Anhörig berättar om hur de upplevde besöket från ett av våra mobila tandvårdsteam

Oral Care besöker många personer som själva har svårt att ta sig till tandläkaren. Det är ett sätt för äldre sjuka, eller funktionsnedsatta att kunna få trygg tandvård utan att behöva transportera sig till en klinik. Genom vår mobila tandvård har vi ofta kontakt med anhöriga till våra patienter. Marianne, en av många anhöriga berättar om hur hon kom i kontakt med Oral Care och hur hon och hennes mamma upplevde vården:

Jag har försökt hitta olika alternativ för att min mamma ska kunna få vård hemma. Hon har svårt med förflyttningar på grund av en funktionsnedsättning. Jag har sökt på internet och hittade Oral Care där. Sen fick jag även en rekommendation av en bekant vars son arbetar på Oral Care. 

Jag anmälde mamma och det funkade perfekt. Vi fick ett besök snabbt inbokat. Samma dag som hon hade sin bokning ringde tandläkarteamet mig för att stämma av så att jag kunde möta dem hos henne och släppa in dem. Tandläkare Robert, tandläkare Helga och tandsköterska Jennie var alldeles fantastiska! De såg till att mamma kände sig trygg och att hon hade det bekvämt i sin nedfällbara stol innan de började undersökningen. Mamma har också ett smeknamn som hon föredrar vilket Robert snabbt lärde sig. Det betydde mycket för både henne och mig.

Vi är 150 % nöjda och hela upplevelsen har varit överraskande bra. Mamma fick återbesök av Robert och uppföljning efter 14 dagar precis som hon lovats. Jag skulle verkligen rekommendera Oral Care till alla som själva har, eller känner någon som har, svårt att ta sig till tandläkaren. 

Marianne - Stockholm