Tandtråd - Oral Care

Munhygien

Tandtråd

Att använda tandtråd kan kännas som något som är krångligt och tar lång tid. Men det är ett viktigt steg för god munhälsa. Tandtråd används för att få bort matrester på de sidor av tanden där din tandborste inte kommer åt.

Det är viktigt att använda tandtråd då din tandborste endast kommer åt tre av tandens fem ytor. Tandtråden kommer åt att ta bort matrester och bakterier som fastnat mellan tänder och tandkött, som kan bilda plack. Placken i sin tur kan sen bli tandsten.

Att använda tandtråd är det bästa sättet för att bibehålla en god munhälsa. Rekommenderad användning är en gång om dagen, gärna innan tandborstning. Då får flouren från din tandkräm även möjlighet att verka mellan tänderna. 
Tandtråd rekommenderas att användas tidigast i tonåren. Det är lätt att vara för hårthänt med tandtråden och då skada tandköttet.

Hur använder jag tandtråd?

Var försiktig med tandköttet! Vira tråden runt ett finger på vardera handen. Använd ett lätt tryck och dra tråden fram och tillbaka samtidigt som du ”sågar” ner mellan tänderna. Böj sedan tandtråden mot den ena tandens kant och för in 2mm innanför tandköttet, gör sedan likadant mot den andra tanden. Upprepa sedan detta på alla tänder.


Har du frågor kring användning av tandtråd? Kontakta oss på Oral Care så hjälper vi dig!