädsla eller obehag inför att besöka sin tandläkare, vilket kan resultera i att man skjuter på att boka en tid för tandvård.

Du kan med fördel meddela oss i samband med att du bokar din tid om du känner obehag eller rädsla inför ditt akutbesök. Vi har stor erfarenhet av att behandla dig med tandvårdsrädsla och är måna om du får en trygg upplevelse hos oss.