Om Oral Care

Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård. Vi har över 25 års erfarenhet och erbjuder allmäntandvård på våra kliniker för alla åldrar samt mobil hemtandvård för äldre sjuka patienter. Med Oral Care får du tandvård där och när du behöver den.

Störst i Sverige på mobil hemtandvård

Oral Care startades 1989 av ett tandläkarpar på söder i Stockholm. Sen 1995 har Oral Care varit marknadsledande inom utvecklingen av mobil hemtandvård och är idag störst i Sverige inom området. 

Oral Care har idag ca 350 anställda med kontor för vår mobila hemtandvård i Stockholm, Malmö, Göteborg och Linköping samt allmäntandvårdskliniker i Roslags-Näsby i Täby, Gärdet, Sätra, Vårberg i Stockholm, Göteborg, Särö, Mjölby och Kristianstad. 

Tandvård, forskning och kvalitetsarbete

Oral Care har sedan 1995 drivit och utvecklat den mobila hemtandvården i Sverige. Genom vårt arbete har vi också kunnat bidra med mycket värdefull data till olika forskningsprojekt inom området. Vi har bland annat bidragit i forskningen kring kopplingen mellan vårdrelaterade lunginflammationer och dålig munhälsa hos äldre. En forskning som fått stor uppmärksamhet.

Munhygien och vårdrelaterad lunginflammation hos äldre på sjukhus och äldreboende
Förbättra munhygienen inom äldrevården i Läkartidningen

En framtid som bygger på kunskap och kompetens

Vi fortsätter att fokusera på forskning, kvalitet och kompetensutveckling. Oral Care ska fortsätta att vara ett innovativt företag med fokus på att erbjuda tandvård för en god munhälsa – hela livet!

Företaget har fram till år 2010 drivits av grundarna själva. I juli 2017 förvärvades Oral Care av investeringsfonden Accent Equity 2012 av riskkapitalfonden Procuritas Capital Investors IVsom ägt företaget sen 2010.

Om Accent Equity

Accent, som grundades 1994, är en av pionjärerna bland investeringsfonder i Norden. Sedan starten har Accent-fonder investerat i 81 bolag, varav 63 har fått nya ägare. Accent Equity Partners AB har varit rådgivare åt sju fonder med ett totalt förvaltat kapital på cirka 12 miljarder kronor.

Accents målsättning är att utveckla portföljbolagen till nordiska, europeiska eller globala aktörer genom hållbara förbättringar av företagens affärsverksamhet och strategiska positioner. www.accentequity.se